Cytat: |
Szkoda, że tego Zenitha nie da się doprowadzić do stanu używalności.... |
Da się jak najbardziej lecz znalezienie kogoś kto sie podejmie dorobienia górnego remontuaru do tej koperty może być nie lada wyzwaniem.
chociaż może skołuje jakąś kieszonkową kopertę i pokombinuję, żeby ją przerobić na naręczną, w końcu kieszonek jest za trzęsienie. |
Można by się rozglądać za kopertą z kieszonkowego 18,28 i próbować ją przerobić na nareczną.Nabywając koperte na wymiar pod 18,28 ze zwyklego kieszonkowego zostajesz z tym samym problemem jak w przypadku obecnej koperty.Wiekszość swiss kieszonek jest bez dzielonego remontuaru, a z amerykańskich raczej nie bedą pasować pod ten werk.Kiedyś borykałem sie z podobnym problemem którego po dziś dzień pomimo znanego mi rozwiązania nie zrealizowałem z braku czasu.
Rozwiazanie jeest banalne, po prostu bede toczył nową wiekszą kopete gdzie w komore klucza i kawałek kominka upchne górny remontuar.
Tylko nie mam pojęcia, po co są te druty przy koronce |
Zegarek jest z przerobioną koperta z kieszonkowca,to taki pic by kominek w tym miejscu łyso nie
wyglądał, a że skrócic go nie można ze wzgledu na dzielony remontuar no to się kombinuje na rózne strony a żeby sprzedać.Oczywiście zegarek to współczesna o brzydliwa przeróba na potrzeby handlu(moda na duże stare naręczne i sie robi różne g...a byle opchać jako rare z ceną x 3 niż za oryginał kieszonkowy), a nóż jakiś łoś się na nią złapie.