Problem z "diverem" Lacher
Odpowiedz do tematu

:
Ogólnie to była kolejna lekcja wielce pouczająca na temat: "Przez telefon strasznie kiepsko widać" :smile:

Gboo.

:
Wiedziałem, po prostu wiedziałem że muszę kierować się instynktem samozachowawczym :lol: czego jak czego, ale wałka z werku to ja jeszcze długo nie wyciągnę ;-)

:
He he ja też tak mówiłem i co ? Nie dotrzymałem słowa :D

Zapraszam na bloga z kolekcją moich starych zegarków.
www.mechanicznezegarki.pl lub www.starezegarki.blogspot.com
:
torsen, nie przesadzaj - jeszcze z rok temu bym nawet o tym nie myślał ;-)
A teraz to nawet włożyć z powrotem mi się czasem udaje ;-) :lol: :lol: :cool:

:
To by było poklejone :twisted:

:
Fajnie się czyta, a ja mam pytanie: czy to oznacza, że koronki są zawsze osadzane na gwincie? Jeżeli tak to jak jest to robione fabrycznie? Na klej czy jest to mocno skręcone?

爱好手表
:
Z mojego skromnego doświadczenie wynika, że na gwint
Ale zapewne też wiele kombinacji na klej można spotkać w starych zegarkach...

:
m1bielsko napisał/a:
Fajnie się czyta, a ja mam pytanie: czy to oznacza, że koronki są zawsze osadzane na gwincie? Jeżeli tak to jak jest to robione fabrycznie? Na klej czy jest to mocno skręcone?

Zasadnico tak. Niektórzy producenci tylko skręcają mocno, inni stosują tzw Loctite, czyli płynny plastyk twardniejący bez dostępu powietrza albo lepiszcza mięknące na gorąco. Dawniej stosowano szelak.

J.

:
m1bielsko napisał/a:

Koronki są zawsze przykręcone do wałka z użyciem połączenia gwintowego ( we współczesnych zegarkach nie widziałem innego rozwiązania), połączenie polega na mocnym skręceniu obu elementów i to w zasadzie wystarcza, czasami producenci stosują na to połączenie preparaty hamujące odkręcanie a niektórzy kleje typu"kropelka".

:
No ja się ze sklejaną koronką jeszcze nie spotkałem. Ale jeszcze młody jestem, wszystko przede mną :mrgreen:

Zapraszam na bloga z kolekcją moich starych zegarków.
www.mechanicznezegarki.pl lub www.starezegarki.blogspot.com
:
To coś, co biali nazywają SANRP - standard nd NOT recommended practice

G.B.U.R.E.K.
(i końpinujta co to)

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum