Moskwa
Odpowiedz do tematu

:
Alamo - cała ze złota. Doślę zdjecie.

[ Dodano: 2011-12-28, 15:26 ]
Alamo

Dosyłam zdjęcia zegarka od tyłu i zdjęcie dekla z puńcą. Próba 585 z certyfikatem od Jubilera.

Pozdrawiam
Kris

Moja kolekcja!
:
No toś bracie zrobił wejście smoka :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.
:
Nieczęsto spotykana złota Moskwa, z reguły widuje sie inne... ciekawe :)

Ну, погоди! :wkurzony:
:
Fajne te Moskwy, mam dwie czy trzy, ale chyba je wydam bo jakos nie moge sie przekonać do nich :roll:

..stare chłopy a pokazują pudełka...jak dzieci..

Wilk jest tylko jeden ! podrupkowicze...
Darmowy serwer fotek do 16 GB
:
Bo wiesz, z tymi Moskwami jest tak jak z wczesnymi Pabiedkami. Jedna jest super, a im więcej tym bardziej się nudzą ;) . Są takie zwykłe na dłuższą metę - możesz mieć piękną kolekcję Pabied z lat '46-'49, a prawie każdy i tak od razu namierzy stojącego obok zwykłego Komandira z łodzią podwodną - ot taki już feler wczesnych rusów. Choć IMO mogą one stanowić fajny temat kolekcji, zwłaszcza jeśli zbiorek rośnie wokół takiej zotej "gwiazdy" :D

Ostatnio zmieniony przez pmwas 2011-12-28, 17:55, w całości zmieniany 1 raz
:
Monter napisał/a:
Fajne te Moskwy, mam dwie czy trzy, ale chyba je wydam bo jakos nie moge sie przekonać do nich :roll:

Jak masz je na wydaniu ( a są inne od moich ) to chętnie przygarnę.

[ Dodano: 2011-12-28, 19:39 ]
pmwas napisał/a:
Bo wiesz, z tymi Moskwami jest tak jak z wczesnymi Pabiedkami. Jedna jest super, a im więcej tym bardziej się nudzą ;) . Są takie zwykłe na dłuższą metę - możesz mieć piękną kolekcję Pabied z lat '46-'49, a prawie każdy i tak od razu namierzy stojącego obok zwykłego Komandira z łodzią podwodną - ot taki już feler wczesnych rusów. Choć IMO mogą one stanowić fajny temat kolekcji, zwłaszcza jeśli zbiorek rośnie wokół takiej zotej "gwiazdy" :D

To wszystko zależy od tego jaki cel sobie założyłeś. Dla mnie wszystkie "ruskie" których nie mam w kolekcji są wartościowe: i zwykły Komandir i 66-sta z kolei stara Pobiedka. :wink:

Pozdrawiam
Kris

Moja kolekcja!
:
Juz gdzieś strasznie się na ten temat rozpisałem, bodaj jak mnie któryś z koegów pytał o wyprzedaż części kolekcji. Są ewidentnie dwa typy kolekcjonerów - jedni, którzy formuja ogromne kolekcje oraz tacy, których tłok szybko zaczyna drażnić i tną jak leci wszystko, co już ich nie cieszy, bo po prostu jest tego za dużo i duble, czy takie zwykłe, pospolite zegarki w bardzo przecietnych stanach przestają być potrzebne. Sam kiedys chciałem stworzyć mega-zbiór wczesnych rusów (tak do 1960-65 roku), głownie Pabied i Zwiezd, ale kolekcja już po zakupie kilkunastu sztuk stała się dla mnie zbyt monotonna i za duża, więc wkrótce zmieniłem podejście. Ale ja generalnie szybko się nudzę - tak już mam, niestety, czy może na szczęście???

:
ja się skupiłem na wczesnych pobiedach i wyrobach 1moskiewskiej z naciskiem na wczesne poljoty.

Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.
:
To ja ewidentnie ( na razie :grin: ) należę do tej pierwszej grupy i oby mi tak zostało.
Potem będę miał co wycinać :cry:

[ Dodano: 2011-12-28, 20:18 ]
buran napisał/a:
ja się skupiłem na wczesnych pobiedach i wyrobach 1moskiewskiej z naciskiem na wczesne poljoty.

Następnym razem wrzucę wczesne Pobiedki.

Pozdrawiam
Kris

Moja kolekcja!
:
Coś mi mówi że się chyba znamy :grin:

:
Kris, jak masz Pabiedki z lat '46-'48 to ich nie pokazuj, bo nie ręczę za siebie :twisted:

:
buran napisał/a:
Coś mi mówi że się chyba znamy :grin:

Chyba nie :wink: :wink: :wink:
Pls tylko nie rozpowiadaj innym :lol:

[ Dodano: 2011-12-28, 20:56 ]
pmwas napisał/a:
Kris, jak masz Pabiedki z lat '46-'48 to ich nie pokazuj, bo nie ręczę za siebie :twisted:

Jakieś tam mam. Jak pokaże to zobaczymy :wink: :wink: :wink:

Pozdrawiam
Kris

Moja kolekcja!
:
Ech... następny mnie tu będzie katował :( . Cóż, chyba trzeba przywyknąć :cry:

:
Oj będzie się działo :grin: :grin: :grin:

:
Zabanuję się chyba na miesiąc czy dwa aż tematy odejda w niebyt :evil: . Obudźcie mnie jak się skończy :evil: . Zapadł bym w sen zimowy najchętniej, ale zimy nie ma :cry: . Strach na to forum wchodzić czasem, jeszcze się dobrze nie zaczęło, a już się boję...

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum