Witam.
Można powiedzieć,że jeśli chodzi o wiedzę dotyczącą czasomierzy to jestem zielony,wiem jakie są podstawowe mechanizmy zegarków i w sumie można powiedzieć,że tu kończy sie moja wiedza Od jakiegoś czasu moją uwagę przykuły złote,a raczej pozłacane zegarki,po prostu mam zajawkę na jakieś ładne świecidełko,od razu mówię,że mam 18 lat także proszę zrozumieć mój tok myślenia.Szukając zegarków zauważyłem taką zależność,że jeśli zegarek jest ładny z wyglądu to niestety jest napędzany kwarcem,a szczególnie spodobały mi sie modele marki Michael Kors.Pogodziłem się z tym chociaż wolałbym automatika,a wiec mam kilka pytań do tego typu zegarków.
Tutaj link do zegarka ,o którym myślałem mój budżet to około 1000 zł
Nie ukrywam,że marka ma dla mnie także znaczenie,lekki lans nikomu jeszcze nie zaszkodził
http://zegarkicentrum.pl/pl/p/Michael-Kors-Meskie-MK8281/2718
1.Czy orientuje się ktoś jak grubą warstwą pozłocony jest ten zegarek ?
2.Czy przy codziennym,ale dbałym użytkowaniu tego modelu złoto szybko będzie się wycierać.Chce ponosić go chociaż ze 3 lata bo wiadomo,że nie chce po roku mieć zegarka, który nie będzie się do niczego nadawał tym bardziej,że nazbieranie tej sumy trochę mi zajęło.
3.Czy przy zmianie baterii zegarek nie rozszczelnią się i może być problem z jego wodoszczelnością ?
4.Czy znacie jakieś ciekawe młodzieżowe marki z tego typu zegarkami a są waszym zdaniem lepszym wyborem ?
Z góry dziękuje wszystkim za odpowiedzi
Odpowiedz do tematu
: Kilka pytań dotyczących złotego zegarka.
:
Ostatnio zmieniony przez Apa13 2015-10-08, 22:58, w całości zmieniany 1 raz
1.Czy orientuje się ktoś jak grubą warstwą pozłocony jest ten zegarek ?
http://wrozbita-maciej.pl/
2.Czy przy codziennym,ale dbałym użytkowaniu tego modelu złoto szybko będzie się wycierać.Chce ponosić go chociaż ze 3 lata bo wiadomo,że nie chce po roku mieć zegarka, który nie będzie się do niczego nadawał tym bardziej,że nazbieranie tej sumy trochę mi zajęło.
Codziennym?? zależy co codziennie robisz.
3.Czy przy zmianie baterii zegarek nie rozszczelnią się i może być problem z jego wodoszczelnością ?
Jak zmieniasz młotkiem i dłutem to tak.
4.Czy znacie jakieś ciekawe młodzieżowe marki z tego typu zegarkami a są waszym zdaniem lepszym wyborem ?
Emporio Armani, Lacoste, Vacheron Constantin, BM&F, Q&Q. Kolega bardzo sobie chwali Perfecta.
Człowieku, wex poczytaj to forum, bo podobne pytania padały setki razy.
http://wrozbita-maciej.pl/
Codziennym?? zależy co codziennie robisz.
Jak zmieniasz młotkiem i dłutem to tak.
Emporio Armani, Lacoste, Vacheron Constantin, BM&F, Q&Q. Kolega bardzo sobie chwali Perfecta.
Człowieku, wex poczytaj to forum, bo podobne pytania padały setki razy.
Ostatnio zmieniony przez Apa13 2015-10-08, 22:58, w całości zmieniany 1 raz
"Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
:
Ale Paaanie, taki zegarek po pół roku przestanie być trendi i dżezi
Kowal napisał/a: |
lekki lans nikomu jeszcze nie zaszkodził |
Chce ponosić go chociaż ze 3 lata bo wiadomo,że nie chce po roku mieć zegarka, który nie będzie się do niczego nadawał
|
Ale Paaanie, taki zegarek po pół roku przestanie być trendi i dżezi
Nie oceniaj człowieka po tym gdzie pije, ale ile może wypić!
:
Z czystej ciekawości i bez zalosciwosci:
Ta marka na prawdę jest uznawana przez nastolatków za prestiżową?
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.
Albert Einstein
Albert Einstein
:
Kowal, generalnie problem z zegarkami firm modowych jest taki, że oferują tanie rozwiązania na niemałe pieniądze- za te 1000zł można mieć zegarek z lepszym mechanizmem, materiałami, wykończeniem, itp.
O trwałości powłoki chętnie bym się wypowiedział, ale złote sikory to nie moja bajka
O trwałości powłoki chętnie bym się wypowiedział, ale złote sikory to nie moja bajka
:
Zdajesz sobie sprawę, że on nie jest złocony, tylko pokryty powłoką w kolorze złotym ?
1.Czy orientuje się ktoś jak grubą warstwą pozłocony jest ten zegarek ? |
Zdajesz sobie sprawę, że on nie jest złocony, tylko pokryty powłoką w kolorze złotym ?
:
Ten 1000 przeznacz na porządny zegarek a nie na to coś.
Przecież to połączenie gaytony z datejust . Będzie trendi całe życie.
Może chciał zapytać ile warstw farby jest położone.
Sebastian napisał/a: | ||||
Ale Paaanie, taki zegarek po pół roku przestanie być trendi i dżezi |
Przecież to połączenie gaytony z datejust . Będzie trendi całe życie.
ALAMO napisał/a: | ||
Zdajesz sobie sprawę, że on nie jest złocony, tylko pokryty powłoką w kolorze złotym ? |
Może chciał zapytać ile warstw farby jest położone.
Apa13 napisał/a: |
Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć |
:
Oglądałem pare modeli i całkiem dobre wykonanie .
Daj zdjęcie tego sikora .
Daj zdjęcie tego sikora .
Skoro nie stać na rolexa ,
będziem nosić pierdzielexa
:
No niestety tak...dla młodzieży taki Majkielzkorsyki to szczyt elegancji i prestiżu, a GrandSeiko to gówniany zegarek z 2 stówki...no bo przecież Seiko można kupić z tyle.
rmaya napisał/a: |
|
No niestety tak...dla młodzieży taki Majkielzkorsyki to szczyt elegancji i prestiżu, a GrandSeiko to gówniany zegarek z 2 stówki...no bo przecież Seiko można kupić z tyle.
:
Galerie handlowe robią swoje. Ładnie opakowane g........o urasta do rangi luksusu
Bądź dla siebie latarnią, która oświetla twą drogę i nie poszukuj światła poza sobą
:
Oni nawet nie wiedzą co to.
Svedos napisał/a: | ||
No niestety tak...dla młodzieży taki Majkielzkorsyki to szczyt elegancji i prestiżu, a GrandSeiko to gówniany zegarek z 2 stówki...no bo przecież Seiko można kupić z tyle. |
Oni nawet nie wiedzą co to.
Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć |
:
Kufa, to zamiast narzekać piszmy takowej młodzieży coś konstruktywnego jak już do nas zawita
:
Machu, czytać umie chyba
Szukajke też chyba opanował
Szukajke też chyba opanował
:
Żeby szukać to trzeba wiedzieć czego.
Jak się nie wie to właśnie takie Korsy i Dizle będą wybierać bo modne.
Jak się nie wie to właśnie takie Korsy i Dizle będą wybierać bo modne.
:
taaa jasne ,tylko że tak dzieje się w kaźdej dziedzinie życia .
Pitolenie że to złe czy nie halo nic nie zmieni .
Odpowiedz do tematu
Woytec napisał/a: |
Żeby szukać to trzeba wiedzieć czego.
Jak się nie wie to właśnie takie Korsy i Dizle będą wybierać bo modne. |
taaa jasne ,tylko że tak dzieje się w kaźdej dziedzinie życia .
Pitolenie że to złe czy nie halo nic nie zmieni .
Skoro nie stać na rolexa ,