Odpowiedz do tematu
:
ja mam tylko nadzieję że kiedyś jak już się nacieszy to "wuj mi da" Yaku
Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
:
Yacęty - toś przykopał w establiszmęt. Nawet nie kryją, że dziobów nie mogą domknąć
BTW zegar bardzo niczego sobie. Gratki. A borowinkę zorganizuj se we własnym zakresie
Gbu.
BTW zegar bardzo niczego sobie. Gratki. A borowinkę zorganizuj se we własnym zakresie
Gbu.
"We offer best solutions in search of a problem"
:
Nawet nie wiem jak się do tego zabrać
Ktoś ma wiedzę czy Patek stosował jakąś numeracje mechanizmów konkretną nazwą kalibru, np. Cal XXX?
Ktoś ma wiedzę czy Patek stosował jakąś numeracje mechanizmów konkretną nazwą kalibru, np. Cal XXX?
:
IMO w czasach tego chrono to chyba rządziło oznaczenie w postaci średnicy werku z dodatkiem grubości - wszystko w liniach paryskich.
G.
G.
:
Czyli tylko np. 16 lub 18, ostatecznie jakieś 21 linii, itp ?
Jacek. napisał/a: |
IMO w czasach tego chrono to chyba rządziło oznaczenie w postaci średnicy werku z dodatkiem grubości - wszystko w liniach paryskich.
G. |
Czyli tylko np. 16 lub 18, ostatecznie jakieś 21 linii, itp ?
:
Cuś tak, z dodatkiem H - jako grubość, lub dodatkowego numeru lub nazwy.
Oznaczenia nowych są zupełnie hermetyczne: http://www.patek.com/en/collection/movements
Ja tam bym po prostu spytał w fabryce, bo może być, że podstawą jest np Patek 15'', ale chrono dorabiane gdzie indziej.
G.
[ Dodano: 2017-06-03, 21:54 ]
PS: z tych drugich fotek sądzę, że pasówka jest niedawna - takie witryny od zakrystii to dość nowa moda.
No i tłoczek wyszedł w nieciekawym miejscu.
Oznaczenia nowych są zupełnie hermetyczne: http://www.patek.com/en/collection/movements
Ja tam bym po prostu spytał w fabryce, bo może być, że podstawą jest np Patek 15'', ale chrono dorabiane gdzie indziej.
G.
[ Dodano: 2017-06-03, 21:54 ]
PS: z tych drugich fotek sądzę, że pasówka jest niedawna - takie witryny od zakrystii to dość nowa moda.
No i tłoczek wyszedł w nieciekawym miejscu.
:
Yaku, pewnie przed snem zerkasz na werk
No gralik Ci wpadł, nie ma co owijać w bawełnę...
Co do koperty pasówki to stawiam na złoto.
No gralik Ci wpadł, nie ma co owijać w bawełnę...
Co do koperty pasówki to stawiam na złoto.
Zegarki * Rower * Radio
:
Dzięki
Znalazłem podobne koperty ale wersji jest kilka.
Złote 14 karatowe, stalowe złocone i stalowe ze złotą lub tylko pozłacaną lunetą.
Muszę iść do złotnika obadać co to jest.
Mzeg napisał/a: |
Yaku, pewnie przed snem zerkasz na werk
No gralik Ci wpadł, nie ma co owijać w bawełnę... Co do koperty pasówki to stawiam na złoto. |
Dzięki
Znalazłem podobne koperty ale wersji jest kilka.
Złote 14 karatowe, stalowe złocone i stalowe ze złotą lub tylko pozłacaną lunetą.
Muszę iść do złotnika obadać co to jest.
:
nie warto jeszcze Cię oszuka
do mnie wyślij przecież Cię nie kulnę
Yakovlev napisał/a: |
Muszę iść do złotnika obadać co to jest. |
nie warto jeszcze Cię oszuka
do mnie wyślij przecież Cię nie kulnę
Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
:
Tak jakbym wyrzucił do jeziora
Ratler Wściekły I napisał/a: |
nie warto jeszcze Cię oszuka do mnie wyślij przecież Cię nie kulnę |
Tak jakbym wyrzucił do jeziora
:
świetny żart zresztą jak wszystkie Twoje żarty
:
Wazelina
:)) świetny żart zresztą jak wszystkie Twoje żarty |
Wazelina
Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
:
(#*#^#% dziadu
:
O popatrz jaki dobry kolega. Jedyny, który docenia
Odpowiedz do tematu
:)) świetny żart zresztą jak wszystkie Twoje żarty |
O popatrz jaki dobry kolega. Jedyny, który docenia