Odpowiedz do tematu
: Jak "beczka" spadnie to tylko zdejmowanie tarczy?
Ostatnio zmieniony przez Mzeg 2015-03-11, 18:40, w całości zmieniany 2 razy
Czy jest jakiś mniej inwazyjny sposób? Jakiś fortel?
Ostatnio zmieniony przez Mzeg 2015-03-11, 18:40, w całości zmieniany 2 razy
Zegarki * Rower * Radio
:
Spróbuj od strony mostka sprężyny.
Gbq.
Gbq.
:
Kurcze to jest striełka 3017 więc dodatkowe wajchy od stopera będą do zdemontowania. A od strony tarczy też łatwo i szybko nie jest. Ale chcę zaryzykować i zrobić to sam bo w timepolu wydałem grubo ponad 3 stówki na oliwę, oliwiaki, pensete, przyrząd do zdejmowania wskazówek bergeon 7404-1 który okazuje się że do kwarcowych wskazówek a nie do mechaników, lupkę (o zgrozo za 83zł!).
Zegarki * Rower * Radio
:
No to "oba samce".
Gboo.
Gboo.
:
Ha! w zasadzie tym pytaniem zaklinałem rzeczywistość, bo przeczuwałem że prędzej ułamała się rączka, co współpracuje z mechanizmem odpowiedzialnym za ustawianie beczki w odpowiedniej pozycji. Trza będzie szukać zamiennika.
Zegarki * Rower * Radio
:
Ostatnio zmieniony przez Eustachy 2015-03-16, 18:00, w całości zmieniany 6 razy
Czy to nie jest rozwojowa wersja Venus 188 / Valjoux 7730 itd. ( VALJOUX 7730,7732 VENUS 178,152,175,188 ) ?
Mam Venus 188 i wygląda bardzo podobnie .
Taki mostek kupisz na Ebay za około 50 PLN. Pasuje do Venus 152 a to chyba protoplasta Striełki
Kery - sprawdzony sprzedawca - kilka razy u niego kupowałem
Numer przedmiotu eBay:111010015202
Mam Venus 188 i wygląda bardzo podobnie .
Taki mostek kupisz na Ebay za około 50 PLN. Pasuje do Venus 152 a to chyba protoplasta Striełki
Kery - sprawdzony sprzedawca - kilka razy u niego kupowałem
Numer przedmiotu eBay:111010015202
Ostatnio zmieniony przez Eustachy 2015-03-16, 18:00, w całości zmieniany 6 razy
"Od dawna już nie nosiłem zegarka. Przeszkadzał mi. Czułem się źle. Miałem wrażenie, że coś pęta mi przegub."
E.Stachura " Cała jaskrawość "
:
W necie napisane, że 3017 to Venus 150. Jak się wpatruję w obrazki powyżej to czasem widzi mi się, że pasują, a czasem że nie pasują
Zegarki * Rower * Radio
:
Mzeg, na molotku leży.
http://molotok.ru/chasy-s...5178828620.html
Tanio nie jest i z tym sprzedawcą nie wynegocjujesz niższej ceny. Burak taki, że hej.
Ale zapamiętaj nazwę części z tytułu aukcji (ПРУЖИНА РЫЧАГА), może znajdziesz gdzieś taniej na molotku czy aukro.ua.
Ewentualnie napisz do użytkownika Allegro o nicku anoli007.
To Pani Ilona, która ma dostawcę zegarków ze wschodu. Może ten gość coś znajdzie.
http://molotok.ru/chasy-s...5178828620.html
Tanio nie jest i z tym sprzedawcą nie wynegocjujesz niższej ceny. Burak taki, że hej.
Ale zapamiętaj nazwę części z tytułu aukcji (ПРУЖИНА РЫЧАГА), może znajdziesz gdzieś taniej na molotku czy aukro.ua.
Ewentualnie napisz do użytkownika Allegro o nicku anoli007.
To Pani Ilona, która ma dostawcę zegarków ze wschodu. Może ten gość coś znajdzie.
:
Dzięki. To będzie ostatnia instancja. Dziesięć razy się zastanowię zanim 64 USD mu zapłacę za tę blaszkę. Poza tym na zatoce coś znalazłem, może przypasi.
Yakovlev napisał/a: |
Mzeg, na molotku leży.
http://molotok.ru/chasy-s...5178828620.html Tanio nie jest i z tym sprzedawcą nie wynegocjujesz niższej ceny. Burak taki, że hej. |
Dzięki. To będzie ostatnia instancja. Dziesięć razy się zastanowię zanim 64 USD mu zapłacę za tę blaszkę. Poza tym na zatoce coś znalazłem, może przypasi.
Zegarki * Rower * Radio
:
Napisz do Kerrego z tej aukcji ebay. Może mieć czasami , a u Niego to 50 PLN a nie 50$
"Od dawna już nie nosiłem zegarka. Przeszkadzał mi. Czułem się źle. Miałem wrażenie, że coś pęta mi przegub."
:
Nie dalej jak przedwczoraj spotkało mnie to samo, urwałem ten fragment mostka remontuaru próbując odsunąć wodzik. Na moje szczęście, tylko w poljotowym 2614, ze znalezieniem dawcy nie było problemu, drugi werk - dawca leżał w szufladzie, jakby na mnie czekał Miałem farta w niefarcie...
Życzę pomyślnego rozwiązania problemu!!
Życzę pomyślnego rozwiązania problemu!!
:
Po jakiego grzyba ci ze wschodu inwestują energię i czas w wycinanie zamiennika i robią to tak nieprecyzyjnie ? Śrubki nie mają miejsca na schowanie się jak w oryginale, co powoduje że tarcza nie całkiem przylega od tej feralnej strony, co z kolei skazuje na ryzyko ocierania wskazówki na małej tarczce chronografu albo wymusza potrzebę nawiercenia recesyjnych otworków we własnym zakresie...
Idzie to zrobić 1mm wiertełkiem?
Idzie to zrobić 1mm wiertełkiem?
Zegarki * Rower * Radio
:
Musisz kupić wiertło dobrej klasy, bo chińskie to szkoda kupować.
Mała prędkość obrotowa i chłodzenie .
Mała prędkość obrotowa i chłodzenie .
:
Odpowiedz do tematu
Wiertełko z dodatkiem kobaltu powinno się sprawdzić, te najzwyczajniejsze HSS - jak napisał Eustachy - nie mają szans.