klasyczny militarniak edc
Odpowiedz do tematu

: klasyczny militarniak edc
Witajcie!
Na forum jestem już kilka dni, ciężkich dni. Dużo czytania, wertowania i nauki. Kilka recek czytałem tutaj i u "konkurencji", jednak zdecydowałem się spytać, bo sam nie dotrę do odpowiednich zakątków.

Poszukuję czegoś innego niż edecowane divery. Chodzi mi o coś w stylu timexa military field, jednak wolę mechanika/automat. Ja wiem, że panuje moda na wielkie zegarki, ja zadowolę sie nawet 38mm. Stąd pytanie, jakiego zegarka szukać do 500-600 zł, czy może lepiej doinwestować do hamiltona khaki field (a jesli tak, to gdzie go dobrze nabyc - moze byc i za granica).

Z góry dziekuję za odpowiedź, mam nadzieję, że trafiłem z działem.
Pozdr
007

:
Troszkę ;) ponad budżet

:arrow: http://www.good-stuffs.co...2553_p_205.html

Sklep sprawdzony

:
Świetny jest! Dziękuję. Wezmę go pod uwagę. Znalazłem jeszcze na bazarku AVI-9 flyboy, co prawda lotnik i duży ale łączy w sobie trochę tematykę "military watcha", warto się nim interesować? W necie niektórzy narzekają inni się zachwycają (jak ze wszystkim).

:
jamesbond, tu masz recenzję tej Mewki :arrow: http://www.czwarty-wymiar.pl/viewtopic.php?t=18360

:
Yyyy, nie zdążyłem polecić mewki :D

:
Odkąd przyjechał nie schodzi z ręki :)) . Stałem się jednozegarkowcem :D .

Ostatnio zmieniony przez Jazz- 2014-08-13, 21:02, w całości zmieniany 1 raz
pifko
:
Szczerze od Sikora zaczalem szukać militarniaka. Mówicie więc, że odpuścić hamiltona i brać sea-gulla?

:
jamesbond napisał/a:
... Mówicie więc, że odpuścić hamiltona i brać sea-gulla?

Mewka jest super. Hami też. Są to jednak trochę inne zegarki.
Z Hamim masz + milion na dzielni. :D

Apa13 napisał/a:
Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć pifko
:
Rozejrzyj się też za Victorinoxami, choć to troszkę ;) ponad budżet. One zjadają Hamiltony bez popitki ..

Np taki Infantry Vintage

seria Airboss

:
Tomek napisał/a:
Rozejrzyj się też za Victorinoxami, choć to troszkę ;) ponad budżet...

;) :D
pifko pifko pifko

Ostatnio zmieniony przez Dorian06 2014-08-14, 13:07, w całości zmieniany 1 raz
Apa13 napisał/a:
Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć pifko
:
Dorian06, oj tam, oj tam, dodałem emotkę przy "troszkę" :D

To budżetowo, ale elektronicznie :złośliwiec:

Albo zapolować (już nieprodukowany model) na CITIZEN NH6050-02E

Kwarcowa Bulva

:
Co do Victorinoxa to szykuje sie na ich "dżi" czyli "inox". Automat citka świetny. Niestety kwarce mnie irytuja skaczaca sekunda. Znaczy wole mechanicznie plywajaca i to delikatne cykanie :D martwi tylko wr w hamiltonie czy mewce. Musze pomierzyc seiko podane wyzej. Mam monsterka i uwielbiam ta marke. Moze z nia wyjde. Ale dziekuje za inne propozycje, moze cos przemowi do mnie podczas przemyslen i wezme np. Bulve zapominajac o tym kwarcu. Pewnie jak zwykle wyjdzie dolozenie do zaplanowanego budzetu ponad 50% ale przywyklem :D

Dzieki Chlopaki, jakbyscie wpadli na cos jeszcze dajcie znac. Kupno zegarka wymaga czasu :D

:
Taki Orient

:
jamesbond, poszukaj może w jakichś klasycznych, militarnych i używanych wintydży? Można czasem coś trafić a chłopaki pewnie podrzucą linki :)

:
Myślałem nad tym, ale nie mam nawet punktu zaczepienia. :oops: postaram się poczytać.

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum