Dziś ciekawy pakiet mi przyniósł pan listonosz
Dwa rózne zegarki, we wszytskich mechanizmy spełniające te same założenia - 2609, czyli mechanizm o średnicy 26 mm, z centralną sekundą, bez daty. Oba są ciekawe, i mniej popularne.
Pierwszy to Poljt :
Napędza on taki oto zgrabny garniturek z początku lat '70 :
Werk produkowany był w latach '70, to własne opracowanie.
Druga to Rakieta 2609 z lat '60 :
Napędza taki wyrób zegarkopodobny" dalece gorszy od Delbany ...
Odpowiedz do tematu
: Boh dwojcu lubit ...
Ostatnio zmieniony przez ALAMO 2010-08-31, 18:37, w całości zmieniany 2 razy
Ostatnio zmieniony przez ALAMO 2010-08-31, 18:37, w całości zmieniany 2 razy
:
Się ładny pakiet przytargał listonosz
:
Tego Poldasa już hejotwałem, to teraz Pakete hejtuję Złote wskazówki i indeksy wymiatają! Szkoda tylko, że na kole nie ma gwiazdek niebieskich.
:
Wujek Alamo
Bardzo ładne obydwa najbardziej hejtuję Rakiete bo takiej nie mam .
A Poljota na 2609 mam ale takiego:
Bardzo ładne obydwa najbardziej hejtuję Rakiete bo takiej nie mam .
A Poljota na 2609 mam ale takiego:
:
Panowie, a były na tych kołach trójkąty barwione, bo mam rakietę z trójkątami czerwonymi, ale zawsze myślałem, że to czyjaś radosna twórczość
Bibliotek@rz napisał/a: |
Tego Poldasa już hejotwałem, to teraz Pakete hejtuję Złote wskazówki i indeksy wymiatają! Szkoda tylko, że na kole nie ma gwiazdek niebieskich. |
Panowie, a były na tych kołach trójkąty barwione, bo mam rakietę z trójkątami czerwonymi, ale zawsze myślałem, że to czyjaś radosna twórczość
:
Gratuluję nabytków
Rakiety są naprawdę pyszne, było ich kilka wariacji i namieszali przy tym jak to tylko możliwe
Ze składników: biała i czarna tarcza, srebrne i złote wskazówki, srebrna i złota koperta zrobili misz-masz.
Dorzucę jeszcze wostoka 2609
Rakiety są naprawdę pyszne, było ich kilka wariacji i namieszali przy tym jak to tylko możliwe
Ze składników: biała i czarna tarcza, srebrne i złote wskazówki, srebrna i złota koperta zrobili misz-masz.
Dorzucę jeszcze wostoka 2609
:
Aronus- jestem przekonany, że niebieskie gwiazdki również były i to oryginalnie. Gdzieś widziałem foto, ale nie potrafię teraz znaleźć Może ktoś ma?
:
Lechu - niebieskie gwiazdki z tego co wiem były montowane tylko w werkach precyzyjnych - 2809 i 2805 (taa...) - być może rozmiar jest ten sam i wymieniano.
Aronus - nie widziałem w życiu czerwonych znaczków na werkach radzieckich.
Szymek - tego Poldka to ja widziałem, świetny jest !
Aronus - nie widziałem w życiu czerwonych znaczków na werkach radzieckich.
Szymek - tego Poldka to ja widziałem, świetny jest !
:
Patrzałem w katalogu i wydaje mi się, że nie były malowane
:
No to może z precyzyjnych były jakieś przekładki, bo dam se łeb uciąć, że były niebieskie Tzn. widziałem takowe.
:
Toś mnie Szymki zaskoczył z tym poljotem - nie spotkałem dotad 16j/17j z "de luxową" tarczą - zacny
Poproszę o dokładniejszą fotorelację bo jestem go bardzo ciekaw
I gratuluje oczywiście Zwyczajowego pozdrowienia Ci oszczędzę coby Cię nie deprawować, ale na przyszłość po stokroć !!!!
Nigdy nie spotkałem w rakiecie barwionych - moze niebieskie oksydowane to bym przełknął jako oryginalne, ale czerwone... chyba jakiś domorosły stylista maczał w tym farbki...
Piekna tarcza !!! Trudno te zegarki trafić z tak dobrze zachowana - gratuluje
P.S Chyba w środku jest 2209 w kopercie a'la de luxe jak sie nie mylę to jest.
Ostatnio zmieniony przez voli 2010-08-31, 20:47, w całości zmieniany 3 razy
Szymek napisał/a: |
Wujek Alamo
... A Poljota na 2609 mam ale takiego: |
Toś mnie Szymki zaskoczył z tym poljotem - nie spotkałem dotad 16j/17j z "de luxową" tarczą - zacny
Poproszę o dokładniejszą fotorelację bo jestem go bardzo ciekaw
I gratuluje oczywiście Zwyczajowego pozdrowienia Ci oszczędzę coby Cię nie deprawować, ale na przyszłość po stokroć !!!!
Aronus napisał/a: |
Panowie, a były na tych kołach trójkąty barwione, bo mam rakietę z trójkątami czerwonymi, ale zawsze myślałem, że to czyjaś radosna twórczość |
Nigdy nie spotkałem w rakiecie barwionych - moze niebieskie oksydowane to bym przełknął jako oryginalne, ale czerwone... chyba jakiś domorosły stylista maczał w tym farbki...
wahin napisał/a: |
Gratuluję nabytków
Dorzucę jeszcze wostoka 2609 |
Piekna tarcza !!! Trudno te zegarki trafić z tak dobrze zachowana - gratuluje
P.S Chyba w środku jest 2209 w kopercie a'la de luxe jak sie nie mylę to jest.
Ostatnio zmieniony przez voli 2010-08-31, 20:47, w całości zmieniany 3 razy
:
Ostatnio zmieniony przez Szymek 2010-08-31, 20:56, w całości zmieniany 2 razy
Wujku Adamie Bardzo ładny Wostok
Obym zapomniał mam jeszcze takiego Poljota na 2609
Wujku Voli
Okej , ale to jutro
Obym zapomniał mam jeszcze takiego Poljota na 2609
Wujku Voli
Okej , ale to jutro
Ostatnio zmieniony przez Szymek 2010-08-31, 20:56, w całości zmieniany 2 razy
:
Odpowiedz do tematu
Poljot bardzo ładny, lubię Poljoty na tym mechanizmie, były świeższe stylistycznie od tych na werkach z kirowskiego, a koperty były złocone jeszcze według starej szkoły czyli dwudziestoma mikronami.
Co do rakiet na tym werku, to uwielbiam ich stylistykę, są niepowtarzalne
Co do rakiet na tym werku, to uwielbiam ich stylistykę, są niepowtarzalne
СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!