kornel91 napisał/a: |
Wielkości są na stronie. Widziałem 40 mm . |
Da osoba linkę, bo jak wrzucam w wujka google "leon prokop" to wyskakuje... nekrolog
kornel91 napisał/a: |
Wielkości są na stronie. Widziałem 40 mm . |
Svedos napisał/a: |
A może zdradzisz nam jakieś szczegóły z procesu tworzenia zegarka, fragment dokumentacji, fotki z obróbki kopert czy procesu powstawania tarcz. Na forum jest wielu kolegów którzy sami "obsługują" swoje zegarki i takie podpowiedzi są dla "dłubaczy" bardzo cenne. Zresztą każdy z niezależnych producentów mających swoje wątki zdradza co jakiś czas tajemnice swojej zegarkowej alkowy. |
goTomek napisał/a: |
ale tam niżej wyskakuje też strona na fejsie, a i sam adres jest banalnie oczywisty: http://www.leonprokop.pl/ |
Słoniu napisał/a: |
Szkoda, że bakterię (bo ja uczulony jestem ) - ale pierwszego i tak na testy bym przytulił |
strix napisał/a: |
Być może kwestia kiepskich zdjęć, ale tarcze /nadruki/ i wskazówki wyglądają trochę słabo /jakość/ - szczególnie wersja karbon
s |
Svedos napisał/a: |
A może zdradzisz nam jakieś szczegóły z procesu tworzenia zegarka, fragment dokumentacji, fotki z obróbki kopert czy procesu powstawania tarcz. Na forum jest wielu kolegów którzy sami "obsługują" swoje zegarki i takie podpowiedzi są dla "dłubaczy" bardzo cenne. Zresztą każdy z niezależnych producentów mających swoje wątki zdradza co jakiś czas tajemnice swojej zegarkowej alkowy. |
olp1 napisał/a: |
a kiedy jakieś divery ? |
Leon Prokop napisał/a: |
W jaki sposób fotka centrum obróbczego, polerki wibracyjnej czy magnetycznej albo tampodrukarki może pomóc w serwisie/obsłudze zegarka? Proces powstawania tarczy z włókien węglowych metodami próżniowymi też raczej nie będzie wykorzystany w domowym zaciszu |
Zostają jeszcze fotki z montażu, ale czy nie widzieliście nigdy jak się zakłada wskazówki, wkleja szkiełko czy zakręca dekiel?
Niemniej zastanawiam się czy nie wykonać całego filmiku z etapów powstawania moich zegarków. |
Zaprojektowałem zbiornik ciśnieniowy do testowania szczelności diverów - także kilka miesięcy i będzie w ofercie DIVER |
ALAMO napisał/a: | ||
Wspaniale Od dawna poszukujemy na rynku urządzenia, na którym można będzie sprawdzić szczelność powyżej 15 atmosfer - na mokro. Zrób - i bierzemy 2 sztuki o ile nie będą droższe o więcej niż 20% od tego co jest na rynku Bardzo nam miło powitać kolegę Natomiast mamy jeden problem. Na tym forum, jest trzech polskich producentów zegarków. I - chociaż to dziwne - to są koledzy. Od 2010 roku, wszyscy - niezależnie i wspólnie - ciągną ten wózek. Do tej pory jakoś nie udało się im - wspólnie -dotrzeć do polskiego producenta szkieł szafirowych. Z antyrefleksem, oczywiście. Nie udało im się - wspólnie - dotrzeć do firmy która w Polsce wykona tarcze carbonowe.I nie tylko ... Adamowi udało się zacząć produkcję koronek w Polsce - ale wychodzi to różnie. Pawłowi udało się wykonać i tarcze, i koperty samemu - ale on "troszkę" inaczej wycenia swój nakład pracy Gerlachowi udało się wykonać w Polsce i tarcze, i wskazówki - ale niestety nie była to jakość zadowalająca globalnego odbiorcę Wniosek jest taki : albo wszyscy zmarnowali kilka milionów złotych włożone w tę zabawę, albo ty jesteś mądrzejszy niż oni wszyscy razem wzięci Ja sie od mądrzejszych - zawsze - bardzo chętnie uczę. No to bym chętnie właśnie te "nieistotne niuanse" obejrzał ... Jak kopertę robisz ... Jak tarcze robisz ... Jak wskazówki robisz .... Jak paski szyjesz ... Takie wiesz, pytanie-odpowiedź, jak między białymi ludźmi? I nie wietrz spisku - tutaj naprawdę wszyscy którzy nie świrują pawiana, mają fajne warunki. Gorzej z tymi co świrują |
Panowie zrobię prezentację z powstawania zegarka. |
atomtomski napisał/a: |
Witam w klubie.
I powodzenia |
Tomek napisał/a: | ||
No i ... |