kaido2 napisał/a:
pmwas napisał/a:
Teoretycznie można by przełożyć włos breguetowski z dwójki do dobrego balansu z jedynki. teoretycznei, bo po pierwsze może spieszyć/późnić, po drugie - nie mam pewności, czy osie balansowe są równie długie - mogą się różnić :( . Jeśli ośki są takie same - da się zrobić przekładkę. Jeśli nie - trzeba przełożyć cały mostek wraz z balansem i dorobić czop osi... Kol. Safinowski z KMZiZ dorabia tanio, ale czeka się dłuuuugo :)

Nie ma co gdybać tylko przekładać, nic nie będzie śpieszyć bo( i tu głośno śpiewamy):

- waga kół balansowych jest taka sama a krótsza oś w 1-ce ma się nijak bo różnicę tą można łatwo wyregulować.
W przypadku gdy się okaże( a różnie w rusach się nieraz okazuje) że pierścień z włosa 2-ki za luźno wchodzi na jedynkę i śię ślizga to:

- można delikatnie skleić suntetykiem wew. częśc pierścienia do osi.

- można przełożyć ring z jednej spiralki do drugiej, ale to raczej niepłacalnie czasochłonne jest ,bo szybciej i sprawniej po prostu włos prosty przeprofiluje się na taki z krzywą breguetowską.

Cytat:
Nie ma co gdybać tylko przekładać, nic nie będzie śpieszyć bo( i tu głośno śpiewamy):

I nie ma co gadać że nie i ojtam łojtam, bo sprawdzane było tzn robione kilka razy.

Marcin... w twoich ustach wszystko wygląda tak pięknie :wink: ...gdyby jeszcze te ręce robiły wszystko co pomyśli głowa :evil:

edit: oczywiście chodzi o moje ręce i moją głowę :evil: