Odpowiedz do tematu
:
Wiesz, nie spotkałem się jeszcze z przypadkiem, by ktoś na allegro wystawiał za ~100 zł jakikolwiek droższy zegarek znanej firmy.
:
Pewnie masz racje, do działu z zegarkami nigdy nie zaglądałem. W innych kategoriach codziennie są takie aukcje.
Blaz napisał/a: |
Wiesz, nie spotkałem się jeszcze z przypadkiem, by ktoś na allegro wystawiał za ~100 zł jakikolwiek droższy zegarek znanej firmy. |
Pewnie masz racje, do działu z zegarkami nigdy nie zaglądałem. W innych kategoriach codziennie są takie aukcje.
:
Jak to w ogóle jest z tym Allegro, czy to tylko "tablica ogłoszeń", czy też transakcje tam zawarte są obligujące ? Pokazywali kiedyś w telewizji gościa, ktyóry wylicytował traktor za 50 PLN i chce podać do sądu sprzedającego, który odmawia wydania towaru twierdząc że "przez pomyłkę" błędnie wystawił aukcję.
Pozdrawiam
TomeK (Teston)
*** Me, citizenoholic ***
TomeK (Teston)
*** Me, citizenoholic ***
:
To dalej jest formalnie zawarta transakcja. Pamiętam że były jakieś róznice między "kup teraz" a licytacją.
:
Przy Kup Teraz można udowodnić, że podało się błędną cenę i się nie zauważyło tego. Przy licytacji sądy orzekają, że cena końcowa jest ceną obowiązującą.
:
jutro, tak?
Ujemnyd2 napisał/a: |
sprawę skieruje w dniu jutrzejszym do prokuratury.Chętnie zobaczył bym jeszcze potwierdzenie od zegarmistrza... |
jutro, tak?
:
Przeczytałem od początku i normalnie komedia,chce Wam sie jeszcze?
:
Odpowiedz do tematu
Zgłaszać do allegro tak, babrać się w prawnych aspektach nie.