Panowie, jak widać jestem dość nowy i przegryzam się przez forum a jest tu makabrycznie dużo materiałów, większość aktywnie piszących ma dość różne preferencje zegarkowe. Ja po omedze smp chciałem nabyć Panerai ale cena..... no i zacząłem szukać alternatywy, podróbki widywałem nawet ładne tu i tam ale hmm może mnie obśmiejecie wolę mieć Marina Militare albo Parnis niż Officine Panerai i wiedzieć, że jest nie tak - no i znalazłem homage

Na forum poznałem ciekawostki jak dla mnie, no np. taka Vratislavia... no ta z bazaru co spóźniłem się z zakupem kosmos, parę osób z chrono takimi hmm też wypas. Ostatni brąz w Bulovie echhh no dobra nie ważne - o co chodzi, otóż o to, że małe mam pojęcie co można (oooo casio oceanus.....) jak już pisałem małe mam pojęcie co można chcieć (borealis - konkret). Dlatego taka prośba, ponieważ każdy z was jest inny itd. itp. napiszcie tutaj zegar top 1 ale taki absolutny top notch w waszym zasięgu finansowym, nie piszczcie mi tu Patka czy jakiś kosmosów z "co mi wpadło w oko", temat nie ma służyć przelotnemu zauroczeniu

TOP 1 zegar, omijam granice finansowe bo wedle zarobków dla niektórych może być 500 a dla innych 5K albo 200K ale zegar ma być taki, taki co podnosi ciśnienie taki co masz na tapecie - warunek jest jeden musisz zdecydować się na jedną sztukę i musi być w Twoim zasięgu finansowym
bardzo jestem ciekaw jakie perełki pokażecie