Odpowiedz do tematu
:
Ten model nie ma wskaźnika rezerwy chodu ...
:
Myślałem, że ten wskaźnik ' właśnie to wskazuje... . Ale w takim razie do czego on służy? Zgaduję, że... do regulacji?
:
Tak to jest regulacja , power reserve jest w innym modelu na cyferblacie
:
Si.
Taki patent z IWC - długa dźwignia zapewnie większą dokładność regulacji.
Wskaźniki rezerwy są w tych z tarczami 6/12 i w moim białym - sekunda na 9, rezerwa na 5.
Działają jak najbardziej, ST25 ma rezerwę około 45h. Wskaźnik jest wyskalowany od 0do40, więc często pokazuje zero, a dalej śmiga w najlepsze. Za to maksymalny naciąg to 40.
miliarder napisał: |
Myślałem, że ten wskaźnik ' właśnie to wskazuje... . Ale w takim razie do czego on służy? Zgaduję, że... do regulacji? |
Si.
Taki patent z IWC - długa dźwignia zapewnie większą dokładność regulacji.
Wskaźniki rezerwy są w tych z tarczami 6/12 i w moim białym - sekunda na 9, rezerwa na 5.
Działają jak najbardziej, ST25 ma rezerwę około 45h. Wskaźnik jest wyskalowany od 0do40, więc często pokazuje zero, a dalej śmiga w najlepsze. Za to maksymalny naciąg to 40.
: Re: Parnis Vintage
Gdy zobaczyłem IWC Vintage Portuguese Hand-Wound ref. IW544501 po prostu się zakochałem...
Potem zerknąłem na "drobne" czyli na 40k...
Początkowo byłem przeciw... ale Davosa mogła i był zachwyt...
Zaczyna mnie korcić...
Napisz proszę jak zegarek się sprawuje, masz go już trochę czasu więc może jakiś opis, czy warto, jak się sprawuje, co warto poprawić etc.
svedos napisał/a: |
Tym razem prezentacja Parnisa Vintage...
|
Gdy zobaczyłem IWC Vintage Portuguese Hand-Wound ref. IW544501 po prostu się zakochałem...
Potem zerknąłem na "drobne" czyli na 40k...
Początkowo byłem przeciw... ale Davosa mogła i był zachwyt...
Zaczyna mnie korcić...
Napisz proszę jak zegarek się sprawuje, masz go już trochę czasu więc może jakiś opis, czy warto, jak się sprawuje, co warto poprawić etc.
:
Oj, Voli, Voli ...
Davosa może, bo "twórczo czerpie"... A ten, jak widać, czerpie podle
Davosa może, bo "twórczo czerpie"... A ten, jak widać, czerpie podle
:
Voli, zegareczek sprawuje się bardzo dobrze, co prawda dawno go nie nosiłem, ale jakość wykonania i precyzja chodu na poziomie Parnisowym, czyli bardzo dobra.
:
Tak na marginesie tego modelu Parnisa, czarny wygląda na nadgarstku zdecydowanie lepiej, ten z białą tarczą wydaje się troszkę "patelniowaty", mierzyłem kiedyś biały egzemplarz który przez moment był własnością Spinnerosa.
:
W poznaniu mierzyłem oba - białego i czarnego i biały wygrał w cuglach!
ale de gustibus non est disputandum
ale de gustibus non est disputandum
:
Tylko biały! Mam dwa
:
Andre, nie chcę ci nic mówić, ale zaczynasz powoli przeobrażać się w nałogowca jak nie powiem kto ...
andre napisał/a: |
Tylko biały! Mam dwa |
Andre, nie chcę ci nic mówić, ale zaczynasz powoli przeobrażać się w nałogowca jak nie powiem kto ...
:
chodzi o Svedosa
ALAMO napisał/a: | ||
Andre, nie chcę ci nic mówić, ale zaczynasz powoli przeobrażać się w nałogowca jak nie powiem kto ... |
chodzi o Svedosa
:
Ja mam czarnego i białego
Moim zdaniem, czarny o wiele lepiej leży - zgadzam się co do "patelniowosci" białego, ale też ma swój urok!
Wojtek
Moim zdaniem, czarny o wiele lepiej leży - zgadzam się co do "patelniowosci" białego, ale też ma swój urok!
Wojtek
:
Między innymi
Odpowiedz do tematu
hotwax napisał/a: | ||||
chodzi o Svedosa |
Między innymi