Nie. Na pierwszym zdjęciu jest Humbrol winowajca. Malowałem aerografem.
Generalnie wyszło pięknie. Dopiero pod szkiełkiem zegarka kolor wydawał się szarawy zamiast czarnego.
Tak to wtedy wyglądało
Odpowiedz do tematu
:
:
Zdecydowanie mogłem zrobić większe indeksy minutowe. Teraz na gotowo wydaje się to oczywiste. Na papierze wydawało się wystarczająco.
W następnym projekcie bedę musiał to poprawić.
W następnym projekcie bedę musiał to poprawić.
:
Może minimalnie szersze by były też ok.
A jakie wskazówki dasz?
A jakie wskazówki dasz?
:
Orginały z Vodołaza po relumowaniu.
Problem tylko że mają strasznie króciutkie tulejki. Będzie rzeźba.
Problem tylko że mają strasznie króciutkie tulejki. Będzie rzeźba.
:
............bardzo fajnie
Bądź dla siebie latarnią, która oświetla twą drogę i nie poszukuj światła poza sobą
:
Lewy, a jaką dajesz tarcze na podkład ?
No jeśli zostawiłeś tyle lumy co na zdjęciu na górnej kanapce, to jak ją złożysz z dolną to ci wypchnie górą lumę.
Albo baze musisz mieć wyfrezowaną/wytłoczoną zeby się nadmiar lumy rozłożył, ale wtedy musisz to skadać zanim wyschnie.
Albo po wyschnięciu musisz ją ściąć od dołu.
Sorry jeśli mówię ci truizmy
No jeśli zostawiłeś tyle lumy co na zdjęciu na górnej kanapce, to jak ją złożysz z dolną to ci wypchnie górą lumę.
Albo baze musisz mieć wyfrezowaną/wytłoczoną zeby się nadmiar lumy rozłożył, ale wtedy musisz to skadać zanim wyschnie.
Albo po wyschnięciu musisz ją ściąć od dołu.
Sorry jeśli mówię ci truizmy
:
Nie no, oczywiście że od spodu pozbyłem się nadmiaru lumy. Żyletką ściąłem te buły na płasko.
Pod spodem będzie orginalna tarcza z Mołni tyle że odchudzona o połowę. Dzięki temu zachowałem kołeczki mocujące. Tarcza ta będzie oklejona białą matową folią z czarnym nadrukiem podziałki małej sekundy.
Jak dobrze pójdzie to jutro dół będzie gotowy i wystarczy skleić "kanapkę".
A "po drodze" zrobiłem taką symulację:
Pod spodem będzie orginalna tarcza z Mołni tyle że odchudzona o połowę. Dzięki temu zachowałem kołeczki mocujące. Tarcza ta będzie oklejona białą matową folią z czarnym nadrukiem podziałki małej sekundy.
Jak dobrze pójdzie to jutro dół będzie gotowy i wystarczy skleić "kanapkę".
A "po drodze" zrobiłem taką symulację:
:
Ta faktura powstała przypadkiem. Nakładając bezbarwny lakier ze szpreja, położyłem dwie cieniutkie warstwy, które nie zdążyły się rozpłynąć. Gdybym prysnął więcej, byłby szklisty połysk. A tak, wyszedł błyszczący mat Na żywo wygląda super. Niby lekko chropowate ale jednak się błyszczy.
:
chemicznie postarzany mosiądz na tym lakier bezbarwny
PS Lewy dzięki za namiary na tą firmę
Ostatnio zmieniony przez MirekArican 2015-05-20, 20:53, w całości zmieniany 2 razy
chemicznie postarzany mosiądz na tym lakier bezbarwny
PS Lewy dzięki za namiary na tą firmę
Ostatnio zmieniony przez MirekArican 2015-05-20, 20:53, w całości zmieniany 2 razy
:
Może i ze mną się podzielicie?
MirekArican napisał/a: |
Lewy dzięki za namiary na tą firmę |
Może i ze mną się podzielicie?
:
Hmmmmmm Hmmmmm Hmmmm Hmmmm
Ostatnio zmieniony przez MirekArican 2015-05-20, 21:13, w całości zmieniany 1 raz
Santino napisał/a: | ||
Może i ze mną się podzielicie? |
Hmmmmmm Hmmmmm Hmmmm Hmmmm
Ostatnio zmieniony przez MirekArican 2015-05-20, 21:13, w całości zmieniany 1 raz
:
Odpowiedz do tematu
http://laser-studio.com.pl/wycinanie
... ale takie rzeczy to uważam, lepiej robić w swojej okolicy i odbierać osobiście. Ja się o tym przekonałem.
... ale takie rzeczy to uważam, lepiej robić w swojej okolicy i odbierać osobiście. Ja się o tym przekonałem.