Ostatnio wzięło mnie na chronografy. Ponieważ ST-19 w drodze chodzi za mną konkurencja czyli oczywiście rosyjski 3133. Najłatwiej byłoby kupić strielke - ale rozmiar mnie nie przekonuje... Poza tym szukałem czegoś innego. Przeszukując zegarkiz tym mechanizmem trafiłem na niemieckiego Junkersa i jego model 6500-3. Sam widziałem jednego na zlocie śląskim kumotra Cinola i całkiem sympatyczny się wydawał. Tu mamy rozmiar 42mm więc całkiem sensowny. Co myślicie o Junkersie? (poza tym, że moja żona uważa, że to piecyk).
Odpowiedz do tematu
: Junkers 6500-x
Ostatnio zmieniony przez Słoniu 2012-04-10, 20:58, w całości zmieniany 1 raz
Ostatnio zmieniony przez Słoniu 2012-04-10, 20:58, w całości zmieniany 1 raz
:
do mnie jakos nie gada, ale ja to mam teraz pokrecony gust i mi sie glownie Seiko podobaja
:
IMHO --- ciekawy z chęcią obejrzałbym w realu --- nosiłbym –jednak dużo się na tarczy dzieje --- chyba za dużo – ten z żółcią najlepszy
:
Mi też się ten z żółtą wskazóweczką widzi. Jeszcze taki wynalazek całkiem fajny - tylko, że to 40mm
:
a Cemepka?? albo coś innego radzieckiego?
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Iks, - nad noworuskami też myślałem - aktualnie to dalekie plany. Co nie zmienia faktu, że jestem ciekawy tego junkersa
:
ja ostatnio też się zastanawiam, chciałbym coś militarnego, może chrono, cemepka to bardzo dobry wybór byłby...no i masz 3133 W junkersie nieco razi mnie bezel
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Iks, - całkiem fajna - na 3133 poluję już od dawna... Jakie to ma wymiary - 44?
:
Mnie się Junkers kojarzy przede wszystkim z tym:
a to nie jest dobre skojarzenie...
a to nie jest dobre skojarzenie...
:
Santino, - no tu się ciężko nie zgodzić... Lepiej już kupić zeppelina. Z drugiej strony - zegarki cenowo wydają się ciekawą konkurencją dla noworuskich - i wydaje mi się, że są stanowczo mniej popularne.
:
Jacek - luzik
Krups też mi się źle kojarzy, a ekspress do kawy kupiłem.
Ważne, żeby się Tobie zegarek podobał.
Poza nazwą to już raczej nie ma wiele wspólnego ze Stukasami.
I zapewne produkcja podzespołów się w Chonach odbywa
Ale mnie stylistycznie też nie przekonują.
Co powiesz na taki:
Krups też mi się źle kojarzy, a ekspress do kawy kupiłem.
Ważne, żeby się Tobie zegarek podobał.
Poza nazwą to już raczej nie ma wiele wspólnego ze Stukasami.
I zapewne produkcja podzespołów się w Chonach odbywa
Ale mnie stylistycznie też nie przekonują.
Co powiesz na taki:
:
No nie jest zły - chyba bardziej nawet w klimacie, którego szukam niż cemepka... Trochę wskazówki mi przeszkadzają ale pewnie dałoby się do nich przyzwyczaić.
:
42mm czyli w sam raz w komplecie są dwa dekielki - przeszklony i pełny, są też inne wersje kolorystyczne
Słoniu napisał/a: |
na 3133 poluję już od dawna... Jakie to ma wymiary - 44? |
42mm czyli w sam raz w komplecie są dwa dekielki - przeszklony i pełny, są też inne wersje kolorystyczne
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Iks, - najbardziej w pamięć zapadła beżowo niebieska... Rozmiar faktycznie przyjemny. Sylwkowa propozycja też zła nie jest.
:
Odpowiedz do tematu
Właściwie, to ostatnio też stwierdzilem, że lubię chronografy