Cholerni patrioci
G.
Odpowiedz do tematu
:
:
No to kontynuując jeszcze coś o mistrzu drugiego planu .
Hałasujący olbrzym jest w moim domu od zawsze. Rodzinna historia mówi, że podczas wojny dziadkowie otrzymali go za pomoc od sąsiada-żyda (babcia ponoć przemycała do getta rodzinie sąsiada jedzenie).
Kilka lat temu przeszedł renowacje-"odrobaczenie" drewienka.
Sygnatur na nim nie widzę. Do środka się nie dobieram bo wisi wysoko i ciężka bestia .
(Zdjęcie od spodu zrobiłam ale nie wiele to pomoże...wybaczcie naiwność z laicyzmem, baba jestem , dobrze że się "naumiałam" fotki wrzucać hihi )
Hałasujący olbrzym jest w moim domu od zawsze. Rodzinna historia mówi, że podczas wojny dziadkowie otrzymali go za pomoc od sąsiada-żyda (babcia ponoć przemycała do getta rodzinie sąsiada jedzenie).
Kilka lat temu przeszedł renowacje-"odrobaczenie" drewienka.
Sygnatur na nim nie widzę. Do środka się nie dobieram bo wisi wysoko i ciężka bestia .
(Zdjęcie od spodu zrobiłam ale nie wiele to pomoże...wybaczcie naiwność z laicyzmem, baba jestem , dobrze że się "naumiałam" fotki wrzucać hihi )
:
Ostatnio zmieniony przez Maras68 2015-08-19, 07:30, w całości zmieniany 1 raz
Fotki zgrabnie wrzuciłaś - bravo ta Pani
Zegar piękny i z ciekawą historią rodzinną - bezcenny
.....nie wykluczone, że jest to GustavBecker, ale to tylko gdybanie
[ Dodano: 2015-08-19, 08:30 ]
skrzynka jak widzę była odnawiana
Zegar piękny i z ciekawą historią rodzinną - bezcenny
.....nie wykluczone, że jest to GustavBecker, ale to tylko gdybanie
[ Dodano: 2015-08-19, 08:30 ]
skrzynka jak widzę była odnawiana
Ostatnio zmieniony przez Maras68 2015-08-19, 07:30, w całości zmieniany 1 raz
:
tak jak wspomnialam drewnienko musialo iść do renowacji, kornika słychać było
zegarek działa, pięknie wybija godzinki
zegarek działa, pięknie wybija godzinki
:
.....na wcześniejszym foto budzika moja uwagę zwróciła w tle piękna kolekcja lamp - to stylizacje współczesne czy antyki
:
Cały dom pełen takich lamp:) stoją wiszą, cała rodzina je zbiera, większość to stare lampy i kilka współczesnych tyle że recznie zrobionych w Iwoniczu Zdroju w pracowni
[ Dodano: 2015-08-19, 09:07 ]
kocham lampy bo lubie szkło...aktualnie pracuje w szkle, robie witrażyki tiffany'ego w skansenie
[ Dodano: 2015-08-19, 09:07 ]
kocham lampy bo lubie szkło...aktualnie pracuje w szkle, robie witrażyki tiffany'ego w skansenie
:
..........mam nadzieję, że coś jeszcze nam antycznego pokażesz
gratuluję wspólnej rodzinnej pasji
gratuluję wspólnej rodzinnej pasji
:
Dziękuję!
[ Dodano: 2015-08-19, 09:15 ]
...jak w temacie mechanizmów...to dziwną pozytywke ...
[ Dodano: 2015-08-19, 09:15 ]
...jak w temacie mechanizmów...to dziwną pozytywke ...
:
super czekamy niecierpliwie
:
...a i miejsce na to się też znajdzie http://www.czwarty-wymiar...20025&start=570
LidiaWojciechow napisał/a: |
[ Dodano: 2015-08-19, 09:15 ] ...jak w temacie mechanizmów...to dziwną pozytywke ... |
...a i miejsce na to się też znajdzie http://www.czwarty-wymiar...20025&start=570
:
Spam - LIDIA - już wszystko wie, co gdzie i jak
:
wiem wiem juz wrzuciłam jeszcze trochę i nabiorę wprawy
:
...c'faniaczek ... za robotę byś się wzion a nie tylko służbowy czas na forumie marnuje
Maras68 napisał/a: |
Spam - LIDIA - już wszystko wie, co gdzie i jak |
...c'faniaczek ... za robotę byś się wzion a nie tylko służbowy czas na forumie marnuje
:
a ja pozwoliłem sobie poszerzyc forumową listę przedwojennych poloniców o I. Hirschfeld Sanok. Dziękuję, Lidia!
Były starszy szeregowy Wintergreen był to złośliwy gnojek, który znajdował zadowolenie w swojej bezsensownej pracy.
:
trzeba było się uczyć a nie utyskuje
Odpowiedz do tematu
Spam napisał/a: | ||
...c'faniaczek ... za robotę byś się wzion a nie tylko służbowy czas na forumie marnuje |
trzeba było się uczyć a nie utyskuje