Zaraz zwariuję! Mojej drugiej połówce wyczerpała się bateria w zegarku. Za cholerę nie mogę go odkręcić/podważyć.
Taki o:
Takie mam narzędzia:
Nie mam piłeczki niestety. Jakieś pomysły koledzy mają jeszcze? Czego można użyć? Czy ten dekiel jest zakręcany, czy nie?
Odpowiedz do tematu
: Jak to otworzyć?
:
Wygląda na zakrecany . Próbuj kluczem tym co masz.
Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
:
Zwykły zakręcany dekiel
Weź rękawicę gumową jakąkolwiek co masz w domu. Albo tam inne coś z lateksu i w tym trzymaj kopertę. Podejrzewam ze ci się po prostu koperta ślizga w ręku i dlatego klucz wylatuje.
Inna sprawa - weź zobacz czy ząbki pasują do nacięć dekla dobrze, jak nie to podpiłuj tu i tam. No i dobrze zaciśnij żeby ci się klucz nie gibał.
Musi pójść - wkręcać zegarka w imadło i dokłądania dźwigni z rurki na klucz ci na razie nie polecam
Weź rękawicę gumową jakąkolwiek co masz w domu. Albo tam inne coś z lateksu i w tym trzymaj kopertę. Podejrzewam ze ci się po prostu koperta ślizga w ręku i dlatego klucz wylatuje.
Inna sprawa - weź zobacz czy ząbki pasują do nacięć dekla dobrze, jak nie to podpiłuj tu i tam. No i dobrze zaciśnij żeby ci się klucz nie gibał.
Musi pójść - wkręcać zegarka w imadło i dokłądania dźwigni z rurki na klucz ci na razie nie polecam
:
Ostatnio zmieniony przez feleksc 2016-02-03, 20:15, w całości zmieniany 1 raz
W lorusach oszukują
Miałem takiego 100metrówkę i dekiel to pic jest na wcisk ,ale dobrze trzymie.
Mój jeszcze stalówka cała.
Popróbuj podważyć w jednym miejscu.
Miałem takiego 100metrówkę i dekiel to pic jest na wcisk ,ale dobrze trzymie.
Mój jeszcze stalówka cała.
Popróbuj podważyć w jednym miejscu.
Ostatnio zmieniony przez feleksc 2016-02-03, 20:15, w całości zmieniany 1 raz
Skoro nie stać na rolexa ,
będziem nosić pierdzielexa
:
Te końcówki od klucza właśnie nijak pasują do otorów na deklu
:
Może tak być, tylko jak próbuję odkręcić a jest na wcisk to też powinien się obrócić
A masz suwmiarkę?
Ostatnio zmieniony przez tomaliusz 2016-02-03, 20:19, w całości zmieniany 2 razy
feleksc napisał/a: |
W lorusach oszukują
|
Może tak być, tylko jak próbuję odkręcić a jest na wcisk to też powinien się obrócić
A masz suwmiarkę?
Ostatnio zmieniony przez tomaliusz 2016-02-03, 20:19, w całości zmieniany 2 razy
:
Ja wsadziłem cieniutki śrubokręt i mocno trzymało .
W deklu z boku powinno być wejście.
W deklu z boku powinno być wejście.
Skoro nie stać na rolexa ,
:
Ostatnio zmieniony przez Lotnik 2016-02-03, 21:06, w całości zmieniany 2 razy
Właśnie żadnego podejścia na śrubokręt nie ma żeby podważyć. Dalej zamknięte bardzo płytkie są te wypustki.
Ostatnio zmieniony przez Lotnik 2016-02-03, 21:06, w całości zmieniany 2 razy
:
To masz zakręcany
Jesli nie dasz rady, to idziesz do pana zegarmistrza albo pana bateryjkarza i prosisz grzecznie o otworzenie.
Dzięki temu możesz uniknąć porysowania i pocięcia łap.
Albo kup przyrząd do otwierania zegarków
[ Dodano: 2016-02-03, 21:38 ]
No i zawsze zostaje imadło, tępy śrubokręt i młotek
Jesli nie dasz rady, to idziesz do pana zegarmistrza albo pana bateryjkarza i prosisz grzecznie o otworzenie.
Albo kup przyrząd do otwierania zegarków
[ Dodano: 2016-02-03, 21:38 ]
No i zawsze zostaje imadło, tępy śrubokręt i młotek
:
Co do imadła, to takie mi się sprawdza:
John Smith
:
z tego co widzę rysy już som przyrząd kolegi Lotnika ma okrągłe końcówki i jeżeli już go używać to trzeba mocno docisnąć - ustawić do minimalnej średnicy rowków i docisnąć do tarczy, lepszy jest ten pokazany przez Z_bycha , przy tej klasie wodoszczelności piłeczka też da radę
Z_bych napisał/a: |
|
z tego co widzę rysy już som przyrząd kolegi Lotnika ma okrągłe końcówki i jeżeli już go używać to trzeba mocno docisnąć - ustawić do minimalnej średnicy rowków i docisnąć do tarczy, lepszy jest ten pokazany przez Z_bycha , przy tej klasie wodoszczelności piłeczka też da radę
:
Poległem... Nie udało mi się tego odkręcić. Spróbowałem z innym, czy ten przyrząd w ogóle działa i na innym zegarku się udało. Te piłeczki to gdzie się kupuje? Bo internety pokazują mi takie specjalistyczne do zegarków po 27 zł, więc takie to sobie odpuszczę.
:
no nikt nikogo nie zmusza , czasami lepiej dla... tak mi się chyba zdaje
Lotnik napisał/a: |
Poległem... Nie udało mi się tego odkręcić. Spróbowałem z innym, czy ten przyrząd w ogóle działa i na innym zegarku się udało. Te piłeczki to gdzie się kupuje? Bo internety pokazują mi takie specjalistyczne do zegarków po 27 zł, więc takie to sobie odpuszczę. |
no nikt nikogo nie zmusza , czasami lepiej dla... tak mi się chyba zdaje
:
Odpowiedz do tematu
Jak kluczm nie dalo rady to pileczka tez polegnie. Szefie pozostal zegarmistrz.
"Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP