Wpadła mi w ręce koperta produkcji M.R.P., na dekielku oznakowana jako 503.305. Jakoś nie mogę trafić na zdjęcia kompletnego zegarka, który byłby opakowany w taką właśnie kopertę. Dodatkowo dochodzi skala, której istnienie uświadomiłem sobie dopiero po rozpakowaniu przesyłki. Może ktoś, kiedyś...
W zasadzie chodzi mi głównie o naprowadzenie na to jakiej tarczy i wskazówek do niego szukać, bo jakoś nic nie przychodzi mi do głowy. Coś w stylu Squale 1553?
Delikwent poniżej:
Squale 1553:
Odpowiedz do tematu
: Nietypowy 503.305
Crux Sacra Sit Mihi Lux Non Draco Sit Mihi Dux
:
........fajna koperta i ma potencjał. Coś wymyślimy
Bądź dla siebie latarnią, która oświetla twą drogę i nie poszukuj światła poza sobą
:
Nie tracę wiary!
jimmy napisał/a: |
........fajna koperta i ma potencjał. Coś wymyślimy |
Nie tracę wiary!
:
Ostatnio zmieniony przez jimmy 2015-10-14, 07:29, w całości zmieniany 2 razy
.........więc punkt zaczepienia już jest
...........tak ja już napisałem w odpowiedniej skrytce , koperta Monnin 503.305 dedykowany był przede wszystkim dla Heuera Ref. 980.023N/L 1000m.
Za sprawą MRP SA w koperty upychano inne marki z Sinnem ref 801 a i Squale Spirotechnique na czele. Z zacniejszych należy wspomnieć o Zodiacu i Dodanne. Wszystkie zegarki miały wodoszczelnosć na poziomie 500-1000m.
............rozwijajmy temat bo warto
...........tak ja już napisałem w odpowiedniej skrytce , koperta Monnin 503.305 dedykowany był przede wszystkim dla Heuera Ref. 980.023N/L 1000m.
Za sprawą MRP SA w koperty upychano inne marki z Sinnem ref 801 a i Squale Spirotechnique na czele. Z zacniejszych należy wspomnieć o Zodiacu i Dodanne. Wszystkie zegarki miały wodoszczelnosć na poziomie 500-1000m.
............rozwijajmy temat bo warto
Ostatnio zmieniony przez jimmy 2015-10-14, 07:29, w całości zmieniany 2 razy
Bądź dla siebie latarnią, która oświetla twą drogę i nie poszukuj światła poza sobą
:
No ładne kwiatki
Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
русский тролль иди нахуй
:
..........dzięki
..........zawsze tak było w Świecie Zegarków
..........zawsze tak było w Świecie Zegarków
:
Ostatnio zmieniony przez Kasamene 2015-10-14, 09:05, w całości zmieniany 1 raz
Dzieki jimmy! Liczę na to, że w końcu się do czegoś dogrzebię
Co do 503.305 to jest tych wariacji cała masa. Wygląda tak jakby oznaczenie nie dotyczyło konkretnego wzoru, a raczej wszystkich wersji rozwojowych koperty Monnina / Heuera 844.
Nieprzebrana ilość modeli, często zapomnianych producentów, tylko żadnego zdjęcia wersji ze skalą
Co do 503.305 to jest tych wariacji cała masa. Wygląda tak jakby oznaczenie nie dotyczyło konkretnego wzoru, a raczej wszystkich wersji rozwojowych koperty Monnina / Heuera 844.
Nieprzebrana ilość modeli, często zapomnianych producentów, tylko żadnego zdjęcia wersji ze skalą
Ostatnio zmieniony przez Kasamene 2015-10-14, 09:05, w całości zmieniany 1 raz
:
Tu był ze skalą:
http://forums.watchuseek....ch-1366561.html
http://forums.watchuseek....ch-1366561.html
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.
Albert Einstein
Albert Einstein
:
........no i przypominałeś mi o CWC. Ten wojak spać mi nie daje i wyprzedza dwie pozycje z listy
Zacna gromada..............nie dokładaj więcej, coby niektórym ciśnienia nie podnosić
Rmaya, dzięki.........jest jakiś trop. BRAWO!
Zacna gromada..............nie dokładaj więcej, coby niektórym ciśnienia nie podnosić
Rmaya, dzięki.........jest jakiś trop. BRAWO!
:
rmaya, wielkie dzięki! Wygląda na to, że to identyczna koperta (poza powlekaniem oczywiście) Nie przypuszczałem, że tak szybko się znajdzie jakieś odniesienie.
Duże dla Ciebie!
jimmy, już koniec ze zdjęciami
rmaya napisał/a: |
Tu był ze skalą:
http://forums.watchuseek....ch-1366561.html |
rmaya, wielkie dzięki! Wygląda na to, że to identyczna koperta (poza powlekaniem oczywiście) Nie przypuszczałem, że tak szybko się znajdzie jakieś odniesienie.
Duże dla Ciebie!
jimmy, już koniec ze zdjęciami
:
......szybko poszło
Kasamene napisał/a: | ||
rmaya, wielkie dzięki! Wygląda na to, że to identyczna koperta (poza powlekaniem oczywiście) Nie przypuszczałem, że tak szybko się znajdzie jakieś odniesienie. Duże dla Ciebie! jimmy, już koniec ze zdjęciami |
......szybko poszło
:
kurynio, dzięki! Zwłaszcza ta skala mnie nurtowała, no i w linku od rmaya jest właśnie rozwiązanie zagadki
jimmy, wot siurpryza!
jimmy, wot siurpryza!
:
................
:
Odpowiedz do tematu
Kasamene, wiem spoczko w robocie tylko jestem jak zacząłem pisać to jeszcze nie było odpowiedzi rmayi, ale w trakcie miałem nalot debili jakby jakis autobus do psychiatryka się rozbił w okolicy no i jak napisałem to było pozamiatane