koperta do pasówki- chce taką..
Odpowiedz do tematu

: koperta do pasówki- chce taką..
Cześć
Na alle.. są pasówki Omegi (wystarczy wpisać w wyszukiwarkę "pasówka")w nowych (tak przynajmniej wyglądają -dziwnie wszystkie jednakowe i naprawę wysyp) kopertach z "ruchomymi" uszami i koronkom na "12". Wiecie może jak zdobyć taką kopertę w rozmiarze około 44?
Kupiłem sobie ładną Mołnie rocznik 1951 i chcę ją zapaskować, ale nie chce kolejnego klona PAM'a czy Pilota. Chciałbym właśnie coś takiego zbliżonego bardziej do starych pasówek.

Dzięki za pomoc.
Tomek

Per Aspera Ad Astra
:
Masz sam mechanizm czy wraz kopertą :?:
Jeśli z kopertą to przejrzyj nadgarstkowe. Kilka dni temu był super pasek. Tylko nie pamiętam Kto i kiedy.
Byla to praca jednego z naszych pachorobów. Chyba.

Ostatnio zmieniony przez Dorian06 2015-05-19, 16:54, w całości zmieniany 1 raz
Apa13 napisał/a:
Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć pifko
:
Chyba tego szukasz. Niestety, chcąc mieć koronkę na 12-tej, trzeba samemu przerobić kopertę, bo z tego, co się orientuję przyjeżdża nawet nie nawiercona pod wałek.

...all we do is eliminate our future with the things we do today.
Money is our incentive now so that makes it okay.
:
OOOO ..to właśnie...
Dziękuje crayzee
Cholercia trzeba będzie chyba poszukać kogoś kto to poskłada dla mnie, bo nie mam warsztatu... :cry:

Tomek

Per Aspera Ad Astra
:
Te z kotonką na 12-tej są trochę inne, nic nie trzeba wiercić. Jutro podrzucę jakiegoś linka ale z tego co pamiętam to to nie są tanie rzeczy. :)

[ Dodano: 2015-05-20, 13:04 ]
No nie mogę znajeźć, gdzieś mi przepadł ten link.

Tutaj w sumie taka sama ale możesz sobie wybrać czy mają Ci zrobić otwór na 12, na 3 czy wcale.
http://www.ussrwatch.net/...to-41-0-mm.html

:
Dorian06- dzięki -znalazłem, no jest to jakaś alternatywa, ale też wcale nie tania...

Fixxxer - fajna sprawa mieć już nawiercone, ale jeszcze drożej niż na alle...

Uświadomcie mnie bo trochę sie pogubiłem -do tej allegrowej koperty potrzebne jest coś jeszcze, jakieś pierścienie centrujące, czy coś? :/

Szukam po forum, ale nadmiar wątków o przerabianiu Mołni też nie pomaga. :cry:
Skracanie wałka... rożne grubości tarcz... rożne grubości mechanizmów... różne wymiary lunety pod tarcze... pierscienie dystansowe mechanizmu... tarczy....
:wkurzony:
Jest jakiś gdzie ktoś to "łopatologcznie" pokazał? :oops:

Tak sobie siedzę i myślę ...
A może ktoś mi poskłada jakbym podesłał mechanizm/kieszonę i kopertę??
Tomek

Ostatnio zmieniony przez abaddon79 2015-05-21, 07:49, w całości zmieniany 1 raz
Per Aspera Ad Astra
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum