Miało być w "Nowych nabytkach", ale zakładam nowy wątek, bo zegar b. fajny i pewnie pokaże się ich więcej
Dane ze strony producenta a raczej dystrybutora, bo zegarki na 100% "Made in China" w kopertach z katalogu https://www.watchgecko.co...ivers-watch.php
Filmiki, na których widać ten i inne zegarki z tej serii:
https://www.youtube.com/watch?v=OEO6tmReLCI
https://www.youtube.com/watch?v=QX0Gps2aCoo
https://www.youtube.com/watch?v=LhG0_VHyO24
I własne zdjęcia:
Polecam, w budżecie do 500zł z wysyłką zegar na pewno wart rozważenia. Swój kupiłem na Zatoce od tego Sprzedawcy http://www.ebay.pl/sch/st...=p2047675.l2562
Licytacja, z dodatkowo opłaconą przesyłką (opcja, jest też darmowy szip) kosztował mnie ok 440 zł
Ale niestety jest też i minus, przynajmniej mojego egzemplarza
W moim zegarku klamra (skręcana) jest dodatkowo klejona jakimś świństwem i za wuja nie chce się wykręcić pin
A fabryczny pasek mi nie pasuje, IMHO lichej jakości i szybko padnie, cieniutka warstwa skóry na gąbce, tak jak w Redzie S-23 .. Na zdjęciach jest już pasek Steinharta, ale ze stalową klamrą Kaina Heritage (akurat taką miałem )
W stalowym to nie problem, jeśli wszystkie tak mają - dobierasz inną .. A ja mam pvd brąz, nawet prawdziwa z brązu będzie się różniła odcieniem
Odpowiedz do tematu
: Geckota K3 V04 Diver's Watch
:
Ostatnio zmieniony przez Maras68 2015-04-11, 09:30, w całości zmieniany 2 razy
...świetny zegar
.....cena o której mówisz to kwestia udanej licytacji gdy sępów mało, podobnie jest obecnie u Tisella, na początku pierwszy kupujący wyhaczył B-uhra za 102 USD, teraz tyle narodu tam wali, że ceny dochodzą do 150 USD... i tu będzie podobnie niestety....
ale nie mniej zegarek wart uwagii nawet w cenie do 7 paczek zł
.....cena o której mówisz to kwestia udanej licytacji gdy sępów mało, podobnie jest obecnie u Tisella, na początku pierwszy kupujący wyhaczył B-uhra za 102 USD, teraz tyle narodu tam wali, że ceny dochodzą do 150 USD... i tu będzie podobnie niestety....
ale nie mniej zegarek wart uwagii nawet w cenie do 7 paczek zł
Ostatnio zmieniony przez Maras68 2015-04-11, 09:30, w całości zmieniany 2 razy
:
Fajny zegar
Z punktu widzenia Drogi Mlecznej, wszyscy jesteśmy ze wsi.
:
Zerknąłem właśnie na zakończone aukcje i "Kalifornia" sprzedaje się dużo drożej, moja wersja tańsza ..
Ta klamra mnie tylko wnerwia Stalowa nie pasuje Jak nie uda się dogadać ze Sprzedawcą, lepszą opcją będzie chyba czarna pvd
Ta klamra mnie tylko wnerwia Stalowa nie pasuje Jak nie uda się dogadać ze Sprzedawcą, lepszą opcją będzie chyba czarna pvd
:
a sekunda nie skacze?
beceen | ***** ***
:
Nie zauważyłem Ot, płynie sobie, jak to w automacie ..
:
Ostatnio zmieniony przez Iks 2015-04-11, 09:51, w całości zmieniany 1 raz
Zamów klamerkę u naszego Kowala
[ Dodano: Sob 11 Kwi, 2015 10:52 ]
Albo pomajstruj przy tej klamrze, przetnij pasek czy coś? Może łatwiej pójdzie...
[ Dodano: Sob 11 Kwi, 2015 10:52 ]
Albo pomajstruj przy tej klamrze, przetnij pasek czy coś? Może łatwiej pójdzie...
Ostatnio zmieniony przez Iks 2015-04-11, 09:51, w całości zmieniany 1 raz
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Zanim się zestarzeje na tyle, by kolorystycznie pasowała do koperty - miną wieki
Już prędzej rozpruję pasek fabryczny i wykręcę pin na siłę obcęgamy a potem wymienię go na gruby teleskop od Seiko
Już prędzej rozpruję pasek fabryczny i wykręcę pin na siłę obcęgamy a potem wymienię go na gruby teleskop od Seiko
:
Ciech chętnie wykuje trupią główkę w mosiądzu albo innego szatana
Iks napisał/a: |
Zamów klamerkę u naszego Kowala |
Ciech chętnie wykuje trupią główkę w mosiądzu albo innego szatana
: Re: Geckota K3 V04 Diver's Watch
Próbowałes podgrzać?
Pamiętam, ze bransoleta Eterny Kontiki Four Hands miała taki patent - skręcane i klejone.
Po mocnym podgrzaniu (Farelka albo inny termowentylator) klej miękł i dało się skrócić.
Skręcać najlepiej póki jeszcze ciepłe to łapało od nowa.
Może i tu takim klejem kapnęli?
A zegar fajny, sam się przymierzam
Chociaż teraz, jak zwróciłeś na niego uwagę tym wątkiem to pewnie będzie chętnych więcej i na aukcjach będzie drożej
Ostatnio zmieniony przez Woytec 2015-04-11, 16:07, w całości zmieniany 1 raz
Tomek napisał/a: |
Ale niestety jest też i minus, przynajmniej mojego egzemplarza W moim zegarku klamra (skręcana) jest dodatkowo klejona jakimś świństwem i za wuja nie chce się wykręcić pin |
Próbowałes podgrzać?
Pamiętam, ze bransoleta Eterny Kontiki Four Hands miała taki patent - skręcane i klejone.
Po mocnym podgrzaniu (Farelka albo inny termowentylator) klej miękł i dało się skrócić.
Skręcać najlepiej póki jeszcze ciepłe to łapało od nowa.
Może i tu takim klejem kapnęli?
A zegar fajny, sam się przymierzam
Chociaż teraz, jak zwróciłeś na niego uwagę tym wątkiem to pewnie będzie chętnych więcej i na aukcjach będzie drożej
Ostatnio zmieniony przez Woytec 2015-04-11, 16:07, w całości zmieniany 1 raz
:
Dzięki Wojtek, spróbuję jutro, dopiero wróciłem do domu a miałem dziś w planach rozbebeszyć fabryczny pasek i odkręcać obcęgami ..
Chętnych jest sporo, ale na "Kalifornię", chodzą nieco drożej ..
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2015-04-11, 19:53, w całości zmieniany 1 raz
Woytec napisał/a: |
Próbowałes podgrzać? |
Dzięki Wojtek, spróbuję jutro, dopiero wróciłem do domu a miałem dziś w planach rozbebeszyć fabryczny pasek i odkręcać obcęgami ..
Woytec napisał/a: |
to pewnie będzie chętnych więcej i na aukcjach będzie drożej |
Chętnych jest sporo, ale na "Kalifornię", chodzą nieco drożej ..
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2015-04-11, 19:53, w całości zmieniany 1 raz
:
Czasem też chodzą taniej...
:
Niestety klamra poległa w starciu z obcęgami Wcześniej, na ciepło, pin również ani drgnął Efekt zmagań jest taki, że ukręcił się i trzeba teraz rozwiercić otworek
Trudno ..
Ale kilka fotek na zachętę
Trudno ..
Ale kilka fotek na zachętę
:
Tomek, a nie mozna kupic samej klamry? Z tego co się orientuję, to Watchgecko przede wszystkim zajmują się akcesoriami, więc może maja jakieś w magazynie
:
Odpowiedz do tematu
Kupowałem w Strapjunkie, napisałem do nich ..