Moje Zegarki z Rosji
Odpowiedz do tematu

uki999
[Usunięty]
: Moje Zegarki z Rosji
Jako że jestem "świeży" na forum, przedstawię moją kolekcję rosyjskich zegarków.
Jako numer I
Wostok z naciągiem ręcznym, odziedziczyłem go po dziadku (tzn. znalazłem w starej szufladzie :wink: )
Pierwsze co zrobiłem to pozbyłem się starej bransolety, następnie oddałem do czyszczenia i regulacji. Jedną z moich zasad jest nie otwieranie zegarków ( nie znam się na naprawach)
No i na koniec zmieniłem szkło, stare pozostawiało wiele do życzenia oraz dobrałem mu porządny pach. :smile:

Numer II
Aviator Automatik 2416 z automatycznym naciągiem.
Mam do niego słabość ze względu na "inny" cyferblat. Zresztą sami zobaczcie :wink:

Numer III
Vodolaz
"Z Mołnią wogóle wiąże się ciekawa historia, nie wiem czy koledzy zdają sobie z tego sprawę... Ten sam werk bazowy Cortbert sprzedał ZSRR, ale równocześnie produkował je dla ... Rolexa. Ów zaś, był wkładany właściwie od początku do środka przez Officine Panerai"
Tekst Guest_ALAMO_* KMZiZ (z mojej strony nic dodać nic ująć :wink: )

Numer IV
Aviator również na mołni

Numer V
Strela 3133

Dla mnie to 3017 po liftingu :grin: Poważnie mechanizm kaliber 3133 chronograph.
Wielkość 39mm, rozstaw uszu 20mm. (Obecnie zegarek w trakcie reklamacji).
Jego dziadek czyli 3017 bazował na mechanizmie venus 150 i produkowany był od roku 1959. Początkowo oferowany był tylko dla oficerów radzieckich sił powietrznych.

Ostatnio zmieniony przez uki999 2010-07-06, 14:17, w całości zmieniany 6 razy
:
Słuszny początek :wink: kolekcji :smile:

:
Droga obrana jest słuszna !
Bardzo fajne zegarki

:
Bardzo fajny zestaw! Róznorodny :-)

:
Gratuluję zestawu, ale pamiętaj, że to dopiero początek :mrgreen:

Blaz
[Usunięty]
:
Kolekcja naprawdę zacna. :wink:

Alamo, jednak Twój kaganek wiedzy na kizi nie wygasł... :wink:

:
Ładny zbiór - rozwijaj go :)
P>S
Mam pytanko co do "elektroluminescencyjnych" fotek: smuga sekundnika w Awiatorze wygląda kapitalnie - jak ekran radaru z dawnych lat :shock: - rozumiem,że jest to efekt długiego czsu naświetlania - jak wyglada to "na żywca"?

uki999
[Usunięty]
:
W realu to tylko jedna kreska sekundnika a efekt radaru tak jak mówisz to zasługa długiego czasu naswietlania :wink:

:
Kolekcja robi wrażenie. Dla mnie oba Aviatorki są najbardziej smakowite. Zazdroszczę i gratuluję.

:
voli napisał/a:
Ładny zbiór - rozwijaj go :)
P>S
Mam pytanko co do "elektroluminescencyjnych" fotek: smuga sekundnika w Awiatorze wygląda kapitalnie - jak ekran radaru z dawnych lat :shock: - rozumiem,że jest to efekt długiego czsu naświetlania - jak wyglada to "na żywca"?

W moich novoruskich na zywca swieci zauwazalnie slabiej niz na fotkach, aczkolwiek po wejsciu ze slonca np. na klatke schodowa yto az po oczach wali :) Ale potem blekinie.
Choc tak czy siak na cala nocke starcza i spoko da sie godzine odczytac

A co do przedstawionej kolekcji to Strzalki zazdroszcze.... :)

Ostatnio zmieniony przez Tomir 2010-07-08, 10:20, w całości zmieniany 1 raz
łykos
[Usunięty]
:
nabyłem od Tomirka Vodołaza jest EXTRA !!! ten NowoRussia jest BAJKA (nadgarstek '' na ściśle''20)PIĘKNY SIKOR

:
Łykos, niech się nosi , a Tomirek jeszcze do niego zatęskni, wszyscy co mieli tęsknią. :wink:

łykos
[Usunięty]
:
to dla mnie stworzony SIKOR :mrgreen:

uki999
[Usunięty]
:
Oj Svedos święte słowa, po tym zegarku sentyment zostaje :wink:

:
moim zdaniem na krótko , miałem i nie mam !

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum