Kemmner CALIFORNIA
Odpowiedz do tematu

: Kemmner CALIFORNIA
Nowość od Kemmnera.

The CALIFORNIA is available now. Stainless-steel 316 L, 3-parts case brushed. The watch diameter is 42 mm (without crown) and the height is 11,50 mm. The lug to lug length is 52,5 mm and the space between the lugs 22 mm. The weight with strap is 103 Gramm. Topring and case-back are screwed. The diameter of the crown is 7,5 mm. The CALIFORNIA has a double-domed 1,6 mm sapphire-glass inside antireflect coated. The display-caseback with sapphire-glass inside antireflect is engraved and has a jumping number. Waterresistance is 5 ATM.
The CALIFORNIA has a automatic movement with the new Miyota Cal. 9015 with secondstop, 25,6 x 3,9 mm, 24 jewels, 28.800 A/h. and runtime after full winding is 42 hours. There are Geneva stripes on the movement and the rotor has a hardmetal frame.
The two parts sandwich dial is matte black and numerals and triangle on the underpart of the dial are with Superluminova white C1. The white framed hands are filled with white Superluminova C1. There is a date between 3 und 4 hours, the phantomlogo and „Made in Germany“ are shiny black.
The watch comes with a 5 mm light-brown hydro-oil calf-leather strap (stitched in Germany) with 2 leather loops and the brushed buckle with pin is engraved with LOGO. (the strap is available in black too)
The CALIFORNIA is shipped in a black PU traveller-box, including a spring-bar tool and the price is 298,00 Euro + 6,00 Euro shipping costs by DHL registered letter.

:
Jak dla mnie trochę bez wyrazu i data jakby wciśnięta na siłę, ale czy ja się tam znam na zegarkach hmmm

Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
:
Tak jak napisał Ciniol, datę mogli sobie darować.

:
data beznadziejna - za mala i nie w tym miejscu :facepalm:

beceen | ***** ***
:
A do mnie ta california w ogóle nie gada facepalm

:
No jaj nie urywa . Czegoś mu brakuje.

:
Zrzynka z Glycine Incursore ?

:
Nie podoba mi się. Nie wyróżnia się niczym szczególnym. Nie podoba mi się czcionka kemmner, ani data i nie lubię tarczy california.

"Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
:
...Chcieli zrobić zegarek z tarczą kanapkową, ale na tym pomysły się skończyły.
Data to pomyłka.
Zegarek im wyszedł nijaki.

Ja nigdy nie błądzę - mogę się co najwyżej zataczać
- Gburp.
:
Nie wiem czy to kwestia zdjęcia, ale na pierwszej focie to wygląda jak jakaś tandetna chińska podróbka niedoróbka...

Jedyne co można przyznać, to to, że ładnie świeci.

"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Kopia Glycine Incursore dziwnie zrobiona... ciut inne indeksy, napisy, nie zakręcana koronka, nie zdobiony mechanizm... Patrzę na rękę i szukam różnic :)

:
W sumie wyglada jak jakis srednio udany mod albo inny 'składak' :P
Ale wydaje mi się, ze jakby usunąć napisy i wymienić wskazówki na prostsze, mógłby obronić się prostotą ;)

:
Rudolf napisał/a:
Zrzynka z Glycine Incursore

I to mocna, delikatnie mówiąc. nono

:
Jak napisano już wyżej - coś jest nie tak z tą czcionką Kemnera.

:
Kicz ze zmiotek i tyle.

G.

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum