Proszę o pomoc w dobraniu niedrogiego paska do zegarka Attractive Q&Q.
Po nieco ponad roku kobieta porwała kolejny pasek w kolejnym zegarku który nosi przy pracach na zewnątrz domu (wiem, ze to męski model - lubi takie).
To już trzeci zegarek ze zniszczonym paskiem w ciągu dwóch lat
Poprzednie to były CASIO i myśleliśmy, ze może to kwestia marki.
Czy do takiej "profilowanej" koperty da się znaleźć jakiś metalowy? Jeżeli nie, to gdzie szukać w miarę pasujących zamienników z gumy/tworzywa?
Nie mogę także znaleźć oryginalnego paska Q&Q do tego modelu, na karcie gwarancyjnej mam tylko opis DAD2-512.
szerokości są inne bo przekrój paska jest trapezowy
Nie mieszkam w Polsce, dlatego niestety nie mogę skoczyć do najbliższego zegarmistrza i dobrać coś od ręki
Odpowiedz do tematu
: pomoc w doborze paska - Q&Q Attractive
:
Ani cześć ,ani pocałuj w ...
Życzę powodzenia w każdym razie .
Życzę powodzenia w każdym razie .
Skoro nie stać na rolexa ,
będziem nosić pierdzielexa
:
No cóż, należą się pewne wyjaśnienia - przepraszam i witam ponownie. Historia jest bardziej banalna niż myślisz. Co jakiś czas rejestruję się na tym forum ponownie (bo nie chcę dupy zawracać modom re-aktywacją konta które podziała z pół roku i znowu zostanie usunięte - to już nie pierwszy raz - niestety warunki nie pozwalają mi na stałe śledzenie forum i stałe odwiedziny - w tym reaktywację konta) - jeżeli przeszukasz forum, to znajdziesz moje w miarę stare posty pod tym samym nickiem.
Przykładowy stary wątek o liczeniu MQJ : http://czwarty-wymiar.pl/...?t=4639&start=0
P.S. Mój stary MQJ nadal działa i jest moim ulubionym zegarkiem obok złotego Łucz'a którego ślicznie mi odświeżył pan zegarmistrz przy jednej z wizyt w Polsce.
feleksc napisał/a: |
Ani cześć ,ani pocałuj w ...
Życzę powodzenia w każdym razie . |
Przykładowy stary wątek o liczeniu MQJ : http://czwarty-wymiar.pl/...?t=4639&start=0
P.S. Mój stary MQJ nadal działa i jest moim ulubionym zegarkiem obok złotego Łucz'a którego ślicznie mi odświeżył pan zegarmistrz przy jednej z wizyt w Polsce.
:
Faktycznie stary forumowicz ,to nie wiesz gdzie szukać ?
zobacz ile inspiracji pachowych się pokazuje
na forumie .Na pewno coś znajdziesz .
Albo podocinać gotowca ,wymiary już podałeś
Ps,
Fajnie że mqj ma się dobrze
zobacz ile inspiracji pachowych się pokazuje
na forumie .Na pewno coś znajdziesz .
Albo podocinać gotowca ,wymiary już podałeś
Ps,
Fajnie że mqj ma się dobrze
Skoro nie stać na rolexa ,
:
Wg mnie to tu będzie pasował wyłącznie oryginał lub zamiennik o tym samym kształcie, profilu, szerokości itp.
Każdy inny będzie wyglądał co najmniej dziwnie, żeby nie powiedzieć komicznie.
Każdy inny będzie wyglądał co najmniej dziwnie, żeby nie powiedzieć komicznie.
:
Tak serio, to ten QQ kosztuje ... ze 60 zł ?
Zryty też jest solidnie
Może jej zegarek kup ? Będzie mniej zachodu, i więcej radości
Zryty też jest solidnie
Może jej zegarek kup ? Będzie mniej zachodu, i więcej radości
:
A ja myślałem,że skoro Osoba ALAMO zabrał się za renowację Tarpana, to znaczy się wie ,zna takie sformułowanie jak "wartość sentymentalna" .
Widać się albo w myśleniu myliłem,albo w ogóle tego myślenia mnie brak ...
Z tego co pamiętam,to bez chwili wahania się , zamawiałem u nicka zdaje się taki nietypowy pasior ..do zegarka wartego cirqa tyle co Przemkowa robota. Bo zegarek stanowił dla pośredniej kontrahentki wartość sentymentalną .
To tyle, tylko tyle i aż tyle z mojej strony ...
Pozdrawiam [/i][/b]
ALAMO napisał/a: |
Tak serio, to ten QQ kosztuje ... ze 60 zł ?
Zryty też jest solidnie Może jej zegarek kup ? Będzie mniej zachodu, i więcej radości |
A ja myślałem,że skoro Osoba ALAMO zabrał się za renowację Tarpana, to znaczy się wie ,zna takie sformułowanie jak "wartość sentymentalna" .
Widać się albo w myśleniu myliłem,albo w ogóle tego myślenia mnie brak ...
Z tego co pamiętam,to bez chwili wahania się , zamawiałem u nicka zdaje się taki nietypowy pasior ..do zegarka wartego cirqa tyle co Przemkowa robota. Bo zegarek stanowił dla pośredniej kontrahentki wartość sentymentalną .
To tyle, tylko tyle i aż tyle z mojej strony ...
Pozdrawiam [/i][/b]
:
Ale właśnie tu będzie podobnie:
zegarek wart około 100. Pasek nicka z klamrą też coś koło tego a jeszcze trzeba doliczyć koszt wysyłki do UK.
Moim zdaniem lepiej zainwestować w nowy, inny model ze standardowymi uszami albo nawet ten sam model, który o ile jest dostępny to kosztuje +/- 130 zł.
wg gugla model to DA02-512
Sylwek napisał/a: | ||
A ja myślałem,że skoro Osoba ALAMO zabrał się za renowację Tarpana, to znaczy się wie ,zna takie sformułowanie jak "wartość sentymentalna" . Widać się albo w myśleniu myliłem,albo w ogóle tego myślenia mnie brak ... Z tego co pamiętam,to bez chwili wahania się , zamawiałem u nicka zdaje się taki nietypowy pasior ..do zegarka wartego cirqa tyle co Przemkowa robota. Bo zegarek stanowił dla pośredniej kontrahentki wartość sentymentalną . To tyle, tylko tyle i aż tyle z mojej strony ... Pozdrawiam [/i][/b] |
Ale właśnie tu będzie podobnie:
zegarek wart około 100. Pasek nicka z klamrą też coś koło tego a jeszcze trzeba doliczyć koszt wysyłki do UK.
Moim zdaniem lepiej zainwestować w nowy, inny model ze standardowymi uszami albo nawet ten sam model, który o ile jest dostępny to kosztuje +/- 130 zł.
wg gugla model to DA02-512
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.
Albert Einstein
Albert Einstein
:
Blisko zapłacono 159 PLN w kwietniu zeszłego roku.
Tak, to ten - świetnie znalazłeś.
Zastanawiam się nad spróbowaniem któregoś z pachnących pasków Boneto, może wytrzymają dłużej i nie są drogie.
Ze względu na brak sensu w kupowaniu tanich zegarków co roku staram się ją namówić na coś innego, nowego - z metalową bransoletą. Konieczna jest wodoszczelność - tu ciągle pada, a mamy spory ogród. Niestety mam problem z przekonaniem jej, że trzeba na to wydać więcej niż jakieś 50-60€ a to zdecydowanie utrudnia sprawę. Więc zwykle kończy się zakupem jakiegoś "prostego modelu" i po półtora roku sytuacja się powtarza. ANi zegarka do noszenia, ani kasy. Myślałem o jakimś nurasie automaticu, ale dla niej już mój MQJ jest trochę za ciężki/duży i w limicie do powiedzmy 100€ trudno mi coś wygrzebać. Na razie dałem jej mojego odnowionego DW5600 ale muszę jej coś kupić bo go zakatuje Ech, te kobiety.
rmaya napisał/a: |
zegarek wart około 100. |
Blisko zapłacono 159 PLN w kwietniu zeszłego roku.
wg gugla model to DA02-512 |
Tak, to ten - świetnie znalazłeś.
Zastanawiam się nad spróbowaniem któregoś z pachnących pasków Boneto, może wytrzymają dłużej i nie są drogie.
Ze względu na brak sensu w kupowaniu tanich zegarków co roku staram się ją namówić na coś innego, nowego - z metalową bransoletą. Konieczna jest wodoszczelność - tu ciągle pada, a mamy spory ogród. Niestety mam problem z przekonaniem jej, że trzeba na to wydać więcej niż jakieś 50-60€ a to zdecydowanie utrudnia sprawę. Więc zwykle kończy się zakupem jakiegoś "prostego modelu" i po półtora roku sytuacja się powtarza. ANi zegarka do noszenia, ani kasy. Myślałem o jakimś nurasie automaticu, ale dla niej już mój MQJ jest trochę za ciężki/duży i w limicie do powiedzmy 100€ trudno mi coś wygrzebać. Na razie dałem jej mojego odnowionego DW5600 ale muszę jej coś kupić bo go zakatuje Ech, te kobiety.
:
abyss, to chyba częsta przypadłość płci pięknej- moja siostra i mama tez nie chcą solidniejszych zegarków, tłumacząc ze jak ten tani sie zniszczy to jest okazja zeby kupic nowy...jakby nie mozna było miec kilku zegarków naraz
:
Uj. Za taki numer, to powinienes po uszach dostac.
Pozdrawiam
Eryk
[...] koszt wysyłki do UK. |
Uj. Za taki numer, to powinienes po uszach dostac.
Pozdrawiam
Eryk
We wrażeniu jakie wywieramy na innych, cena zegarka plasuje się tuż poniżej materiału z jakiego zrobione są nasze skarpetki.
:
abyss, zerknij.
http://www.creationwatche...watch-4541.html
Tu na bogato
http://www.ebay.com/itm/C...=item58c4c3b39f
W jedynie słusznym kolorze.
http://www.ebay.com/itm/C...=item1ea42e0731
http://www.creationwatche...watch-4541.html
Tu na bogato
http://www.ebay.com/itm/C...=item58c4c3b39f
W jedynie słusznym kolorze.
http://www.ebay.com/itm/C...=item1ea42e0731
Apa13 napisał/a: |
Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć |
:
A faktycznie, mea culpa. Miałem na myśli IRL
Erolek napisał/a: | ||
Uj. Za taki numer, to powinienes po uszach dostac. Pozdrawiam Eryk |
A faktycznie, mea culpa. Miałem na myśli IRL
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.
Albert Einstein
Albert Einstein
:
Zobaczę, co powie Mi bardzo pasi, ale z kobietami to nigdy nie wiadomo. No i jest sold-out. Niestety plastikowym paskom mówię "raczej nie" ze względu na trwałość.
(UK pominę milczeniem bo się pokajał )
Ostatnio zmieniony przez abyss 2015-09-15, 22:38, w całości zmieniany 1 raz
Odpowiedz do tematu
Dorian06 napisał/a: |
abysshttp://www.creationwatches.com/products/citizen-promaster-47/citizen-eco-drive-promaster-divers-ep6040-53e-womens-watch-4541.html
|
(UK pominę milczeniem bo się pokajał )
Ostatnio zmieniony przez abyss 2015-09-15, 22:38, w całości zmieniany 1 raz