korikolo, ja odniosłem się głównie do kolorów zegarka ,który zgodnie z tematem ma być "Polskim Lotnikiem" , a do tego ten ptasior użyty też ma nieiwiele wspólnego z orłem wz 1919
tu oryginał
a tu rycina
więc może nazwać ten projekt luźną (i to bardzo) interpretacją " Polskiego Pilota" ?
i bez urazy
Odpowiedz do tematu
:
:
Idźmy dalej - czarny nie, ptaszek na bazie oryginału.
albo
i mała wersja dla ustalenia uwagi
albo
i mała wersja dla ustalenia uwagi
Pozdrawiam
:
korikolo, a jakby tak orzeł i cyferki były w kolorku ,powiedzmy bardziej srebrnym ,, tak mi sie teraz to przedstawiło jakoś
:
Ostatnio zmieniony przez Volturi 2012-12-16, 10:47, w całości zmieniany 1 raz
dlaczego srebrny orlik ?
Czarno - biały byłby lepiej widoczny
Czarno - biały byłby lepiej widoczny
Ostatnio zmieniony przez Volturi 2012-12-16, 10:47, w całości zmieniany 1 raz
Czas jest moim sprzymierzeńcem.
:
Dobra koniec jaj to w końcu wątek pierona i jego projekt
Pozdrawiam
:
korikolo, ale przecież dzięki tym jajom dajemy Mu prawie gotowy projekt
:
a dlaczemu ????
Santino napisał/a: |
Sylwek, tylko nierealizowalny... |
a dlaczemu ????
:
1. Wykonanie takiego nadruku wielokolorowego, w zadowalającej jakości, będzie trudne - chyba, że tarcza ma być papierowa...
2. Wskazówki raczej trudno będzie takie zdobyć. A wykonanie samodzielne? Życzę powodzenia.
3. Nie wiem, jak wygląda kwestia użycia tej odznaki od strony prawnej. Czy to jest legalne?
Edit: ale oczywiście trzymam kciuki za powodzenie!
2. Wskazówki raczej trudno będzie takie zdobyć. A wykonanie samodzielne? Życzę powodzenia.
3. Nie wiem, jak wygląda kwestia użycia tej odznaki od strony prawnej. Czy to jest legalne?
Edit: ale oczywiście trzymam kciuki za powodzenie!
:
Santino, tą odznakę można używać jako symbol legalniej,niż się wydaje , odnośnie wykonawstwa
- da się ,ale tanio nie będzie
Niemniej byłby to ekstra zegarek wart zachodu
- da się ,ale tanio nie będzie
Niemniej byłby to ekstra zegarek wart zachodu
:
Sylwek, masz rację - wszystko się da. Przynajmniej teoretycznie
:
A czy przypadkiem pieron nie wspominał, że tarcza właśnie będzie papierowa ?
(Albo mnie się wątki popierniczyły )
Santino napisał/a: |
... chyba, że tarcza ma być papierowa...
|
A czy przypadkiem pieron nie wspominał, że tarcza właśnie będzie papierowa ?
(Albo mnie się wątki popierniczyły )
:
Potwierdzam,tarcza godna do realizacji.
Ja mam już pilocika Stówkę bez logo ale pieron niech ma teraz temat do przegryzienia
Ja mam już pilocika Stówkę bez logo ale pieron niech ma teraz temat do przegryzienia
Czas jest moim sprzymierzeńcem.
:
...każda uwaga wydaje się być cenna, ale jak dla mnie taki osąd jest bezpodstawny. Nie widzę żadnych przeciwwskazań ku temu, żeby szachownica- czyli symbol polskiego lotnictwa, nie mogła się znaleźć na tarczy zegarka z założenia o charakterze lotniczym. Nie jest to dla mnie również cepelia. Czy umieszczanie jakiegokolwiek symbolu narodowego na tarczy czyni go od razu cepelią, czy chodzi tylko o tą nieszczęsną szachownicę? A może sam czerwony kolor jest problemem?? Ale jak podkreślić polskość tarczy nie stosując tego cepeliowego koloru kolego Blaz?
Ostatnio zmieniony przez pieron 2012-12-16, 21:32, w całości zmieniany 2 razy
Odpowiedz do tematu
Blaz napisał/a: |
Nie chodzi o barwy narodowe, tylko o przymus przyklejenia na tarczy szachownicy, co prowadzi do mniej lub bardziej karykaturalnych przypadków. |
...każda uwaga wydaje się być cenna, ale jak dla mnie taki osąd jest bezpodstawny. Nie widzę żadnych przeciwwskazań ku temu, żeby szachownica- czyli symbol polskiego lotnictwa, nie mogła się znaleźć na tarczy zegarka z założenia o charakterze lotniczym. Nie jest to dla mnie również cepelia. Czy umieszczanie jakiegokolwiek symbolu narodowego na tarczy czyni go od razu cepelią, czy chodzi tylko o tą nieszczęsną szachownicę? A może sam czerwony kolor jest problemem?? Ale jak podkreślić polskość tarczy nie stosując tego cepeliowego koloru kolego Blaz?
Ostatnio zmieniony przez pieron 2012-12-16, 21:32, w całości zmieniany 2 razy