Fotki pożyczone z http://zegarkiclub.pl/for...y/#entry525305, nie wiem skąd je wytrzasnął wstawiający (dziękuje mu) nie wiem jak, nie wiem czy mi wolno, ale muszę ją pokazać:
Odpowiedz do tematu
: Rakieta 3031
:
Ostatnio zmieniony przez wahin 2010-08-20, 22:55, w całości zmieniany 2 razy
Ostatnio zmieniony przez wahin 2010-08-20, 22:55, w całości zmieniany 2 razy
:
Ta Rakieta to moje marzenie, jakby trafiła się taka do sprzedania, to biorę ją bez zastanowienia, taki zegarek w kolekcji to byłaby prawdziwa perła
СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!
:
Piękna
:
Ostatnio zmieniony przez Buczo 2010-08-21, 12:05, w całości zmieniany 1 raz
Cudna, zna ktoś wartość rynkową? Musiałbym pewnie z pół kolekcji sprzedać
Ostatnio zmieniony przez Buczo 2010-08-21, 12:05, w całości zmieniany 1 raz
:
Cacuszko
Noze tez lubie
:
Ostatnio zmieniony przez voli 2010-08-21, 10:08, w całości zmieniany 1 raz
Powstało ich niecałe 1000szt (podaje za wypowiedzią pracownika rakiety z forum na stronie zakładów). Jesli jakaś kiedykolwiek pojawi się w obrocie to za bardzo nieskromną kasę myslę
Ostatnio zmieniony przez voli 2010-08-21, 10:08, w całości zmieniany 1 raz
:
Czemu tylko tyle? Czemu nie kontynuowali produkcji? Nikt nie zamierza jej wznowić?
:
Wyprodukowano ich tylko tyle bo kosztowała tyle co zegarek w złotej kopercie i zbyt był taki sobie
A o wznowieniu produkcji ponoć myslą (choć patrząc na ich nową "oszczednościową" kolekcje to raczej nic z tego nie będzie).
A o wznowieniu produkcji ponoć myslą (choć patrząc na ich nową "oszczednościową" kolekcje to raczej nic z tego nie będzie).
:
Ta "oszczędnościowa" kolekcja to była kolekcja przejściowa. Właściwa nowa kolekcja ma wejść do sprzedaży we wrześniu i moim zdaniem zapowiada się całkiem fajnie.
:
Piękna , zapewne tym wewnętrznym pierścieniem ustawia się godzinę o której ma nas obudzić
:
Jak donosi WUS pracownik Rakiety powiedział nieoficjalnie, że mają całą dokumentację i większośc maszyn do produkcji 3031. Jesli tylko będzie kasa, to zegarek wróci, bo chęci są Na pewno byłoby miło
Ну, погоди!
:
Ostatnio zmieniony przez mnihu 2010-08-23, 17:40, w całości zmieniany 2 razy
Odpowiedz do tematu
Chęci są, ale to chyba kwestia lat. Jeżeli nowa kolekcja okaże się sukcesem to pewnie i z czasem powróci 3031. Dyskusja na ten temat z pracownikiem Rakiety na fejsbuku tutaj:
https://www.facebook.com/...142&topic=15446
https://www.facebook.com/...142&topic=15446
Cytat: |
Russian Watches and Fashion - Raketa / Русские Часы и Мода - Ракета Technically we have all the necessary to produce the 3031 / We have the technical drawings in our archive and most of the tools. some of the tools should be reproduced, but that is also possible to do. Now it is not as simple as it seems. our production tools are not very flexible. But as you can see we put all our efforts in the Factory... So if the coming years are succesfull then we will certainly think of the 3031. the production of the 3031 was less than 1000 from what I know, but I will check in our archives and let you know. Luisa |
Ostatnio zmieniony przez mnihu 2010-08-23, 17:40, w całości zmieniany 2 razy