Fixxxer, a masz dojscie do tego lasera? trza miec plik w corelu?
I jak montowales tarcze do werku? Klejona?
Odpowiedz do tematu
:
beceen | ***** ***
:
a to nie kanapka? w sensie kleisz to podstawy kanapki?
fajne tarcze
fajne tarcze
:
Z_bych, i za to Cię k... szanuję!
Sylwek, zobaczy się.
beceen, PW
bofff, nie kanapka, lumę kładę od spodu i potem ścinam. Kanapka już by mi tam nie wlazła. A poza tym ja nie umiem kłaść lumy na tą spodnią warstwę kanapki.
Sylwek, zobaczy się.
beceen, PW
bofff, nie kanapka, lumę kładę od spodu i potem ścinam. Kanapka już by mi tam nie wlazła. A poza tym ja nie umiem kłaść lumy na tą spodnią warstwę kanapki.
:
Fixxxer,
Że wyszło doskonale, to mało powiedziane!
Mam pytanie podobne jak baceeen
Gratuluję, świetny jest. Chętnie na zywo obejrzę kiedyś
Że wyszło doskonale, to mało powiedziane!
Mam pytanie podobne jak baceeen
Gratuluję, świetny jest. Chętnie na zywo obejrzę kiedyś
:
Ostatnio zmieniony przez Eustachy 2015-04-07, 11:39, w całości zmieniany 2 razy
W Wa-wie macie :
Grawer i wycinanie laserowe w sklejce i fornirze :
http://www.siezrobi.pl/ - Ja u niego robiłem i zawsze wszystko było OK.
Sklejka 0,4 mm w Wa-wie : http://www.sklep.modelarnia.pl/
Grawer i wycinanie laserowe w sklejce i fornirze :
http://www.siezrobi.pl/ - Ja u niego robiłem i zawsze wszystko było OK.
Sklejka 0,4 mm w Wa-wie : http://www.sklep.modelarnia.pl/
Ostatnio zmieniony przez Eustachy 2015-04-07, 11:39, w całości zmieniany 2 razy
"Od dawna już nie nosiłem zegarka. Przeszkadzał mi. Czułem się źle. Miałem wrażenie, że coś pęta mi przegub."
E.Stachura " Cała jaskrawość "
E.Stachura " Cała jaskrawość "
:
...........grubo. Jest na czym oko zawiesić. Nosiłbym.
Bądź dla siebie latarnią, która oświetla twą drogę i nie poszukuj światła poza sobą
:
a o takim stylu myślałeś to z prototypów 2533 na Angelusie:
:
Mirek pokazałbyś to co masz nowego na stanie
:
Teraz wznawiam moje projekty, po wykładach w paru muzeach załapałem się w pewnej firmie jako projektant i nie miałem czasu...
Już wkrótce powrót boomem
Maras68 napisał/a: |
Mirek pokazałbyś to co masz nowego na stanie |
Teraz wznawiam moje projekty, po wykładach w paru muzeach załapałem się w pewnej firmie jako projektant i nie miałem czasu...
Już wkrótce powrót boomem
:
Fixxxer świetna robota a nawet - świąteczna
:
Super
Ostatnio zmieniony przez Maras68 2015-04-07, 14:09, w całości zmieniany 1 raz
MirekArican napisał/a: |
Już wkrótce powrót boomem |
Super
Ostatnio zmieniony przez Maras68 2015-04-07, 14:09, w całości zmieniany 1 raz
:
Jeszcze raz dzięki.
MirekArican, ja myślę o wielu rzeczach, ale czasu mam tyle, że tylko z 5% jestem w stanie zrealizować. Ładny Ci on.
Taki 2533 z małą sekundą w drewnie nie wyjdzie z tego względu, że materiał jakim jest drewno/sklejka nie pozwoli na wypalenie laserem takich wąskich indeksów sekundowych. Tutaj przebaby inną technikę zastosować. Zacznie się palić.
Można polecieć kilka razy małą mocą lasera ale nie wiem czy to będzie dobrze wyglądało. Wszystko rozbija się o czas na eksperymenty
Ogólnie całe to drewniane zamieszanie to tak jak pisałęm troche przypadkiem się pojawiło.
Wpadłem do chłopaków do warsztatu, żeby podrzucić taka tarczę na CNC i wyciąć z mosiądzu.
A, że w rogu stał laser a obok leżały jakieś breloki reklamowe wycięte i wygrawerowanie w sklejce to sobie je pooglądałem i stwierdziłem, że dokładność tego ustrojstwa jest nieziemska.
No to co? Dawaj ten project na szybko na laser. Pół godziny nauki obsługi i miałem tarczę na sklejce 3 mm. Potem allegro, sklejka 0,8 i jedziemy.
Myślę jeszcze o marine w drewnie ale czas pokaże.
MirekArican, ja myślę o wielu rzeczach, ale czasu mam tyle, że tylko z 5% jestem w stanie zrealizować. Ładny Ci on.
Taki 2533 z małą sekundą w drewnie nie wyjdzie z tego względu, że materiał jakim jest drewno/sklejka nie pozwoli na wypalenie laserem takich wąskich indeksów sekundowych. Tutaj przebaby inną technikę zastosować. Zacznie się palić.
Można polecieć kilka razy małą mocą lasera ale nie wiem czy to będzie dobrze wyglądało. Wszystko rozbija się o czas na eksperymenty
Ogólnie całe to drewniane zamieszanie to tak jak pisałęm troche przypadkiem się pojawiło.
Wpadłem do chłopaków do warsztatu, żeby podrzucić taka tarczę na CNC i wyciąć z mosiądzu.
A, że w rogu stał laser a obok leżały jakieś breloki reklamowe wycięte i wygrawerowanie w sklejce to sobie je pooglądałem i stwierdziłem, że dokładność tego ustrojstwa jest nieziemska.
No to co? Dawaj ten project na szybko na laser. Pół godziny nauki obsługi i miałem tarczę na sklejce 3 mm. Potem allegro, sklejka 0,8 i jedziemy.
Myślę jeszcze o marine w drewnie ale czas pokaże.
:
a gdybyś zagłębienie zrobił sub-tarczę (kółeczko) w ten sam sposób co logo FXR laserem? Potem otwór na sekundnik 0,5mm - odległość od osi centralnej 10mm
To kolega wycinał... Choć pomalował średnio...
Ostatnio zmieniony przez MirekArican 2015-04-07, 17:38, w całości zmieniany 1 raz
Cytat: |
Można polecieć kilka razy małą mocą lasera ale nie wiem czy to będzie dobrze wyglądało. Wszystko rozbija się o czas na eksperymenty |
a gdybyś zagłębienie zrobił sub-tarczę (kółeczko) w ten sam sposób co logo FXR laserem? Potem otwór na sekundnik 0,5mm - odległość od osi centralnej 10mm
To kolega wycinał... Choć pomalował średnio...
Ostatnio zmieniony przez MirekArican 2015-04-07, 17:38, w całości zmieniany 1 raz
:
MirekArican, a przed malowaniem to co? po żwirze przeciągnął ?
:
Odpowiedz do tematu
........ładne rzeczy pokazujecie Panowie
Bądź dla siebie latarnią, która oświetla twą drogę i nie poszukuj światła poza sobą