Podepnę się pod temat - w końcu jest o wymiarach mołni
Pytanie z gatunku bezpośrednich: czy osie sekundowe w molniach 3601 i 3602 są zamienne? Mam dwie mołnie: jedną starszą, ładnie zdobioną (to ta niższa ~3.4mm wysokości) i w niej oś sekundowa wystaje jakieś 0.5mm (może 0.6mm, oś jest zakończona na ostro), standardowo była tam tarcza z podfrezowaniem na subtarczkę sekundową i wskazówkę można było założyć bez problemu i drugą, nowszą bez zdobień (wysokość ~4.6mm), w której oś sekundowa wystaje ~0.8mm (jest też tępo zakończona). Problem w tym że do starszej mołni chciałem założyć tarczę bez podfrezowania na subtarczkę sekundową, która jest jeszcze minimlnie grubsza os tej z podfrezowaniem i tu już zaczyna trochę brakować osi sekundowej (niby wkazówka jakoś łapie, ale to tak na słowo honoru (tarcza przylega do mechanizmu idealnie)
idealnie byłoby dla mnie, gdyby można by było przełożyć samą oś z nowszej mołni do starszej i wtedy na pewno nie byłoby problemu... Mogę ewentualnie spróbować jeszcze zdjąć trochę materiału z tarczy (jest przed drukowaniem), ale to średnio przyjemna sprawa
Pomożecie?