Witam,
Odświeżę trochę posta. Znalazłem na tao taki zegareczek produkcji SHANGHAI (zdjęcie sprzedawcy):
O ile się zorientowałem to:
koperta : stal 316L
szer: 40 mm wys: 11 mm
wr: 5 atm
zakręcana koronka
werk: 35 kamieni (nie mam pojęcia jaki ?)
Mam pytanie do bardziej zorientowanych: Czy jakość wykonania jest porównywalna do sea-gulla ?czy ten zegarek czerpie stylistykę z jakiegoś klasyka ?
Spotkałem się już z tym na przykładzie sea-gulla l m177S-21:
sea-gull
a tu jego pierwowzór JLK:
JLC
Zaciekawiliście mnie chińskimi zegarkami ale zależy mi na zegarku, który by nie udawał innego.
Dzięki za odpowiedź
Pozdrawiam
Odpowiedz do tematu
: Shanghai J40183
Ostatnio zmieniony przez rysio-ochodzki 2010-07-24, 14:51, w całości zmieniany 1 raz
Ostatnio zmieniony przez rysio-ochodzki 2010-07-24, 14:51, w całości zmieniany 1 raz
:
Ostatnio zmieniony przez bow 2010-07-24, 16:04, w całości zmieniany 1 raz
Jako posiadacz M177 stwierdzam autorytatywnie, że Mewka ma zupełnie inne wskazówki, na czele z niebieską sekundą zakończoną cudnym kółeczkiem.
Tarcza faktycznie jest podobna, co nie jest takie trudne przy założeniach klasycznego garnitury.
SHANGHAI, podobnie jak Pekińczyki postrzegamy jako ten sam poziom co Sea-Gull. I jest to bardzo dobry poziom.
A tego modelu który prezentujesz to nie kupuj, no na co Ci on. Mi się podoba, to se go nabędę, a dwa w naszym pięknym kraju to już będzie tłum
Tarcza faktycznie jest podobna, co nie jest takie trudne przy założeniach klasycznego garnitury.
SHANGHAI, podobnie jak Pekińczyki postrzegamy jako ten sam poziom co Sea-Gull. I jest to bardzo dobry poziom.
A tego modelu który prezentujesz to nie kupuj, no na co Ci on. Mi się podoba, to se go nabędę, a dwa w naszym pięknym kraju to już będzie tłum
Ostatnio zmieniony przez bow 2010-07-24, 16:04, w całości zmieniany 1 raz
Dziewczyny lubią brąz zapraszają
:
Jakość wykonania powinna być na dobrym poziomie, Shanghai w Chinach jest największym producentem zegarków.
:
Dzięki za info. Wciąż szukam idealnego chińczyka. Ta mewa też mi się bardzo podoba ale rzadko wdziwewam gajer, a shanghai ma bardziej sportowe zacięcie. @Bow: zegarek zamierzam nosić , a jest jeszcze wersja z czarną tarczą
Nie mogę znaleźć żadnej informacji o mechanizmie. Może coś wiecie ?
Pozdrawiam
Nie mogę znaleźć żadnej informacji o mechanizmie. Może coś wiecie ?
Pozdrawiam
:
Daj linka przy okazji do tego i czarnego...
A mechanizm to prawdopodobnie klon myioty 82xx ten sam co w szanghajowym rolku
A mechanizm to prawdopodobnie klon myioty 82xx ten sam co w szanghajowym rolku
:
Moim skromnym zdaniem - jeśli zakochałeś się w chińczykach - i masz możliwość pozyskania takigoż bezpośrednio, pomyśl o vintage. Ale ja jestem zboczony i uwielbiam mojego czarnucha Shanghai A-581. Przezyl Mao, Zhou En Lai'a, Denga, ale żyje. Teraz możecie mnie zjeść
Ostatnio zmieniony przez sagvartok 2010-07-24, 21:59, w całości zmieniany 1 raz
rysio-ochodzki napisał/a: |
Dzięki za info. Wciąż szukam idealnego chińczyka. Ta mewa też mi się bardzo podoba ale rzadko wdziwewam gajer, a shanghai ma bardziej sportowe zacięcie. @Bow: zegarek zamierzam nosić , a jest jeszcze wersja z czarną tarczą
Nie mogę znaleźć żadnej informacji o mechanizmie. Może coś wiecie ? Pozdrawiam |
Moim skromnym zdaniem - jeśli zakochałeś się w chińczykach - i masz możliwość pozyskania takigoż bezpośrednio, pomyśl o vintage. Ale ja jestem zboczony i uwielbiam mojego czarnucha Shanghai A-581. Przezyl Mao, Zhou En Lai'a, Denga, ale żyje. Teraz możecie mnie zjeść
Ostatnio zmieniony przez sagvartok 2010-07-24, 21:59, w całości zmieniany 1 raz
:
Ostatnio zmieniony przez rysio-ochodzki 2010-07-25, 00:54, w całości zmieniany 1 raz
Wiem są bardzo fajne. Też jeden za mną chodzi (link do tao) :
shanghai 7120
Bardzo ładne, klasyczne zegarki i kwota jakieś 2 razy niższa. Wybrałbym jednak tego z pierwszego posta, a dwóch nie kupię.
shanghai 7120
Bardzo ładne, klasyczne zegarki i kwota jakieś 2 razy niższa. Wybrałbym jednak tego z pierwszego posta, a dwóch nie kupię.
Ostatnio zmieniony przez rysio-ochodzki 2010-07-25, 00:54, w całości zmieniany 1 raz
:
Dzięki
Ale czarny się nie umywa w stosunku doi białego - no chyba że to wina foty
Ale czarny się nie umywa w stosunku doi białego - no chyba że to wina foty
: Re: Shanghai J40183
zegarek jest wykonany perfekcyjnie, na żywo prezentuje się super, bez żadnych zastrzeżeń
bow I tak nie będziesz pierwszy Szeryf już dawno go sprowadził i pokazywał na forum
i jest to podobno najdokładniejszy zegarek w jego kolekcji
rysio-ochodzki napisał/a: |
Witam,
Odświeżę trochę posta. Znalazłem na tao taki zegareczek produkcji SHANGHAI (zdjęcie sprzedawcy): O ile się zorientowałem to: koperta : stal 316L szer: 40 mm wys: 11 mm wr: 5 atm zakręcana koronka werk: 35 kamieni (nie mam pojęcia jaki ?) Mam pytanie do bardziej zorientowanych: Czy jakość wykonania jest porównywalna do sea-gulla ?czy ten zegarek czerpie stylistykę z jakiegoś klasyka ? Spotkałem się już z tym na przykładzie sea-gulla l m177S-21: sea-gull a tu jego pierwowzór JLK: JLC Zaciekawiliście mnie chińskimi zegarkami ale zależy mi na zegarku, który by nie udawał innego. Dzięki za odpowiedź Pozdrawiam |
zegarek jest wykonany perfekcyjnie, na żywo prezentuje się super, bez żadnych zastrzeżeń
bow I tak nie będziesz pierwszy Szeryf już dawno go sprowadził i pokazywał na forum
i jest to podobno najdokładniejszy zegarek w jego kolekcji
:
Ostatnie zdanie jest miodem dla moich uszu
:
Moje zboczenie to nie pierwszy, ale jedyny
Taki lubię być sobie wyjątkowy.
A omawiany Shanghai ma dla mnie wielką zaletę - rozmiar. Jest większy od Mewki 177 o całe 1,5mm i w końcu sięga prawie 42mm.
Jakoś nie czuję się dobrze z czymś mniejszym na łapie. Myślałem, że 177 będzie dobrze, a czegoś mi brakuje w rozmiarze
Taki lubię być sobie wyjątkowy.
A omawiany Shanghai ma dla mnie wielką zaletę - rozmiar. Jest większy od Mewki 177 o całe 1,5mm i w końcu sięga prawie 42mm.
Jakoś nie czuję się dobrze z czymś mniejszym na łapie. Myślałem, że 177 będzie dobrze, a czegoś mi brakuje w rozmiarze
:
Ostatnio zmieniony przez rysio-ochodzki 2010-07-26, 12:15, w całości zmieniany 1 raz
Wczoraj zarejestrowałem się na yoyobuy.com. Na początku sierpnia będę zamawiał. Nie ukrywam, że mam pewne obawy ale zobaczymy. Dam znać jak zegarek przyjdzie.
@Bow:
Zgadzam się, rozmiar mi też odpowiada. Mam 5 seiko i jest troszkę za mała choć już się przyzwyczaiłem i lubię ją nosić. Znalazłem czarnucha na stronie producenta i rozmiar jest 39 mm:
Shanghai czarny
Miałem wrażenie, że różnią się tylko kolorem tarczy i logo (biały ma krzaczki).
@Bow:
Zgadzam się, rozmiar mi też odpowiada. Mam 5 seiko i jest troszkę za mała choć już się przyzwyczaiłem i lubię ją nosić. Znalazłem czarnucha na stronie producenta i rozmiar jest 39 mm:
Shanghai czarny
Miałem wrażenie, że różnią się tylko kolorem tarczy i logo (biały ma krzaczki).
Ostatnio zmieniony przez rysio-ochodzki 2010-07-26, 12:15, w całości zmieniany 1 raz
:
Ostatnio zmieniony przez bow 2010-07-27, 07:52, w całości zmieniany 1 raz
Mówisz o 7120? On ma chyba 36-37mm. Wielkie szkoda, bo jest jego wersja, która wywala mnie z butów i powinna być naszym zegarkiem forumowym.
Ostatnio zmieniony przez bow 2010-07-27, 07:52, w całości zmieniany 1 raz
:
Odpowiedz do tematu
Nie, mam na myśli taki jak w pierwszym poście, tylko czarna tarcza, na stronie producenta ma numer J40183 (taki sam jak ten z białą tarczą) i wyraźnie napisane 39 mm:
Możliwe, że bez koronki. Powyżej jest link tylko wygląda jak tekst. Dam jeszcze raz:
Czarny szanghai
Cytat: |
Diameter or length & width 39 |
Możliwe, że bez koronki. Powyżej jest link tylko wygląda jak tekst. Dam jeszcze raz:
Czarny szanghai