Co sadzicie o tym Tissocie? Cena dziwnie niska .
http://allegro.pl/zegarek...4950093376.html
Odpowiedz do tematu
: Tissot Couturier Chronograf Allegro
:
andrewjohn, same podróby sprzedaje.
Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
:
A z ciekawości, jak się rozpoznaje podróby z katalogowych retuszowanych fotek które ten obywatel zamieszcza w aukcji
:
Ostatnio zmieniony przez kornel91 2015-01-03, 09:48, w całości zmieniany 1 raz
ALAMO, tak, że ma modele zegarków które są ciężko dostępne są na aukcjach w cenach 30 albo 50 % od cen gdzie można normalnie kupić.
Ostatnio zmieniony przez kornel91 2015-01-03, 09:48, w całości zmieniany 1 raz
Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Marcin/kornel91
:
Umożliwia weryfikację oryginalności - cokolwiek to znaczy przy Tissocie - oraz możliwość zwrotu, udziela gwarancji unijnej i międzynarodowej.
Jakiś dziwny "sprzedawca podróbek"
Jakiś dziwny "sprzedawca podróbek"
:
ALAMO, bez obrazy ale niech se w du..ę wsadzi te opisy. Możliwość zwrotu musi dawać bo takie są przepisy.
Tylko te jego 5 lat gwarancji to nie wiem kto daje
Tylko te jego 5 lat gwarancji to nie wiem kto daje
Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Marcin/kornel91
:
Krzysiek nie będę się kłócić. Sam kup i ciesz się podróbą
Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Marcin/kornel91
:
Ostatnio zmieniony przez ALAMO 2015-01-03, 10:22, w całości zmieniany 1 raz
Podam ci najprostszy z możliwych przykład dotyczący Tissota. Jego ceny w oficjalnej chińskiej dystrybucji są o połowę niższe niż w Polsce. Dlaczego nie można ich sprowadzić? Ponieważ w przypadku kontroli celnej i podejrzenia - a markowy zegarek z Chin zawsze budzi podejrzenia - "ekspertem" do oceny jest ... oficjalny polski kanał dystrybucji Tissota. I wszystkie zegarki okazują się podróbkami, nawet te pochodzące od oficjalnego, chińskiego przedstawiciela Tissota. W całej UE.
To jest oficjalna informacja od chińskiego przedstawiciela. Nie chciał mi sprzedać zegarka, zastrzegając jak wyżej.
Tu masz osobę fizyczną sprzedającą zegarki które - godnie z deklaracją - przychodzą ze Szwajcarii. Czy to jest kit? Nie wiem. Ale to wygląda na sporą działalność. Po zdjęciach zamieszczonych nie jestem w stanie powiedzieć czy to są podróbki. Dlatego pytam na jakiej podstawie Ty jesteś. Informacja "bo za tanie" dla mnie nie jest wystarczająca Sam jeszcze nigdy nie zapłaciłem w autoryzowanej dystrybucji za zegarek więcej niż 60% jego "ceny", a są takie które kupowałem za 30%. Może facet handluje leżakami z magazynów ?
weź też pod uwagę taki szczegół : jeśli zegarki przychodzą ze Szwajcarii, to podane ceny są cenami NETTO.
To jest oficjalna informacja od chińskiego przedstawiciela. Nie chciał mi sprzedać zegarka, zastrzegając jak wyżej.
Tu masz osobę fizyczną sprzedającą zegarki które - godnie z deklaracją - przychodzą ze Szwajcarii. Czy to jest kit? Nie wiem. Ale to wygląda na sporą działalność. Po zdjęciach zamieszczonych nie jestem w stanie powiedzieć czy to są podróbki. Dlatego pytam na jakiej podstawie Ty jesteś. Informacja "bo za tanie" dla mnie nie jest wystarczająca Sam jeszcze nigdy nie zapłaciłem w autoryzowanej dystrybucji za zegarek więcej niż 60% jego "ceny", a są takie które kupowałem za 30%. Może facet handluje leżakami z magazynów ?
weź też pod uwagę taki szczegół : jeśli zegarki przychodzą ze Szwajcarii, to podane ceny są cenami NETTO.
Ostatnio zmieniony przez ALAMO 2015-01-03, 10:22, w całości zmieniany 1 raz
:
ALAMO, bo np. Casio EF-543D jest bardzo ciężko dostępny i ja 3 lata temu za niego zapłaciłem ponad 450 zł z prywatnej dystrybucji
Tak samo Casio EF-550 wersja Red Bull nie wiem czy nawet była w PVD.
[ Dodano: 2015-01-03, 10:34 ]
Pisze, że ze Szwajcarii i dodatkowo
Tak samo Casio EF-550 wersja Red Bull nie wiem czy nawet była w PVD.
[ Dodano: 2015-01-03, 10:34 ]
Cytat: |
Sprzedaje sam zegarek + kwarta gw bez pudełka i książeczek! |
Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Marcin/kornel91
:
Ostatnio zmieniony przez andrewjohn 2015-01-03, 10:39, w całości zmieniany 1 raz
Hmm..zdania podzielone . Gościu ma 90 komentarzy, same pozytywy, ale co to naprawde oznacza...?
Ostatnio zmieniony przez andrewjohn 2015-01-03, 10:39, w całości zmieniany 1 raz
:
Nic.
Natomiast w formie ciekawostki wam powiem że model T035.407.36.051.00 w Chinach można spokojnie kupić za około 600 zł.
Natomiast podróbki tego modelu - na DG zamiast ETA - latają po 200-300 zł.
T066.407.11.057.00 - jakieś 1000 zł.
Porównajcie to sobie do polskich cen...
Pozostaje pytanie skąd się biorą w Chinach "podróbki" Tissota, z pudełkami, papierami, kartami gwarancyjnymi, ETA w środku, i nie do odróżnienia od "oryginalnych" - ale to już każdy sobie z nas chyba zdaje sprawę.
Natomiast w formie ciekawostki wam powiem że model T035.407.36.051.00 w Chinach można spokojnie kupić za około 600 zł.
Natomiast podróbki tego modelu - na DG zamiast ETA - latają po 200-300 zł.
T066.407.11.057.00 - jakieś 1000 zł.
Porównajcie to sobie do polskich cen...
Pozostaje pytanie skąd się biorą w Chinach "podróbki" Tissota, z pudełkami, papierami, kartami gwarancyjnymi, ETA w środku, i nie do odróżnienia od "oryginalnych" - ale to już każdy sobie z nas chyba zdaje sprawę.
:
No to akurat nie jest żaden argument. Skoro jest taki zalew chińskich podrób tissota i to jeszcze nie do odróżnienia od oryginału, to chyba nie problem dla chińczyka wypuścić kartonowe pudełko zgodne z oryginałem i książeczki - tym bardziej w produkcie który ma uchodzić za oryginalny. Paradoksalnie dla mnie brak pudełka wskazuje na legalne pochodzenie, bo w podróbach pchanych jako oryginały będziesz miał podrobiony cały zestaw łącznie z przywieszką i sznureczkiem.
kornel91 napisał/a: |
Cytat: Sprzedaje sam zegarek + kwarta gw bez pudełka i książeczek! |
No to akurat nie jest żaden argument. Skoro jest taki zalew chińskich podrób tissota i to jeszcze nie do odróżnienia od oryginału, to chyba nie problem dla chińczyka wypuścić kartonowe pudełko zgodne z oryginałem i książeczki - tym bardziej w produkcie który ma uchodzić za oryginalny. Paradoksalnie dla mnie brak pudełka wskazuje na legalne pochodzenie, bo w podróbach pchanych jako oryginały będziesz miał podrobiony cały zestaw łącznie z przywieszką i sznureczkiem.
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Odpowiedz do tematu
Czyli może warto zaryzykować?