Nie widziałem jeszcze na Forum wzmianki nt. nowych modeli w ofercie Timefactors. Trzy modele, z których dwa mógłbym mieć
SMITHS Vintage - PRS-35
SMITHS Vintage Cushion Case- PRS-36
SMITHS NATO Watch - PRS-40
Timefactors / Smiths
Kilka miesięcy temu, na TZ-UK, miała miejsce dyskusja nt. projektu, który zmaterializował się teraz pod symbolem PRS-40. W tej chwili, jak widać, zegarek jest już dostępny. Są nawet zdjęcia użytkowników - PRS-40 Show n' tell
Generalnie, najbardziej widzi mi się "kostka" / PRS-36, ale kwarcyk też całkiem ciekawy
Zdjęcia zaczerpnięte ze strony producenta, co dość czytelne :))
Odpowiedz do tematu
: Timefactors - PRS-35, PRS-36, PRS-40
Ostatnio zmieniony przez Kasamene 2014-11-14, 21:54, w całości zmieniany 1 raz
Ostatnio zmieniony przez Kasamene 2014-11-14, 21:54, w całości zmieniany 1 raz
Crux Sacra Sit Mihi Lux Non Draco Sit Mihi Dux
:
Dwójeczka i trójeczka do mnie gadają
:
Ostatnio zmieniony przez mw75 2014-11-14, 20:42, w całości zmieniany 1 raz
Specyfikacje czytaliście? One też i rozmiary mają nieco wintydżowe . Koszteczka jest nawet ładna ale ma tylko 37 mm. PRS-35 jest o 1 mm większa.
Oba niestety są jednak nieco nieproporcjonalne, IMO tarcza sekundnika jest zbyt wysoko, zbyt blisko centrum tarczy. Znaczy to, że werk nie został wybrany zbyt szczęśliwie.
Oba niestety są jednak nieco nieproporcjonalne, IMO tarcza sekundnika jest zbyt wysoko, zbyt blisko centrum tarczy. Znaczy to, że werk nie został wybrany zbyt szczęśliwie.
Ostatnio zmieniony przez mw75 2014-11-14, 20:42, w całości zmieniany 1 raz
Antisocial and faceless...
:
Tak też dla siebie wybrałem...
Toyota napisał/a: |
Dwójeczka i trójeczka do mnie gadają |
Tak też dla siebie wybrałem...
:
Z cenami to poszaleli...
"Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
:
Ostatnio zmieniony przez Kasamene 2014-11-14, 22:07, w całości zmieniany 1 raz
Z Zakupami na Timefactors są dwa problemy. Mniejszy, to ten, że zamówienia można składać tylko w czwartki... Drugi, bardziej dotkliwy, to że ceny podane na stronie nie zawierają VAT'u, z tego co pamiętam.
No ale z drugiej strony cło nie grozi
Edycja: naściemniałem jak widzę teraz - albo źle zapamiętałem, albo biznes frontem do klienta się ustawił ostatnio. Zakupy można robić od wtorku aż do czwartku
No ale z drugiej strony cło nie grozi
Edycja: naściemniałem jak widzę teraz - albo źle zapamiętałem, albo biznes frontem do klienta się ustawił ostatnio. Zakupy można robić od wtorku aż do czwartku
Ostatnio zmieniony przez Kasamene 2014-11-14, 22:07, w całości zmieniany 1 raz
:
400 łabędzi za PRS 36
Ostatnio zmieniony przez Ratler Wściekły I 2014-11-14, 22:03, w całości zmieniany 1 raz
Apa13 napisał/a: |
Z cenami to poszaleli... |
400 łabędzi za PRS 36
Ostatnio zmieniony przez Ratler Wściekły I 2014-11-14, 22:03, w całości zmieniany 1 raz
Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
:
W PRS-40 już po koronce widać że kwarcok. Literatura na deklu niepotrzebna. Za to PRS-36 może być.
Gboo.
Gboo.
:
Generalnie nic nie zmieniło , dojenie klienta odchodzi jak wcześniej . Nie kupuję tego modelu biznesowego , zegarków też .
:
Ale 37 mm w kostce to "trochę" inny kaliber niż w okrągłej kopercie, weź pod uwagę
Bardzo ładny, i fajnie klimat oddaje.
mw75 napisał/a: |
Koszteczka jest nawet ładna ale ma tylko 37 mm. |
Ale 37 mm w kostce to "trochę" inny kaliber niż w okrągłej kopercie, weź pod uwagę
Bardzo ładny, i fajnie klimat oddaje.
:
Wiem o tym Alamo. Umiem policzyć pole koła i prostokąta . IMO taki Wodołaz 44 mm to olbrzym ale kostka 39-40 wygląda zgrabniej niż 37 mm, który to wymiar dla wielu może być po prostu za mały.
:
Ostatnio zmieniony przez mw75 2014-11-15, 13:02, w całości zmieniany 2 razy
Widzisz, sam noszę czasem zegarki o średnicy 30-32 mm. Ale one mają po 70 lat. Nowe wolę aby jednak były ciut większe, może nie patelnie lub budziki ale zawsze większe... Tak w okolicy 40 mm.
Dwa, to ta nieszczęsna tarcza sekundnika jednak mnie od Smithsów odrzuca
Dwa, to ta nieszczęsna tarcza sekundnika jednak mnie od Smithsów odrzuca
Ostatnio zmieniony przez mw75 2014-11-15, 13:02, w całości zmieniany 2 razy
:
Każda stwora znajdzie swego amatora - jak powiedział kiedyś Zinajda, szansa że nawet największe brzydactwo nie znajdzie na świecie 200 chętnych żeby je kupić nie istnieje
:
......i ja
Odpowiedz do tematu
Kasamene napisał/a: | ||
Tak też dla siebie wybrałem... |
......i ja
Bądź dla siebie latarnią, która oświetla twą drogę i nie poszukuj światła poza sobą