Świadomość zegarkowa w Waszym otoczeniu
Odpowiedz do tematu

:
ALAMO napisał/a:
Niestety, mon komendante, się nie nadaję - mam za sobą +/- 20 lat doświadczeń na rynku nieruchomości, budowy, remonty, przebudowy. No ni chu chu ... hmmm
:D

A pustaki z żużla na stole wibracyjnym robił? Spieprzał z państwowej budowy z worem cementu pod pachą i kundlem ciecia u nogawki? Chodził przez płot po "biały montaż"?
IMO jeszcze będzie z ciebie ęternetowy guru jak malowanie :D

Le Gbourbusier.

Sylwek
[Usunięty]
:
Jacek. napisał/a:
ALAMO napisał/a:
Niestety, mon komendante, się nie nadaję - mam za sobą +/- 20 lat doświadczeń na rynku nieruchomości, budowy, remonty, przebudowy. No ni chu chu ... hmmm

A pustaki z żużla na stole wibracyjnym robił? Spieprzał z państwowej budowy z worem cementu pod pachą i kundlem ciecia u nogawki? Chodził przez płot po "biały montaż"?

Le Gbourbusier.

No ekspert do Muratora :D

wracając do zegarków... przychodzi taki tu nowy i nagle zawala mu sie świat, bo zegarki z antyrefleksem wcale nie muszą tyle kosztować , a prócz tego 2 tysie to nie jest górna granica ceny zegarka.. no jak żyć meine presidente ? :D

:
Jacek. napisał/a:

No tylko się pogrążasz ... dając dowody na obecność wykształciucha ... facepalm
Cegła to takie duże, twarde, do budowy się nadaje. Pustak ? Sam jesteś pustak, i do tego waginoseptyk!

:
No i mata pierwsze dane o owym tajemniczym projekcie. Sam wyśpiewał :))
Tak to się robi :D

G.

[ Dodano: 2015-10-20, 22:21 ]
---

Sylwek napisał/a:

wracając do zegarków... przychodzi taki tu nowy i nagle zawala mu sie świat, bo zegarki z antyrefleksem wcale nie muszą tyle kosztować , a prócz tego 2 tysie to nie jest górna granica ceny zegarka.. no jak żyć meine presidente ? :D

Nie psuj zabawy. Niedługo przyjdą młode wilki, chętne na te wirtualne posady w alegro i geek week (tudzież podobnych), przeczytaję te wypociny, pokompilują, i dopiero będzie zabawa :)

G.

:
Słoniu napisał/a:
Kurna - leże podziębiony - czytam...

Kupiłbym Ci książkę na pocieszenie ale pewnie już masz... hmmm

Ostatnio zmieniony przez Woytec 2015-10-21, 07:02, w całości zmieniany 1 raz
Szymon
[Usunięty]
:
Woytec napisał/a:
Słoniu napisał/a:
Kurna - leże podziębiony - czytam...

Kupiłbym Ci książkę

O Wojtek ma widoki na mecenasa sztuki :))

[ Dodano: 2015-10-21, 11:19 ]
ALAMO napisał/a:
Szymon kiełbasy nie robił, to może być ekspertem w dziale "Wyroby masarskie i wędliny".

O przepraszam. Zgodnie z naszą dyskusją to jestem człowiekiem o głębokim rozumieniu sztuki kulinarnej, wrażliwym na bezczeszczenie tradycyjnych dań śniadaniowych :foch:

:
Takie jeszcze znalazłem facepalm

Zegarki dla najlepszych ;)

Pozdrawiam, Wojtek

... Taka jest moja koncepcja, Tak ja to widzę
Oni - wadliwi myśliwi, Ja jestem prawdziwy myśliwy ......
:
Glycine i Aerowatch, normalka.
Większość tu chyba wie, kto jest dystrybutorem :złośliwiec:

:
I zdjecia Tessia robione dla kolegi Piotra. Jak to się mówi artykuł sponsorowany. Chociaż Glycine ma kilka fajnych modeli.

Pozdrawiam
Marcin/kornel91

Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
:
Wszystko fajnie tylko wystarczyłoby napisać, że lokowanie produktu jest hmmm

Pozdrawiam, Wojtek

... Taka jest moja koncepcja, Tak ja to widzę
Oni - wadliwi myśliwi, Ja jestem prawdziwy myśliwy ......
:
Cytat:
O przepraszam. Zgodnie z naszą dyskusją to jestem człowiekiem o głębokim rozumieniu sztuki kulinarnej, wrażliwym na bezczeszczenie tradycyjnych dań śniadaniowych :foch:

No dobra. Zaświadczę jakby coś.
:D :D pifko

:
bert69 napisał/a:
Wszystko fajnie tylko wystarczyłoby napisać, że lokowanie produktu jest hmmm

A może od razu napisy na reklamach: "Nasza firma uczestniczy w zmowie cenowej" i "To samo gówno, co u konkurencji" albo "90% produkcji chińskiej, 75% szwajcarskiej - osiągnęliśmy 165% efektywności!"? Lub po prostu: "Lider w dojeniu łosia".

Co jest, kumoterkowie? Utrata dziewictwa w podeszłym wieku? :)) :))

Gbourdeille.

[ Dodano: 2015-10-21, 20:03 ]
---

PS: wśród "zegarków dla najlepszych" przydałoby się jeszcze coś w stylu:
Aureliusz D jednego dnia podpier..ł trzech kolegów, splagiacił dwa projekty i zamoczył fiuta w kawie koleżanki. Na przegubie nosi oczywiście zegarek Scoundrell (czy coś) cool

Sylwek
[Usunięty]
:
AIRMAN

W 1953 roku miała miejsce premiera modelu AIRMAN, ktorego koncepcja zrodziła się na pokładzie samolotu DC4, lecącego z Bangkoku w Tajlandii do Kalkuty w Indiach. Tak niezwykłe miejsce (pokład przemieszczającego się aeroplanu) okazało się idealnym studiem projektowym. Samymi zaś projektantami Airmana byli piloci owego DC4 oraz Sam Glur, owczesny dyrektor sprzedaży Glycine. Kluczowe elementy zegarka miał stanowić automatyczny mechanizm, 24-godzinne wskazanie czasu, druga strefa czasowa oraz indeksy ze świecącej w ciemnościach luminowy. W niektórych modelach zastosowano innowacyjny system „stopsekundy” zwany „hack system” służący do dokładnego ustawiania czasu. Należy zwrocić uwagę, że w tamtych czasach było to rozwiązanie innowacyjne. Airman spotkał się z entuzjastycznym odbiorem klientow i w latach 50tych oraz 60tych XXw. masowo zasiliły armię amerykańską także podczas wojny w Wietnamie. Ciekawostką było umożliwienie oprocz odczytu czasu lokalnego odczyt czasu światowego, co było związane z coraz większą popularnością podroży lotniczych. Cechą charakterystyczną Airmana była rownież siatkowana jedna z koronek, dla odrożnienia jej w ciemności. Airman odbył także podroż w kosmos. Otoż astronauta Charles ( Pete ) Conrad zabrał Airmana w lot na orbitę w programie Gemini 5 w 1965 i potem Apollo 12 w 1969 r. Miarą sukcesu AIRMANA jest stała obecność od 1953 r. modeli z tej linii w ofercie Glycine.

Nie wiem czy kiedykolwiek sie pozbieram po przeczytaniu takiej historii, jeszcze drżą mi mięśnie brzucha :)) :D ... na Wietnam to brał Rambo, co prawda używał jakiejś nitrogliceryny ,, ale o glicynie nie było tam mowy :D

:
Nie słyszałeś o legendarnym Airmanie z brylancikami, niezbędnym dla pilotów bojowych? (czy też bojowych pilotów - słaby jestem z syntaktyki) cool

Gbonx.

:
Sylwek napisał/a:
AIRMAN

W 1953 roku miała miejsce premiera modelu AIRMAN, ktorego koncepcja zrodziła się na pokładzie samolotu DC4, lecącego z Bangkoku w Tajlandii do Kalkuty w Indiach. Tak niezwykłe miejsce (pokład przemieszczającego się aeroplanu) okazało się idealnym studiem projektowym. Samymi zaś projektantami Airmana byli piloci owego DC4 oraz Sam Glur, owczesny dyrektor sprzedaży Glycine. Kluczowe elementy zegarka miał stanowić automatyczny mechanizm, 24-godzinne wskazanie czasu, druga strefa czasowa oraz indeksy ze świecącej w ciemnościach luminowy. W niektórych modelach zastosowano innowacyjny system „stopsekundy” zwany „hack system” służący do dokładnego ustawiania czasu. Należy zwrocić uwagę, że w tamtych czasach było to rozwiązanie innowacyjne. Airman spotkał się z entuzjastycznym odbiorem klientow i w latach 50tych oraz 60tych XXw. masowo zasiliły armię amerykańską także podczas wojny w Wietnamie. Ciekawostką było umożliwienie oprocz odczytu czasu lokalnego odczyt czasu światowego, co było związane z coraz większą popularnością podroży lotniczych. Cechą charakterystyczną Airmana była rownież siatkowana jedna z koronek, dla odrożnienia jej w ciemności. Airman odbył także podroż w kosmos. Otoż astronauta Charles ( Pete ) Conrad zabrał Airmana w lot na orbitę w programie Gemini 5 w 1965 i potem Apollo 12 w 1969 r. Miarą sukcesu AIRMANA jest stała obecność od 1953 r. modeli z tej linii w ofercie Glycine.

Nie wiem czy kiedykolwiek sie pozbieram po przeczytaniu takiej historii, jeszcze drżą mi mięśnie brzucha :)) :D ... na Wietnam to brał Rambo, co prawda używał jakiejś nitrogliceryny ,, ale o glicynie nie było tam mowy :D

http://milspectime.com/?p=644

Bądź dla siebie latarnią, która oświetla twą drogę i nie poszukuj światła poza sobą
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum