Pirelli - wcale nie takie głupie zegarki modowe
Odpowiedz do tematu

Blaz
[Usunięty]
: Pirelli - wcale nie takie głupie zegarki modowe
Chciałbym Wam przedstawić kilka modeli zegarków znanej firmy Pirelli. Jeden z tych zegarków o mało co nie popełniłem przed Orisem.

Świadomie pomijam w tym wątku wygląd modeli Pirelli, bo są z pewnością wyraziste i odbiór zależy od gustu. Chcę się skupić na danych technicznych tych zegarków.

A jest na czym się skupić... Zegarki te dla Pirelli robi Philip Watch, czyli marka dość znana. Oprócz kwarców stosuje Etę. 2824-2, 2836-2 i chrono 7750. Wszystkie zegarki mają WR co najmniej 100m. Zakręcana koronka. Szkło to szafir z bardzo dobrej jakości podwójnym AR. Koperty to połączenia stali i tytanu. Pasek to naturalna guma. Zapięcie motylkowe.

Model na Ecie 2836-2:

http://www.youtube.com/wa...player_embedded

Chrono i kompresor mają wymiary 39mm bez koronek, wysokość 14mm, od ucha do ucha 51mm.

Eta 2836-2 ma wymiary 37mm bez koronki, wysokość 12mm, od ucha do ucha 49mm.

To jeszcze nic! Ceny! Otóż te modele można kupić bardzo tanio. Z tego samego powodu co sławetne LOT-owskie Orisy: czyszczenia magazynów. I tak:

Model na Valjoux na żółtej gumie za 405 dolarów z wysyłką, a na bransolecie 470 dolarów z wysyłką!

Model na Ecie 2836-2 na gumie za 230 dolarów z wysyłką!

Model na Ecie 2824-2 300m w kopercie kompresora na gumie za 320 dolarów!

Ostatnio Alamos pisał, że najtańszy model chrono w automacie to minimum 2 tysiące PLN. Tu mamy taniej. Model na 2836-2 jest tańszy niż ów LOT-owski Oris. Nurek na Ecie 2824-2 jest w cenie najtańszych nurków na tym mechaniźmie.

Co powoduje, że mimo ceny i niebadziewnych danych technicznych zegarki Pirelli nie cieszą się taką popularnością? Widzę trzy przyczyny:

1) Marka modowa, czyli mniej poważana.
2) Dość odważny design, który nie każdemu odpowiada.
3) W razie zniszczenia dość trudny do zdobycia jest gumowy pasek.

Mimo wszystko uważam, że automaty z oferty Pirelli są kolejną dobrą alternatywą dla kogoś, kto zastanawia się nad kupnem nowego zegarka. :cool:

:
Faktycznie, na wakacje na gumie wcale nie głupie... Ceny takie jakie Eta mieć powinna :mrgreen: A gdzie się to zanabywa?

Blaz
[Usunięty]
:
Na ebayu. :mrgreen:

:
Odjechany dizajn , przez to trudno je ominąć wśród innych zegarków na ebay ..

:
Ale te Ety w nich to takie "orginalne"? Bo ceny podejrzanie niskie jak za kłalitę...

O dizajnie nawet nie wspominam, bo po co? Każdy widzi ;-)

Blaz
[Usunięty]
:
Oryginalne Ety. :mrgreen:

Cena zjechała z ponad 1000 dolarów, bo - tak jak napisałem - Pirelli czyści magazyny przed wprowadzeniem nowej kolekcji. :wink:

:
Santino oryginalne mechanizmy Ety

:
Blaz napisał/a:
Cena zjechała z ponad 1000 dolarów

Aaaaa...
No to kumam.

Jak ktoś jest miłośnikiem Ety, to chyba okazja.
Szczególnie walżu. ;-)

:
Ale to jest bydle wielkie :!:
Poza tym ciekawy dizajnerski zegarek. Wstydu nie ma. Największy plus to że mnie się kojarzy z Seiko Byczkiem!

:
Są że tak powiem baaaardzo ykhm tego no, delikatnie mówiąc mertoseksualne czy coś tam :mrgreen:

Blaz
[Usunięty]
:
ALAMO napisał/a:
Ale to jest bydle wielkie :!:

No właśnie niby rozmiary nawet małe, ale co daje inna linia koperty.

:
Kompletnie nie moja bajka.
Kompresor jeszcze obleci, ale pozostałe - chyba za karę.

Ja nigdy nie błądzę - mogę się co najwyżej zataczać
- Gburp.
:
mnie się tarcza divera podoba ale te koperty... dla amatorów.

Skate or die!
:
Zegarki Pirelli, zegarki Montblanc, zegarki Dunhill...

Może rzeczywiście to nie to samo co zegarki McDonalds,

ale ja jakoś się nie mogę przekonać...

Były starszy szeregowy Wintergreen był to złośliwy gnojek, który znajdował zadowolenie w swojej bezsensownej pracy.
:
kuna, wchodze ja w ten watek w nadziei na obejrzenie jakichs dobrych modow, a tu chodzi nie o zegarki do modowania, a o zegarki modowe. takie od mody. uee tam. :razz:

beceen | ***** ***
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum