Odpowiedz do tematu
:
Sylwek, te usztywnienie pojdzie pod czytnik, wiec i tak nie widac go będzie. Chodzi by bylo cienkie i sztywne
"Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
:
Spóźniłem się, ale napiszę, bo wiem z doświadczenia: do mycia skór, są mydła do skór, w gruncie rzeczy nic innego jak coś w rodzaju dawnego "szarego mydła". Do natłuszczania są tłuszcze "do skór", ale niezły jest jakiś krem, np. Nivea Mogę też polecić, szczególnie do pasków ze skór naturalnych, preparaty firmy Dakoma, używam: "Coccine". Choć pewnie inny tłuszcz, też dobry. , ale ten przyjemy zapach ma
John Smith
:
Ostatnio zmieniony przez Ratler Wściekły I 2013-03-31, 01:00, w całości zmieniany 1 raz
zapomniałem, nicku coś na spocie mówił o skórach i otwieraniu się por w skórze ale nie zapamiętałem - pytaj Przema
Ostatnio zmieniony przez Ratler Wściekły I 2013-03-31, 01:00, w całości zmieniany 1 raz
Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
:
ja pracuje w skórze hobbistycznie i najlepsza i w miarę tania do zmiękczenia jest pasta z wosku pszczelego i terpentyny, powoduje ze skóra troszkę z ciemnieje ale będzie dobrze zaimpregnowana.
Najbardziej optymalne proporcje to 50/50 ale im bardziej twarda chce się skórę tym więcej wosku.
mała uwaga przy przyrządzaniu, terpentyna jest łatwo palna więc przy mieszaniu trzeba uważać by wosk nie był zbyt gorący.
pozdrawiam
Najbardziej optymalne proporcje to 50/50 ale im bardziej twarda chce się skórę tym więcej wosku.
mała uwaga przy przyrządzaniu, terpentyna jest łatwo palna więc przy mieszaniu trzeba uważać by wosk nie był zbyt gorący.
pozdrawiam
:
Ostatnio zmieniony przez chomior 2013-04-03, 21:46, w całości zmieniany 3 razy
Posiłkując się poradnikiem Verca (to ten gość od ammo strapów i knives.pl), najpierw wielokrotne mycie wodą z mydłem glicerynowym, a następnie nasączenie skóry tłuszczem "Palc", na koniec kondycjoner.
Ostatnio zmieniony przez chomior 2013-04-03, 21:46, w całości zmieniany 3 razy
Facet to nie pieczarka, żeby go trzymać w ciemności i karmić gównem.
:
Tia.. Musze material na podszewkę skombinowac. Do tego nici i szydlo, a i klej jakis. Kuffa za tankase to bede mial superekstra etui
:
rób Mendo sam , a jak narzędzia i klej Ci zostaną ,to zrobisz coś innego , a później to już seryjna produkcja
Apa13 napisał/a: |
Tia.. Musze material na podszewkę skombinowac. Do tego nici i szydlo, a i klej jakis. Kuffa za tankase to bede mial superekstra etui |
rób Mendo sam , a jak narzędzia i klej Ci zostaną ,to zrobisz coś innego , a później to już seryjna produkcja
:
podobno lanolina jest dobra do zmiękczenia starej skóry. Ciężko natomiast ją dostać nawet w aptekach.
:
Ostatnio zmieniony przez Monter 2013-04-06, 18:35, w całości zmieniany 1 raz
luckers, jak sie dobrze pogada z paniami z apteki, to można ja wyciągnąc. T jest podstaw do robienia leków/maści na zamówienie.
Koszt to jakies 15 zł za wieeeelkie pudełko. Minus ze trzeba ja rozcienczac z benzyna ekstr. i po zmiękczeniu skóra na 100% ciemnieje
Koszt to jakies 15 zł za wieeeelkie pudełko. Minus ze trzeba ja rozcienczac z benzyna ekstr. i po zmiękczeniu skóra na 100% ciemnieje
Ostatnio zmieniony przez Monter 2013-04-06, 18:35, w całości zmieniany 1 raz
..stare chłopy a pokazują pudełka...jak dzieci..
Wilk jest tylko jeden ! podrupkowicze...
Darmowy serwer fotek do 16 GB
Wilk jest tylko jeden ! podrupkowicze...
Darmowy serwer fotek do 16 GB
:
Wyszlo tak. Dwie rzeczy spierdzielilem, ale trudno.
:
W sumie dobrze to wygląda.
:
Apa13, to Ty teraz hipster jesteś
całkiem fajnie wyszło
całkiem fajnie wyszło
:
Odpowiedz do tematu
Plan był inny, ale poszedłem łatwą drogą.