Odpowiedz do tematu
:
tak btw skoro sposób leżenia ma wpływ na dokładność chodu to czego chcecie - najdokładniejszy jest ten zegarek który cały czas nosisz
tak btw skoro sposób leżenia ma wpływ na dokładność chodu to czego chcecie - najdokładniejszy jest ten zegarek który cały czas nosisz
Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
:
jestem tu nowy, ale według mnie sprawdzanie poprawności chodu zegarka ma tylko sens gdy nosi się go na ręku, ja nigdy nie zdejmuję aktualnego i reguluje go do mojej łapki (zdziwiłem sie gdy Mołnia osiągnęłła +_1s), kolega Ciniol ma rację (tylko w normalnych warunkach sprawdza się dokładność zegara- nawet w trakcie z żonką...)
:
A z przyjaciółką żony?
Znaczy, zegarek nie wykazał anomalii, tylko ta małpa się wściekła.
A serio: w dobrym stanie i dobrze wyregulowany zegarek powinien trzymać dokładność w dowolnej pozycji.
Przynajmniej na chronokomparator.
Gbougbou.
diverofobia napisał/a: |
jestem tu nowy, ale według mnie sprawdzanie poprawności chodu zegarka ma tylko sens gdy nosi się go na ręku, ja nigdy nie zdejmuję aktualnego i reguluje go do mojej łapki (zdziwiłem sie gdy Mołnia osiągnęłła +_1s), kolega Ciniol ma rację (tylko w normalnych warunkach sprawdza się dokładność zegara- nawet w trakcie z żonką...) |
A z przyjaciółką żony?
Znaczy, zegarek nie wykazał anomalii, tylko ta małpa się wściekła.
A serio: w dobrym stanie i dobrze wyregulowany zegarek powinien trzymać dokładność w dowolnej pozycji.
Przynajmniej na chronokomparator.
Gbougbou.
:
Oczywiście, w zakresie tolerancji.
Jacek. napisał/a: |
Przynajmniej na chronokomparator. Gbougbou. |
John Smith
:
O to, to właśnie
G.
G.
:
A z przyjaciółką żony? :oops:
jeśli ma więcej czasu i chęci do badań naukowych to czemu nie pifko
jeśli ma więcej czasu i chęci do badań naukowych to czemu nie pifko
:
Ostatnio zmieniony przez kornel91 2015-11-11, 12:54, w całości zmieniany 1 raz
Żeby nie zakładać nowego tematu DB Pro Aqua na Seiko TMI NH 36, który przez półtora roku chodził bardzo dokładnie może ze 2 tygodnie temu przyspieszył, że robi +35s/24 h. Nie upadł i nic się z nim nie działo. Mógł się namagnesować ? Sam nie wiem bo praktycznie do tej pory to chodził +2-3s/ 24h.
Ostatnio zmieniony przez kornel91 2015-11-11, 12:54, w całości zmieniany 1 raz
Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
:
... może załóż na drugą rękę ... ?
Mógł się dopiero "dotrzeć" - przecież go całem 1.5 roku nie nosiłeś, nie? Teraz dopiero by go trzeba wyregulować i sprawdzić OCB.
Mógł się dopiero "dotrzeć" - przecież go całem 1.5 roku nie nosiłeś, nie? Teraz dopiero by go trzeba wyregulować i sprawdzić OCB.
:
Uuu, panie...
Teraz to najwyżej 1/4 ceny mogę dać
Ostatnio zmieniony przez Woytec 2015-11-11, 13:05, w całości zmieniany 1 raz
kornel91 napisał/a: |
Żeby nie zakładać nowego tematu DB Pro Aqua na Seiko TMI NH 36, który przez półtora roku chodził bardzo dokładnie może ze 2 tygodnie temu przyspieszył, że robi +35s/24 h. |
Uuu, panie...
Teraz to najwyżej 1/4 ceny mogę dać
Ostatnio zmieniony przez Woytec 2015-11-11, 13:05, w całości zmieniany 1 raz
:
Woytec, bardzo fajny zegar to fakt No ale Ty i tak masz za dużo zegarków
ALAMO, dzięki może masz rację
ALAMO, dzięki może masz rację
Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Marcin/kornel91
:
Planuję właśnie redukcję
kornel91 napisał/a: |
Woytec, bardzo fajny zegar to fakt No ale Ty i tak masz za dużo zegarków
|
Planuję właśnie redukcję
:
Niektórzy piszą, że koperta w Pro Aqua to barokowa ale mi właśnie leży do tego dobre regulacja mniejszymi ogniwami i zegarek leży jak przyklejony przy wadze 230 g na moim nadgarstku no i super świeci.
Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Marcin/kornel91
:
z Deep Blue Pro Aqua też mam zagwozdkę - kupiłem egzemplarz od użytkownika Revolta - u niego robił 2-3 sekundy, u mnie najmniej 15.
W ostateczności chciałem iść do zegarmistrza ale jakoś wszyscy mi znani w Poznaniu unikają tematu ("regulacja nic nie da", "Seiko - nie da się regulować tego mechanizmu" itp.)
Dolińscy we Wrocławiu za regulację (albo próbę regulacji, bo bez gwarancji efektu) zawinszowali sobie 100 złotych
W ostateczności chciałem iść do zegarmistrza ale jakoś wszyscy mi znani w Poznaniu unikają tematu ("regulacja nic nie da", "Seiko - nie da się regulować tego mechanizmu" itp.)
Dolińscy we Wrocławiu za regulację (albo próbę regulacji, bo bez gwarancji efektu) zawinszowali sobie 100 złotych
:
15 sekund na dobę?
Gbourek.
Gbourek.
:
Odpowiedz do tematu
tak, najmniej 15 sekund na dobę (bywa i 25), też zwracam uwagę na dokładność zegarka, wiem, że nie będzie 0 sekund/dobę ale miło by było osiągnąć maksymalne 5 s./d., tym bardziej, że to osiągalne dla tego mechanizmu