Mały apdejt oferty Szanghaja, tym razem takie dośc ciekawe retrogrande z drugim wskazaniem czasu, na wersji mechanizmu T19.
45 mm, WR30M, cena około 1000 juanów.
Wypuszczony pod marką Chunlei, mam jeden ich zegarek niższej linii, i muszę powiedzieć że zrobiony jest świetnie jak na te pieniądze.
Taki dość ciekawy kwarcowy niestety garniturek za kompletne grosze (250 juanów !) …
38 mm,niestety nie wiem czy kopertajest stalowa, czy też jest jakości produktów manufaktury Czas
Taka kostka – ciekawa bo za wielkiego wyboru w takiej kopercie to nie ma ..
Tak samo wypuszczona jako Chunlei, 43 mm bez koronki – w tym kształcie koperty to będzie BYDLE
Mechanizm jakiś dziwny, wygląda na tańszego szanghaja, takiego co go mam w Submarinerze – on zastąpił starsze (i lepsze) T19.
Cena ok. 700 juanów, czyli jak za ten mechanizm – sporo.
Odpowiedz do tematu
:
...w kostce mogliby sobie darować okienko z podglądem na trybiki. Jedyne co mi się podoba to rozwiązanie sekundy, choć ten pierwszy to nawet niczego sobie jest...
...gdybym oczywiście nosił garniaki
...gdybym oczywiście nosił garniaki
:
Tak jak lubię kostki to ta mnie nie urzekła
po pierwsze primo za duża, po drugie primo wskazówki jakieś bidne, po trzecie primo mechanizm - nie dość że brzydki to jeszcze odkryty.
no i cena
po pierwsze primo za duża, po drugie primo wskazówki jakieś bidne, po trzecie primo mechanizm - nie dość że brzydki to jeszcze odkryty.
no i cena
:
A po ostanie primo, po ki wuj mu te wskazówki tak zapindalają, to ja nie pojmuję, ale ja jestem gupi Ja się wogole jak ten dureń już pytałem po co to jest takiemu jednemu Frędęrę Kastętę i Eposu takiemu co mi go raz dali dotknąć, bo byłem jak raz elegancko ubrany, przy niedzieli, i miałem nawet buty - wprawdzie cudze, ale zawsze
:
trzeba było jeszcze słomę z nich wyjąć
a na poważnie - retrograde jest komplikacją potrzebną jak świni siodło - zwykły ficzer a w tym zegarku na dodatek mocno przeszkadzający. Gdyby wskazówki sekundników zrobili cieniutkie a wskazówki zrobili ciut masywniejsze i proste (nie zwężające się) i na dodatek gdyby wskazówki i indeksy były na przykład niebieskie to wyszedłby całkiem, całkiem zegarek
ALAMO napisał/a: |
i miałem nawet buty - wprawdzie cudze, ale zawsze |
trzeba było jeszcze słomę z nich wyjąć
a na poważnie - retrograde jest komplikacją potrzebną jak świni siodło - zwykły ficzer a w tym zegarku na dodatek mocno przeszkadzający. Gdyby wskazówki sekundników zrobili cieniutkie a wskazówki zrobili ciut masywniejsze i proste (nie zwężające się) i na dodatek gdyby wskazówki i indeksy były na przykład niebieskie to wyszedłby całkiem, całkiem zegarek
:
No niestety nie rozumiem tego podejścia z mechanizmem. Jak jest brzydki to raczej niewskazane jest się nim chwalić...
:
Mechanizm nie jest wcale taki zły, nakleić szlify i po kłopocie . Sam zegarek - niczego sobie, ja również bym nieco inne wskazówki pewnie zaordynował, ale oprócz tego - źle nie jest
Ну, погоди!
:
Mnie nie mówiłeś. Ale jak im mówiłeś, to miałeś rację.
Kostka to jest bardzo dobry plan!
ALAMO napisał/a: |
A bo to wam raz mowiłem, że kostka to jest bardzo dobry plan |
Mnie nie mówiłeś. Ale jak im mówiłeś, to miałeś rację.
Kostka to jest bardzo dobry plan!
:
Ostatnio zmieniony przez ALAMO 2011-10-23, 13:50, w całości zmieniany 1 raz
Pojawiła się nowinka chyba od Szanghaja, w każdym razie ja pierwszy raz widzę reaktywację ich starej marki - "Diament".
I całkiem niekulawa ... jak na dziurbiliona
41 mm, grubość 11 mm, WR3ATM, i cena ludzka - 800 juanów.
I całkiem niekulawa ... jak na dziurbiliona
41 mm, grubość 11 mm, WR3ATM, i cena ludzka - 800 juanów.
Ostatnio zmieniony przez ALAMO 2011-10-23, 13:50, w całości zmieniany 1 raz
:
Ostatnio zmieniony przez Bibliotek@rz 2011-10-23, 13:54, w całości zmieniany 1 raz
Nooo, bardzo niekulawy, powiedziałbym nawet że bardzo ładny, niecodzienny garniturek. Tylko po cholerę te dziurska wszędzie wciskają Mała sekunda pasowałaby tam idealnie.
Ostatnio zmieniony przez Bibliotek@rz 2011-10-23, 13:54, w całości zmieniany 1 raz
:
Szkoda, że zrzynka od cartiera...
:
Odpowiedz do tematu
Cholera znowu ta dziura
Ogólnie bardzo fajny
Ogólnie bardzo fajny