KDXX napisał/a: |
z Deep Blue Pro Aqua też mam zagwozdkę - kupiłem egzemplarz od użytkownika Revolta - u niego robił 2-3 sekundy, u mnie najmniej 15.
W ostateczności chciałem iść do zegarmistrza ale jakoś wszyscy mi znani w Poznaniu unikają tematu ("regulacja nic nie da", "Seiko - nie da się regulować tego mechanizmu" itp.) Dolińscy we Wrocławiu za regulację (albo próbę regulacji, bo bez gwarancji efektu) zawinszowali sobie 100 złotych |
m , nie... ja wcale nie chcę zaznaczać faktu,że całe dwa posty(jedyne zresztą na forum) dotycza jakiejś niestabilności ,czy niedokładności chodu. Myślisz chłopie,że skoro nabyłeś zegar od wspomnianego Kolegi,to jego wina ,że tak się dzieje? Na moje to gdybyś go kupił ze sklepu ,to miałbyś tak samo. Pewnie za mało efektywnie ruszasz odnóżem,
Revolta machał intensywniej i stąd możliwe odchyłki .
A co do możliwości regulacji tego mechanizmu ,to zdecydowanie się da, niestety większość polskich zegarmiszczufffff nadal twierdzi,że wszystkie zegarki automatyczne posiadają INCABLOC , a te które go nie mają , nie zasługują na jakiekolwiek zainteresowanie. Japońskie nie mają INCABLOC-u -a . Paniatno