:
Możesz sam nadać im ten charakter , tak jak robi to Kubama , nie korzystając z podróbek . Jest to pracochłonne i droższe , gdyż części zamawiasz w różnych źródłach , i mogą nieznacznie się różnić i tu i tam trzeba coś własnoręcznie dorobić / przerobić .
: Homar czy może podróbka?
Panowie na pewno wielu z Was przegląda hommageforum. Sam przeglądam i bardzo podobają mi się homarki jakie tam powstają.
Mam zasadnicze pytanie odnośnie zegarków, które tam powstają.
1 Maryśkowa koperta na tarczy wygrawerowane Panerai Marina Militare na deklu to samo, mechanizm asian unitas bądź Mołnia.
2 Maryśka, tarcza dowolna, mechanizm Mołnia z grawerem na mostku Rolex 17 Rubis.
Co sądzicie o takich produkcjach? To jeszcze homar czy pierwszy stopień podróbki?
:
Ghostdog to taka wesoła twórczość , choć u nas poklasku jako takiego by nie zyskała , podchodzimy do sprawy bardzo rygorystycznie , choć bez przesady .
To że tam są takie zasady to na pewno u nas taki model się nie przyjmie i wcale nie mamy zamiaru papugować stylu tamtego forum . Jednak osobom którym się to podoba nie zabraniamy się tam rejestrować itd .
:
Ktos wie jaka idea im przyswieca? Chodzi o zblizenie sie do oryginalu jak najbardziej, czy zwyczajna potrzebe przedluzenia sobie?
pozdr
s.
:
Masz rację Alamo.
Patrząc na ich pracę można mieć mieszane uczucia co do stosowania znaków firmowych, ale nie można zaprzeczyć wysiłkowi włożonemu w dążeniu do odtworzenia oryginalnych zegarków.
Blaz
[Usunięty]
2011-03-13, 09:55
:
Chcę dodać, że jeden z naszych userów jest na homage bardzo aktywnym członkiem.
Blaz
[Usunięty]
2011-03-13, 15:44
:
No! Ale członek lepiej brzmi.