Odpowiedz do tematu
: Pozłacane i złote zegarki
Sprzedałem zegarek na Allegro i spotkała mnie dość nieszczególna sytuacja. Miałem pozłacanego ruska w świetnym stanie. Wymieniłem mu szkiełko dałem do przesmarowania, regulacji, uzupełnienia wskazówek i zegareczek był cud malina. Poszedł za dość rozsądną kwotę i jakież było moje zdziwienie gdy przeleciałem po aukcjach kupującego. Skupował on tylko srebrny i złoty złom. Szkoda mi teraz tego zegarka bo myślałem, że pójdzie do kolekcji, albo do codziennego użytku. Zegarek na pełnym chodzie w stanie mint ,idzie na przemiał. Przykre to bo te zegarki nie odrastają, a aukcja jest dla mnie wiążąca. Wolał bym go sprzedać taniej,ale do pasjonata. Proponuję koledzy zabezpieczać aukcje adnotacją w tylu: Nie sprzedaję na odzysk złota. Ja w każdym razie mam nauczkę i tak będę się zabezpieczał. Rozumiem skupować na złom jakieś reszki złoconych zegarków, ale zegar w świetnym stanie to profanacja.
:
no niestety life is brutal! nie masz pewności co kupujący zrobi z zegarkiem.
a jak chcesz zachować zegarek a musisz się z nim rozstać to najlepiej najpierw spróbować przez forum (musisz spełnić warunki formalne bazaru) - tu nikt nie niszczy zegarków - chyba że to podróby
a jak chcesz zachować zegarek a musisz się z nim rozstać to najlepiej najpierw spróbować przez forum (musisz spełnić warunki formalne bazaru) - tu nikt nie niszczy zegarków - chyba że to podróby
:
"I survived the Great Meltdown"
I caly watek:
http://forums.timezone.co...104#msg_5809948
Niestety, barbarzyncy, skuszeni cenami zlota, szaleja.
I caly watek:
http://forums.timezone.co...104#msg_5809948
Niestety, barbarzyncy, skuszeni cenami zlota, szaleja.
:
Tia... najpierw trzeba mieć te 4 miliony postów.
:
Nie przesadzaj.
Tylko 69 - tyle to niektórzy w jeden dzień potrafią
Pozstanie Ci jeszcze staż - ale to też szybko zleci...
tara napisał/a: |
Tia... najpierw trzeba mieć te 4 miliony postów. |
Nie przesadzaj.
Tylko 69 - tyle to niektórzy w jeden dzień potrafią
Pozstanie Ci jeszcze staż - ale to też szybko zleci...
:
tara, ja niestety tez czekam na upragniony staż, bardziej do składania ofert ..kupię ale .... liczbe postów juz nabiłem
..stare chłopy a pokazują pudełka...jak dzieci..
Wilk jest tylko jeden ! podrupkowicze...
Darmowy serwer fotek do 16 GB
Wilk jest tylko jeden ! podrupkowicze...
Darmowy serwer fotek do 16 GB
:
Ty weź się chłopie ogarnij, bo to bow potraktuje jeszcze jako wyzwanie, i się zacznie
tara napisał/a: |
Tia... najpierw trzeba mieć te 4 miliony postów. |
Ty weź się chłopie ogarnij, bo to bow potraktuje jeszcze jako wyzwanie, i się zacznie
:
ALAMO, nie wywołuj wilka z lasu
:
to niestety już druga fala "odzłacania" kopert - pierwsza na początku 80-tych lat
przez wiele lat był spokój i znowu niszczą to czego nie da się od tak sobie odtworzyć
teść opowiadał, że przedtem handlarze w Jastrzębiu Zdroju wręcz łazili po ulicy i pytali każdego przechodnia o pozłacane zegarki
przez wiele lat był spokój i znowu niszczą to czego nie da się od tak sobie odtworzyć
teść opowiadał, że przedtem handlarze w Jastrzębiu Zdroju wręcz łazili po ulicy i pytali każdego przechodnia o pozłacane zegarki
:
Smutne ale (niestety) prawdziwe...
:
Ja nawet pamiętam akcję, że za każdy pozłacany dawali jakiś badziew elektroniczny.
:
Odpowiedz do tematu
Pamiętam jak w moim rodzinnym miasteczku złotnik skupował złote koperty zegarków i je przetapiał. Raz tak się zdarzyło, że dostał zlecenie zrobienia złotej koperty zegarka.
Takie życie po życiu...
Takie życie po życiu...