BuRy napisał/a: |
Witam Kolegów.
Na wstępie serdecznie dziękuję Kolegom za przychylne słowa. Padło pytanie dlaczego tak długo zwlekałem z odpowiedzią, otóż żeby zachować dystans, sam do siebie. Rozwiewając wszelkie spekulacje wykonania, wykorzystałem lutowanie twarde, ,,skuwka" potraktowana młotkiem, góra klamry, wzór zalany metalem ( i po tajemnicy ) . Czy to mokume ? na początku szczęśliwy myślałem że taki sposób wykonania tak można nazwać. Myślę że dla Kolegi Ciecha nie ma tajemnic i już wcześniej mnie przejrzał. Pozdrawiam wszystkich Kolegów, zabieram się do roboty, mając na uwadze kształt języczka. |
Trzeba było tak od razu i nie było by spekulacji, to co napisałeś ma sens i jest spójne, wobec czego przyznaję się że me podejrzenia co do klejonek były mylne i nie wynikały z uprzedzeń tylko ze spekulacji i ogólnego kontekstu, tajemniczości i sugerowań.
Myliłem się też co do techniki wykonania ostatniej klamry sądząc że jest to mokume, jest robione za to techniką lutowania co nie umniejsza jej wykonaniu i to że jest fajną klamrą.
Powodzenia życzę.