Swiss made prawdą nie jest, ilość kamieni też. Jest jeszcze coś w czym mogą oszukać?
I tu Cezar ma rację. Tak naprawdę nie wiesz co w mechaniźmie zegarka siedzi. Nie zawsze znajdzie się (przepraszam za określenie ) przysłowiowy Svedos, Alamos, Kaido i Jacek, którzy rozbiorą to cudo i pokażą nam czarno na białym co się zgadza, a co nie. Oszustwo szwajcarskich gigantów jest po prostu już na tyle duże, że rozlewa się na całość...
Odpowiedz do tematu
:
:
Świat się kończy Szkoda że hamerykańskie horlożie przepadło z kretesem, bo nie wiem czy timex coś sobą reprezentuje, ale gdyby anglosasi robili dzisiaj to co popełniali w W, E, L, B, H, etc. to określenie swiss fake było by świetnie przystawało do rzeczywistości.
...BTW... ostatnio rozśmieszył mnie, oczywiście w ścisłym kontekście historycznym wpis z dyskusji o strojnym na kiziowisku ;
...z czym do ludzi... można by roztrząsać co by było gdyby było... ale wesoło by było gdyby marki W, E, L, B czy H a i inne były jednymi z wiodących w podziale rynku zegarowego i w Szwajcarii byłby nawcc czy też by tak w piórka obrastali
...BTW... ostatnio rozśmieszył mnie, oczywiście w ścisłym kontekście historycznym wpis z dyskusji o strojnym na kiziowisku ;
Cytat: |
Na miejscu Pana Strojnego cieszyłbym się iż, w Polsce nie istnije jak w USA NAWCC - bo konsekwencje polegałyby na usunieci z dystrybucji i serwisu - tam do kodeksu etycznego podchodzi sie poważnie. |
...z czym do ludzi... można by roztrząsać co by było gdyby było... ale wesoło by było gdyby marki W, E, L, B czy H a i inne były jednymi z wiodących w podziale rynku zegarowego i w Szwajcarii byłby nawcc czy też by tak w piórka obrastali
:
No to zobacz w jakim miejscach jest ten cudowny plastik:
Koło minutowe na które bezpośrędnia max siła naciągowa przekazywana jest z bębna.
zespołu nagiągu automatycznego gdzie równie duże siły wystepuja przekazywane z wahnika.
Gdyby nie było nic do skrycia to ów plastik powinien znajdować się na górze. Jeżeli chodzi o plastik z jakich wyonuje się najcześciej koła i łożyska to jest on lepszy od mosiądzu, ale jeżęli miałbym wybierac między szkłem a plastikiem wybrałbym węglówkę
Acha, przypomniało mi się, Staruszek kazał Wam przekazać że to jest Eta 2842 23 jewels i to chińska
bEEf napisał/a: |
Nie twierdzę, że w tej ecie tak jest, ale plastik czasem może być dobrym wyborem i wcale nie musi zmniejszać trwałości mechanizmu |
No to zobacz w jakim miejscach jest ten cudowny plastik:
Koło minutowe na które bezpośrędnia max siła naciągowa przekazywana jest z bębna.
zespołu nagiągu automatycznego gdzie równie duże siły wystepuja przekazywane z wahnika.
Gdyby nie było nic do skrycia to ów plastik powinien znajdować się na górze. Jeżeli chodzi o plastik z jakich wyonuje się najcześciej koła i łożyska to jest on lepszy od mosiądzu, ale jeżęli miałbym wybierac między szkłem a plastikiem wybrałbym węglówkę
Acha, przypomniało mi się, Staruszek kazał Wam przekazać że to jest Eta 2842 23 jewels i to chińska
Pozdro!!!
:
I nie miał odruchu wymiotnego i ręka mu przy Chińczyku nie uschła? Szacun!
kaido2 napisał/a: |
Acha, przypomniało mi się, Staruszek kazał Wam przekazać że to jest Eta 2842 23 jewels i to chińska |
I nie miał odruchu wymiotnego i ręka mu przy Chińczyku nie uschła? Szacun!
:
Ale znalazł tę informacje w majtkach czternasto- czy pięciolatki ?
Taki "żarcik" dla miszcza humoru
Taki "żarcik" dla miszcza humoru
:
Romalnie pan jest śfińja i to kiedy jeszcze dzieci nie spią.
ALAMO napisał/a: |
Ale znalazł tę informacje w majtkach czternasto- czy pięciolatki ?
Taki "żarcik" dla miszcza humoru |
Romalnie pan jest śfińja i to kiedy jeszcze dzieci nie spią.
Pozdro!!!
:
Aj tam, zazdrość pospolita i tyle
Gboux.
Gboux.
:
Czy emalia może uwieść?
Na mnie zadziałała
Na mnie zadziałała
Pozdro!!!
:
Ale to słisemalia, lepsza niż diament
"trzeba nim począśc zeby zaczoł chodzic"
:
To jeszcze porządne, bo wygląda na prawdziwą, wypalaną emalię. Miałem werk kieszonki cylindra, gdzie wokół łożysk były nafrezowania, napuszczone kiepską czerwoną farbą.
Gb.
Gb.
:
Dokładnie. Gorsze popeliny o których pisze Jacek można spotkać na eksportowych do UK Kienzlach i Thielach.Farbka tam jest niczym plakatówka .
Pozdro!!!
:
Panie,toz ta emalia tam jest specjalnie.To owoc kilkudziesieciu lat zacieklych badan nt. usprawnienia mechanizmow!Emalia na metalu nie pokruszy sie jak rubin!
Patent sie nalezy...i nobel na deser!
Patent sie nalezy...i nobel na deser!
"Let's plot log against log. It's a physicist's favourite plot, since everything looks straight... "
:
Odpowiedz do tematu
...a tego to nie wiedziałem