Taką sprawę mam... chodzi o to że jak Kumotrowie wiedzą to z Seiko Sumo podobnie jak z Monsterem jest ten problem że ma 20mm w uszach, o ile Monster rekompensuję te 20mm świetną poszerzoną bransoletą o tyle Sumo już nie całkiem... ale wyczaiłem pasek Di-Modell Chronissimo:
http://shop.wornandwound....ronissimo-black
Ma ktoś może coś takiego przy Sumo, albo Monsterze?
Albo może ktoś ma jakieś inne propozycję żeby problem tej krzywdzącej rozpiętości uszu rozwiązać?
Z góry dziękuje za wszelkie uwagi...
Odpowiedz do tematu
: Pasek do Sumo
Nieczynne z powodu że zamknięte
:
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2014-12-13, 12:39, w całości zmieniany 1 raz
Dla mnie Chronissimo przy Sumo czy Monsterze wygląda jak siodło na świni Ten typ paska absolutnie nie pasuje do zegarka typu diver .. Ale są tacy, którzy noszą i uważają, że jest świetnie ..
Opcja 1: przycinany Maratec, bez problemu sam to zrobisz nożykiem do tapet
Opcja 2: handmade od pachorobów
Opcja 3: guma
Opcja 4: nie wierzę, że to piszę , ale może jakiś Ron ?
A najlepiej tu sobie poszukaj inspiracji http://forums.watchuseek....368229-223.html
Opcja 1: przycinany Maratec, bez problemu sam to zrobisz nożykiem do tapet
Opcja 2: handmade od pachorobów
Opcja 3: guma
Opcja 4: nie wierzę, że to piszę , ale może jakiś Ron ?
A najlepiej tu sobie poszukaj inspiracji http://forums.watchuseek....368229-223.html
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2014-12-13, 12:39, w całości zmieniany 1 raz
:
W sumo jest problem taki ze teleskopy są daleko od koperty i powstaje dziura, sam szukam czegoś zamiast branzy, mam gumę Ala MM i NATO strapy, maratec i jeszcze przyciety myślę że to lipa będzie
:
Ostatnio zmieniony przez flight 2014-12-13, 12:48, w całości zmieniany 1 raz
Ostatnio zmieniony przez flight 2014-12-13, 12:48, w całości zmieniany 1 raz
:
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2014-12-13, 12:59, w całości zmieniany 1 raz
Yobokies ma bransolety z maskownicami do Sumo w rozmiarze 20mm w uszach, ale rozszerzające się do 22mm .. Niby niewiele, ale zawsze ..
Też nie ..
No to jak zamawiasz handmade, można dać ciut dalej otworki pod teleskop
flight napisał/a: |
Nie rozumiem problemu za wąskiego paska |
Też nie ..
revolta napisał/a: |
W sumo jest problem taki ze teleskopy są daleko od koperty i powstaje dziura |
No to jak zamawiasz handmade, można dać ciut dalej otworki pod teleskop
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2014-12-13, 12:59, w całości zmieniany 1 raz
:
Tomek, jednak szpara dość duża. Ja myślę, że właśnie gruba skóra handmade albo bransoleta któą Tomek pokazał.
Gumy z jednym ogniwem bransolety dla mnie to porażka jakaś. Na Iso wygląda fajnie ale to prawie 400 PLN.
Gumy z jednym ogniwem bransolety dla mnie to porażka jakaś. Na Iso wygląda fajnie ale to prawie 400 PLN.
Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
:
Są zamienniki
kornel91 napisał/a: |
Na Iso wygląda fajnie ale to prawie 400 PLN. |
Są zamienniki
:
Za 250
Tomek napisał/a: | ||
Są zamienniki |
Za 250
Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Marcin/kornel91
:
Tomek, Ron odpada - już próbowałem W kwestii handmade napisałem już do jednego takiego Kumotra w tej sprawie...
Jakąś linijkę do takiej dało by radę ??? bo jam nie rozgarniety i ni huhu nie mogę znaleźć
flight, to rozwiązanie z "dołączeniem paska do maskownic" widziałem na żywo w stenku i ...
Tomek napisał/a: |
Yobokies ma bransolety z maskownicami do Sumo w rozmiarze 20mm w uszach, ale rozszerzające się do 22mm .. Niby niewiele, ale zawsze .. |
Jakąś linijkę do takiej dało by radę ??? bo jam nie rozgarniety i ni huhu nie mogę znaleźć
flight, to rozwiązanie z "dołączeniem paska do maskownic" widziałem na żywo w stenku i ...
:
http://s161.photobucket.c.../?sort=6&page=1
Ceny itp mailem do Harolda yobokies(maupa)yahoo.com.hk
Ale to nie 400 Kufa, zegar za prawie 2 klocki a na pasek ma żałować ? Może Reda ?
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2014-12-13, 14:10, w całości zmieniany 1 raz
Daito napisał/a: |
Jakąś linijkę do takiej dało by radę ??? bo jam nie rozgarniety i ni huhu nie mogę znaleźć |
http://s161.photobucket.c.../?sort=6&page=1
Ceny itp mailem do Harolda yobokies(maupa)yahoo.com.hk
kornel91 napisał/a: |
Za 250 |
Ale to nie 400 Kufa, zegar za prawie 2 klocki a na pasek ma żałować ? Może Reda ?
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2014-12-13, 14:10, w całości zmieniany 1 raz
:
Tomek, Ty tak piszesz a jak napisałem w innym temacie o pudełkach na zegarki to rozkrzyczeli, chłopaki pisali, że te z Lidla lepsze. Zegarki za kilka k, paski nie wspomnę a pudełko to najtańsze Redy nie kupię jedną miałem na próbę
Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Marcin/kornel91
:
Tylko gruby Handmade, bransoleta z maskownicami lub grube nato- ta dziura między teleskopem a kopertą wymaga jednak ukrycia
:
Tomek Yobokies to fajna sprawa , nato , jakas gruba guma wszystko inne nawet skora w sumo wyglada słabo
:
W pełni się zgadzam - sprawdzałem nato, dwuczęściowego parciaka strong, rona, gumę 20mm, skórę od Pattiniego - wygląda to wszystko średnio, oryginalna bransoleta pasuje mi ale tylko jak patrze na zegarek od góry, bo wtedy nie widać "ciękości" tej bransolety, ale pod kontem albo całkiem "z boku"...
A zegar świetny więc trzeba jakieś conceptum wygłówkować koniecznie
Odpowiedz do tematu
revolta napisał/a: |
Tomek Yobokies to fajna sprawa , nato , jakas gruba guma wszystko inne nawet skora w sumo wyglada słabo |
W pełni się zgadzam - sprawdzałem nato, dwuczęściowego parciaka strong, rona, gumę 20mm, skórę od Pattiniego - wygląda to wszystko średnio, oryginalna bransoleta pasuje mi ale tylko jak patrze na zegarek od góry, bo wtedy nie widać "ciękości" tej bransolety, ale pod kontem albo całkiem "z boku"...
A zegar świetny więc trzeba jakieś conceptum wygłówkować koniecznie