Witam !
Panowie i Panie, teraz widzę jaki jestem głupi. Myślałem, że jak jako swój pierwszy zegarek kupię Calvin Klein za 703 zł to będę go nosić przez lata.... Nie dość, że nie nosiłem przez lata to jeszcze swarch group polska nie chce uznać mi reklamacji.
Co się stało to się nie odstanie, proszę mnie nie krytykować za tragiczny wybór...
Specjalnie założyłem WYKOP, aby móc wysłać to Swatch Group Polska gdzie wszystko opisałem -
http://www.wykop.pl/link/...a-ze-sg-polska/
W jednym komentarzu polecono mi, to właśnie forum, abym kolejny swój zakup, przeanalizował razem z wami - forumowiczami.
Jeśli ktoś miałby chwilę, żeby pomóc mi napisać mail/list odwołujący się od oświadczenia SGP, będę bardzo wdzięczny !!
Odpowiedz do tematu
: Naprawa GWARANCYJNA nie uznana przez SWATCH GROUP POLSKA !!
: Re: Naprawa GWARANCYJNA nie uznana przez SWATCH GROUP POLSKA
Masz zdjęcia tego zegarka?
Ze Ci paska nie uznali, to sie nie dziw, bo tez bym Ci nie uznał.
Co do reszty, to pokaz te brudy i poodklejane elementy tarczy.
Czuję że wielki potencjał drzemie w tym temacie
pocek92 napisał/a: |
Witam !
Panowie i Panie, teraz widzę jaki jestem głupi. Myślałem, że jak jako swój pierwszy zegarek kupię Calvin Klein za 703 zł to będę go nosić przez lata.... Nie dość, że nie nosiłem przez lata to jeszcze swarch group polska nie chce uznać mi reklamacji. Co się stało to się nie odstanie, proszę mnie nie krytykować za tragiczny wybór... Specjalnie założyłem WYKOP, aby móc wysłać to Swatch Group Polska gdzie wszystko opisałem - http://www.wykop.pl/link/...a-ze-sg-polska/ W jednym komentarzu polecono mi, to właśnie forum, abym kolejny swój zakup, przeanalizował razem z wami - forumowiczami. Jeśli ktoś miałby chwilę, żeby pomóc mi napisać mail/list odwołujący się od oświadczenia SGP, będę bardzo wdzięczny !! |
Masz zdjęcia tego zegarka?
Ze Ci paska nie uznali, to sie nie dziw, bo tez bym Ci nie uznał.
Co do reszty, to pokaz te brudy i poodklejane elementy tarczy.
Czuję że wielki potencjał drzemie w tym temacie
:
Ostatnio zmieniony przez Z_bych 2015-06-30, 19:03, w całości zmieniany 2 razy
No i co Ci krajanie napisać?
1. Panie i panowie.
2. Cześć.
3. Trzeba było najpierw czytać później kupować.
4. Przeczytałem co napisałeś na wykopie. Rozpieprzyłeś zegarek i chesz, by Ci go zreperowali za darmo...? A oni nie chcą? Też bym nie chciał...
1. Panie i panowie.
2. Cześć.
3. Trzeba było najpierw czytać później kupować.
4. Przeczytałem co napisałeś na wykopie. Rozpieprzyłeś zegarek i chesz, by Ci go zreperowali za darmo...? A oni nie chcą? Też bym nie chciał...
Ostatnio zmieniony przez Z_bych 2015-06-30, 19:03, w całości zmieniany 2 razy
:
Dobrze, że mnie uświadomiłeś bo sam bym do tego nie doszedł.
Po czym to stwierdzasz ? Jak można rozpieprzyć zegarek nosząc go do pracy po pracy odkładać na miejsce ? Praca biurowa, żadnych wstrząsów itp. Skoro pasek rozwala się po 2 miesiącach no to sorry...
Zaraz poszukam zdjęć, nowych zrobić nie mogę bo zegarek jest w SGP
Cytat: |
3. Trzeba było najpierw czytać później kupować. |
Dobrze, że mnie uświadomiłeś bo sam bym do tego nie doszedł.
Cytat: |
Przeczytałem co napisałeś na wykopie. Rozpieprzyłeś zegarek i chesz, by Ci go zreperowali za darmo...? A oni nie chcą? Też bym nie chciał... |
Po czym to stwierdzasz ? Jak można rozpieprzyć zegarek nosząc go do pracy po pracy odkładać na miejsce ? Praca biurowa, żadnych wstrząsów itp. Skoro pasek rozwala się po 2 miesiącach no to sorry...
Zaraz poszukam zdjęć, nowych zrobić nie mogę bo zegarek jest w SGP
:
No no. Koniecznie. Chetnie zobaczę jak ta praca biurowa wygląda.
Zaraz poszukam zdjęć, nowych zrobić nie mogę bo zegarek jest w SGP |
No no. Koniecznie. Chetnie zobaczę jak ta praca biurowa wygląda.
:
Daj zdjęcia
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Nie zrobiłem zdjęć już z odklejonymi elementami tarczy. Szczerze, nie odsyłałbym go gdyby nie to że elementy tarczy które odpadły blokowały wskazówki.
Było lekkie zarysowanie - ok używa się to się zarysuje, nie widać go nawet na zdjęciu. Pasek - ok można wymienić. No ale jeśli w zegarku odpada element (ramka od datownika razem z paskiem godziny 3). No to Halo ? Nikt mi nie wmówi, że to moja wina
http://imageshack.com/a/img538/7792/JRSqRA.jpg
Było lekkie zarysowanie - ok używa się to się zarysuje, nie widać go nawet na zdjęciu. Pasek - ok można wymienić. No ale jeśli w zegarku odpada element (ramka od datownika razem z paskiem godziny 3). No to Halo ? Nikt mi nie wmówi, że to moja wina
http://imageshack.com/a/img538/7792/JRSqRA.jpg
:
Walcome.
A rysy i odpadnięte elementy są z powietrza... Skórzany pasek po kilku miesiącach ciągłego używania rozsypie się prawie każdy. Szczególnie jeśli jest ciasno zapinany w cieplejsze dni. Paski tak mają...
Praca biurowa to upadki na podłogę, uderzenia o ściany, ranty, framugi itp...
Tak się składa, że widziałem kilkadziesiąt uszkodzonyh zegarków, których właściciele nie rozumieli dlaczego:
- w zegarku mechanicznym nie można grać w temisa skoro kosztuje 6 k pln
- rąbać drewna też się nie powinno
- nie można się kąpać, skoro jest waterproof ("ale panie, on miał robiony przegląd u pana 2 lata temu!")
- od uderzenia o framugę może się zepsuć "coś w środku"
- od takiego upadku na dywan tyle się zepsuło...?
- itd...
A... Nie jestem zegarmistrzem. Nie jestem nijak związany ze Swatch Group.
Ostatnio zmieniony przez Z_bych 2015-06-30, 19:25, w całości zmieniany 2 razy
Dobrze, że mnie uświadomiłeś bo sam bym do tego nie doszedł. |
Walcome.
Po czym to stwierdzasz ? Jak można rozpieprzyć zegarek nosząc go do pracy po pracy odkładać na miejsce ? Praca biurowa, żadnych wstrząsów itp. Skoro pasek rozwala się po 2 miesiącach no to sorry... |
A rysy i odpadnięte elementy są z powietrza... Skórzany pasek po kilku miesiącach ciągłego używania rozsypie się prawie każdy. Szczególnie jeśli jest ciasno zapinany w cieplejsze dni. Paski tak mają...
Praca biurowa to upadki na podłogę, uderzenia o ściany, ranty, framugi itp...
Tak się składa, że widziałem kilkadziesiąt uszkodzonyh zegarków, których właściciele nie rozumieli dlaczego:
- w zegarku mechanicznym nie można grać w temisa skoro kosztuje 6 k pln
- rąbać drewna też się nie powinno
- nie można się kąpać, skoro jest waterproof ("ale panie, on miał robiony przegląd u pana 2 lata temu!")
- od uderzenia o framugę może się zepsuć "coś w środku"
- od takiego upadku na dywan tyle się zepsuło...?
- itd...
A... Nie jestem zegarmistrzem. Nie jestem nijak związany ze Swatch Group.
Ostatnio zmieniony przez Z_bych 2015-06-30, 19:25, w całości zmieniany 2 razy
:
Ostatnio zmieniony przez pocek92 2015-06-30, 19:26, w całości zmieniany 2 razy
Rozumiem Cie patrzysz na to z zupełnie innej strony. Serio nie chce wywoływać gówno-burzy. Myślałem, że dbam o zegarek, śmiejcie się ale dla mnie 703zł to było cholernie dużo hajsu a zegarek był oczkiem w głowie.
Powiedzcie mi teraz po prostu co zrobić. Bawić się w odwołania z kancelarii ? Płacić ? Naprawiać na własną rękę ?
Co obejmuje w takim razie gwarancja skoro nie obejmuje w moim zegarku nic ?:D
Powiedzcie mi teraz po prostu co zrobić. Bawić się w odwołania z kancelarii ? Płacić ? Naprawiać na własną rękę ?
Co obejmuje w takim razie gwarancja skoro nie obejmuje w moim zegarku nic ?:D
Ostatnio zmieniony przez pocek92 2015-06-30, 19:26, w całości zmieniany 2 razy
:
Możesz iść do rzecznika w Twoim mieście zobaczyć co Ci powie - jak nie masz dokumentacji foto to szczerze mówiąc nie wiem co możesz zrobić.
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Ostatnio zmieniony przez Dorian06 2015-06-30, 21:02, w całości zmieniany 1 raz
pocek92, piszesz, że nie kupiłeś chińskiego goowna.
Sądzę, ze kupiłeś właśnie kupę goowna. W dodatku za kupę kasy.
Za 4 stówki ( kwotę naprawy) kup porządny zegarek a nie majtki.
Sądzę, ze kupiłeś właśnie kupę goowna. W dodatku za kupę kasy.
Za 4 stówki ( kwotę naprawy) kup porządny zegarek a nie majtki.
Ostatnio zmieniony przez Dorian06 2015-06-30, 21:02, w całości zmieniany 1 raz
Apa13 napisał/a: |
Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć |
:
Nosisz zegarek do pracy, po pracy go zdejmujesz odkładasz na poduszkę, on rozwala się jak tanie Chińskie gówno a na koniec nikt nie uznaje twojej reklamacji tylko każe płacić ponad połowę wartości zegarka...
A tak spytam ostrożnie - bo może kolega serio nie wie - jak sądzisz posiadaczu majtek ze wskazówkami, w jakim to mianowicie kraju zostały one uszyte ... o przepraszam ... uchybiłem ...
Powinno byc tak :
Jakiej nacji szanowny mistrz z wielką pieczołowitością wykonał ten szlachetny czasomierz, oraz jego - z odpadajacymi czymiś tam - cyferblat ? Lordzie, tabaki?
A tak spytam ostrożnie - bo może kolega serio nie wie - jak sądzisz posiadaczu majtek ze wskazówkami, w jakim to mianowicie kraju zostały one uszyte ... o przepraszam ... uchybiłem ...
Powinno byc tak :
Jakiej nacji szanowny mistrz z wielką pieczołowitością wykonał ten szlachetny czasomierz, oraz jego - z odpadajacymi czymiś tam - cyferblat ? Lordzie, tabaki?
:
Odpowiedz do tematu
ALAMO, nie umiesz czytać.
Przeciez jasno na tarczy napisane. Swiss Made.
Przeciez jasno na tarczy napisane. Swiss Made.
Apa13 napisał/a: |
Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć |