Mołni podróż w czasie - Projekt 1954-2013
Odpowiedz do tematu

:
Narfas napisał/a:
Bibliotek@rz napisał/a:
Sylwek - kurcze no nie widzę tutaj tej dokładności do 0,05mm :/ Moja podziałka ma małe szanse na powodzenie - jutro druknę to na zwykłej drukarce i zobaczę jak wygląda, ale tampon taki dokładny nie będzie.

Weź pod uwagę, że niektóre sterowniki drukarek czy RIPy w drukarniach mają wbudowane tzw. przeciwdziałanie zanikowi linii. Powoduje to "podbicie" linii wektorowych do wartości możliwej do uzyskania na urządzeniu wyjściowym. Np. jeśli masz linię 0,15 pt, a drukarka drukuje tylko od 0,25 pt, to podbije Ci linię do tej wartości.
Dodam, że sens mają tylko drukarki laserowe, bo na atramentówkach na bank to się porozlewa.

pozdrawiam
Narfas

Dzięki za uwagi - cieniutki jestem z zagadnień poligraficznych ;) Druknę na laserze tylko żeby sprawdzić szczegóły. Docelowo i tak w zakładzie druk będzie w innej, nie znanej mi technologii.

Sylwek&Przemek - już się z nim kontaktowałem i podesłał mi fotkę tej tarczy już w kopercie - tragedii nie ma z dokładnością, ale mimo wszystko nie są to "włoski" :/ Zresztą w Chrono powiedzą mi jaka jest szansa powodzenia. Jeśli marna to albo będę szukał dalej, albo oleję tą podziałkę i będzie bez - też niegłupio wygląda i wtedy powinno wszystko ładnie wyjść.

:
Bibliotek@rz napisał/a:
tragedii nie ma z dokładnością

Aaaa, no to jeśli taka jakość to za mało dla Osoby, to już niewiele poradzę :złośliwiec:
;-)

Ewamilewski
[Usunięty]
:
Santino napisał/a:
Bibliotek@rz napisał/a:
tragedii nie ma z dokładnością

Aaaa, no to jeśli taka jakość to za mało dla Osoby, to już niewiele poradzę :złośliwiec:
;-)

Santino bo i wiele pomóc nie możesz chyba że zrobisz matrycę ręcznie przez grawera.

Chyba lepiej i szybciej by było ręcznie zrobić tą podziałkę tylko trzeba by zdobyć podzielnicę kreślarską a ja poluję od roku i nigdzie nie mogę trafić.

:
Ewamilewski, Moim skromnym zdaniem, nadruk na tej tarczy, którą pokazałem z podziałką, jest w zupełności wystarczający.

Nie robiłem zdjęcia macro tej tarczy, ale ani gołym okiem, ani przez lupę nie ma się zbytnio do czego doczepić.
Jak do tego dołożymy cenę, jaką płaci się za wykonanie takiej tarczy, to moim skromnym zdaniem, nie mamy prawa narzekać.

Aczkolwiek oczywiście - wszystko można zrobić lepiej.
Czasami tylko trzeba sobie zadać pytanie: po co?
;-)

Ewamilewski
[Usunięty]
:
Santino tym razem nie doczepiam się do jakości tarczy jak tej w Seiko.

Tarcza jest zrobiona wzorowo jak na warunki i sprzęt firmy Chronos.

Chodzi mi o to czy Lechu musi mieć tą podziałkę?

Zobacz pierwsze tarcze bez podziałki czy nie wydają Ci się bardziej czytelne.

Oczywiście wszystkie są ładne. pifko

:
Ewamilewski napisał/a:
Chodzi mi o to czy Lechu musi mieć tą podziałkę?

Aaaa, to już zupełnie osobna historia ;-)

Ale jak chce, to kto bogatemu zabroni? :D

Ewamilewski
[Usunięty]
:
Jak bogaty to może. :popcorn:

Ale zapytać zawsze można na forum? nono

Ostatnio zmieniony przez Ewamilewski 2013-02-18, 14:02, w całości zmieniany 1 raz
:
No pewnie, że można!
pifko

:
ALAMO napisał/a:
Ewamilewski napisał/a:
stalowa blacha ze sprężyny jak pisał Marcin będzie lepsza w obróbce

Marcin, klepałeś gwoździa kiedyś :złośliwiec: :D :?:

Klepałeś jak każdy, i ten robił się wielki i gruby, a zarazem niebezpieczny, bo gorący dążył do eksplozji.
Bibliotek@rz napisał/a:

Co do materiału to zwykła tarcza Mołni, jest chyba z mosiądzu, ale pewności nie mam. Technologii druku nie znam, nie znam się na tym...

Nie przejmuj się, ja też się nie znam, bo jakbym się znał to bym w domu nie bawił bym się tak tak jak się bawiłem , a że szło ochoczo to tarcze całkowicie popsułęm co widać na załączonym niżej zdjęciu:

Po czasie się dowiedziałem z internetu że są poważne techniki i że tego nie powinno robić się w domu po ciemku.

Ostatnio zmieniony przez kaido2 2013-02-18, 14:27, w całości zmieniany 1 raz
Pozdro!!!
Ewamilewski
[Usunięty]
:
Marcin nawet jak piszesz pół-słówkami zawsze jesteś pomocny pifko .

Santino pifko

Ostatnio zmieniony przez Ewamilewski 2013-02-18, 14:59, w całości zmieniany 1 raz
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum