Nowe TAO 200 w pre-order
Odpowiedz do tematu

:
Data jest inaczej w Tao :) więc jest inwencja, a oryginał tez takie bydle?

:
Wiecie co ... :?:
Jak Santino pokazał PP, to ja wam powiem, że to są dwa zupełnie inne zegarki. Poza ogólnym kształtem koperty - różnią się wszystkim...

:
Różnic sporo, tylko czy toto ładne, to osobny temat ;-)

:
No coś tam zaczynają zmieniać, tyle że z takimi możliwościami nawet za większą cenę, byliby w stanie zakasować rynek. Tyle że inspirować o każdy umie, a zaprojektować już gorzej...

FORZA Robert!
RK WRT
:
Cóż, trzymają trendy :)

FORZA Robert!
RK WRT
:
koperta jest za bardzo rozpoznawalna , pomijając fakt inspiracji , to w ogóle mi się nie podoba

:
Tylko kształt.
Zupełnie inaczej wyprowadzono lunetę, te śrubki na niej, wskazówki, tarcza, rozmieszczenie datownika - to inny zegarek. Oczywiście że wzoruje się na Nautilusie, ale chyba nawet mniej niż niektóre "topowe" :P modele Tao. Gdyby nie to, że jest brzydki jak kupa, zarówno Tao jak i Patek, to całkowicie spełniłby moje kryteria dopuszczeniowe. Zresztą jak większość Tao.

:
Mnie się nie podoba.
Głównie przez prostokątna tarcze.

Darecki
[Usunięty]
:
To Tao jest kopią BVLGARI

To Tao też jest kopią BVLGARI

Wychodzi na to, że Chińczyki to lenie bo nie chce im się wymyślić własnego wzoru. Zrzynają kropka w kropkę co popadnie, pewnie nawet nie zdając sobie sprawy z tego, co by się działo jakby zrobili własne projekty.

Blaz
[Usunięty]
:
Nie lenie. Już od dawna było tłumaczone, że jest to spowodowane zupełnie inną mentalnością. Oni stworzenie odwzorowania jak najwierniejszego traktują jako najwyższą formę uznania.

A tak w ogóle to mówimy o TAO. Inne firmy mają własne modele. Darecki, po prawie dwóch latach cw jeszcze takie błędy popełniasz? :twisted: :mrgreen:

:
Darecki napisał/a:
Wychodzi na to, że Chińczyki to lenie bo nie chce im się wymyślić własnego wzoru. Zrzynają kropka w kropkę co popadnie, pewnie nawet nie zdając sobie sprawy z tego, co by się działo jakby zrobili własne projekty.

To nie jest do końca tak Darecki.
Oni po prostu nie kumają europejskiego wzornictwa. To jest zupełnie inna kultura. Zobacz na ich rdzenne projekty - to jest rzeźba. Rękodzieło. Takie wzory się w Jurop czu JuSej kiepsko sprzedają. Dla nich więc najprostszą metodą jest skopiowanie gotowego wzoru przemysłowego.
Natomiast obecnie kształci się tam TABUNY projektantów, i za jakiś czas zakryją nas czapkami także pod względem wzornictwa.

:
Darecki, ale naprawdę dopiero teraz to odkryłeś :twisted:

Blaz, Alamo +1

Marcin

-----------------------------------------------------------
G. Gerlach - polskie zegarki
Darecki
[Usunięty]
:
Zgoda, ale dopóki Chińczycy nie wprowadzą do produkcji własnych wzorów, to światopogląd na chińskie zegarki raczej nie ulegnie zmianie :mrgreen:

Blaz
[Usunięty]
:
Przecież już od dawna wprowadzili i wprowadzają. :mrgreen:

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum