Panowie mam problem z koronką w mojej Huldrze. Chciałem nastawić zegarek i koronka została mi w palcach.
Wie ktoś z was jak ona jest montowana?
Mogą zawsze ją odesłać do producenta ale może wystarczy, że oddam ją do naprawy lokalnemu majstrowi.
Odpowiedz do tematu
: Problem z koronką w Aevig Huldra
Seiko: 6105-8110, SBDX001, 6306-7000
Citizen: Signature Grand Classic NB0046-51L
AEVIG: Huldra Blue
Casio: G-9300
:
Deco79, zewnętrzna część koronki z wewnętrzną jest sklejana klejem. I u Ciebie najzwyczajniej w świecie to połączenie się rozkleiło. Niestety przy tej metodzie produkcji czasami się to zdarza i ja w podobnych przypadkach wymieniam koronki na nowe.
:
Dzęki wielkie Svedos za odpowiedz, tak mi się wydawało, że musi to być na klej bo nie dało się tego poskładać
W takim raze piszę do Holendrów, żeby mi tu zaraz nową koronkę wysyłali
W takim raze piszę do Holendrów, żeby mi tu zaraz nową koronkę wysyłali
:
Dzisiaj odezwał się Chip z Aevigu i powiedział bym poszedł do zegarmistrza to mi to sklei a oni oddadzą mi pieniądze za robociznę.
Mogą mi też wysłać nową koronkę ale tu czas oczekiwania kilka tygodni bo muszą ściągać od producenta (dziwne, że nie mają części zapasowych).
W sumie przejdę się do zegarmistrza może się uda to skleić.
Mogą mi też wysłać nową koronkę ale tu czas oczekiwania kilka tygodni bo muszą ściągać od producenta (dziwne, że nie mają części zapasowych).
W sumie przejdę się do zegarmistrza może się uda to skleić.
:
Troszkę to dziwne...zaproponuj im w takim razie wymianę zegarka na nowy o ile jest na gwarancji, bo takie rozklejenie to jest ewidentna wada fabryczna.
:
Pojdę do majstra i mi to sklei za grosze i będzie to opcja tymczasowa a Aeviga poproszę o nową koronkę z wałkiem
:
Ja bym prosił o wymianę jednak. Jak to Ci się rozklei za miesiąc, albo pół roku to zwrócą Ci kasę jeszcze raz? Imo ewidentna wada fabryczna - produkt niezgodny z umową, a producent leci w kulki, bo montują mu to w chinach i nie ma serwisanta na miejscu
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Ostatnio zmieniony przez Deco79 2015-06-10, 14:11, w całości zmieniany 2 razy
Iks, tak też zrobie
Z tego co pisał Chip wynikało, że producent zapomniał dać zielonego loctite.
Tak naprawdę to zobaczę co powie zegarmistrz, jak sklei i będzie trzymało to będzie dobrze a nową koronkę i tak sobie zażyczę tak na wszelki wypadek
Z tego co pisał Chip wynikało, że producent zapomniał dać zielonego loctite.
Tak naprawdę to zobaczę co powie zegarmistrz, jak sklei i będzie trzymało to będzie dobrze a nową koronkę i tak sobie zażyczę tak na wszelki wypadek
Ostatnio zmieniony przez Deco79 2015-06-10, 14:11, w całości zmieniany 2 razy
:
Fazi Ci zaraz zażyczy wszystkiego najlepszego
Aż sie będę teraz bał odkręcać koronkie w huldrze Na szczęście, mimo dość częstego jednak odkręcana/zakręcania nic takiego nie wystąpiło.
Z wymianą zegarka to mógłby byc problem, ciekawe czy i ewentualnie ile ma takich serwisowych. Bo ogólnie niebieskich nie mai i mimo ciągłych obietnic Chipa wydaje mi się, że juz nie będzie
Deco79 napisał/a: |
sobie zarzyczę |
Fazi Ci zaraz zażyczy wszystkiego najlepszego
Aż sie będę teraz bał odkręcać koronkie w huldrze Na szczęście, mimo dość częstego jednak odkręcana/zakręcania nic takiego nie wystąpiło.
Z wymianą zegarka to mógłby byc problem, ciekawe czy i ewentualnie ile ma takich serwisowych. Bo ogólnie niebieskich nie mai i mimo ciągłych obietnic Chipa wydaje mi się, że juz nie będzie
Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
русский тролль иди нахуй
:
Ostatnio zmieniony przez Deco79 2015-06-10, 14:21, w całości zmieniany 1 raz
Odpowiedz do tematu
U mnie w koronce można zaobserwować brak jakichkolwiek śladów kleju, więc to co pisał do mnie Chip o tym, że Chińczyki zapomnieli go dać może być prawdą.
Oddam zegarek na dniach do zegarmajstra i poczekam co on powie.
Inna sprawa, że takie rzeczy jak koronka i wałek to powinni parę sztuk mieć w razie czego.
Ja to bym nawet wyciągnął z jakiegoś niesprzedanego i wysłał byle tylko nie mieć nieprzyjemności (w końcu mogę im zrobić "reklamę" na WUSie, z której nie byli by zadowoleni).
Z drugiej strony zrobili fajny zegarek to im wybaczę
Oddam zegarek na dniach do zegarmajstra i poczekam co on powie.
Inna sprawa, że takie rzeczy jak koronka i wałek to powinni parę sztuk mieć w razie czego.
Ja to bym nawet wyciągnął z jakiegoś niesprzedanego i wysłał byle tylko nie mieć nieprzyjemności (w końcu mogę im zrobić "reklamę" na WUSie, z której nie byli by zadowoleni).
Z drugiej strony zrobili fajny zegarek to im wybaczę
Ostatnio zmieniony przez Deco79 2015-06-10, 14:21, w całości zmieniany 1 raz