Panie i Panowie!
Spotkałem się z taką zagadką: czy istnieje zapięcie do paska zegarka, ze skóry, który nie posiada dziurek?
Oczywiście, myślę że istnieje. Czy ktoś podpowie? Mam na myśli zapięcie w rodzaju "motylek". Chodzi o rodzaj zacisku lub czegoś podobnie działającego, a nie paska o dobranej długości.
Liczę na Waszą pomoc.
Odpowiedz do tematu
: Zapięcie do paska bez dziurek ?
John Smith
:
Ostatnio zmieniony przez Apa13 2014-07-16, 22:54, w całości zmieniany 1 raz
Proszę.
Zdjecie Zbyszka
Zdjecie Zbyszka
Ostatnio zmieniony przez Apa13 2014-07-16, 22:54, w całości zmieniany 1 raz
"Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
:
Są jeszcze zapinki typi Tag Heuer - też bez dziurek paski potrzeba.
Oraz tańsza wersja - Parnis nurek.
Oraz tańsza wersja - Parnis nurek.
:
Dzięki za odpowiedzi
Mam pasek bez dziurek, oczywiście mogę zrobić. Kształt jest "normalny". Zainspirowało mnie to do poszukiwania jakiegoś zapięcia niewymagającego dziurki. Kojarzę, że widziałem gdzieś na zdjęciu zapięcie "motylkowe" które miało coś w rodzaju zacisku, zamiast mocowania z bolcem... Jednak nie jestem tego pewien. Z drugiej strony może zrobię po porostu jedną dziurkę we właściwym miejscu...
Mam pasek bez dziurek, oczywiście mogę zrobić. Kształt jest "normalny". Zainspirowało mnie to do poszukiwania jakiegoś zapięcia niewymagającego dziurki. Kojarzę, że widziałem gdzieś na zdjęciu zapięcie "motylkowe" które miało coś w rodzaju zacisku, zamiast mocowania z bolcem... Jednak nie jestem tego pewien. Z drugiej strony może zrobię po porostu jedną dziurkę we właściwym miejscu...
John Smith
:
To będzie dobre rozwiązanie
Te paski do zapinek zaciskowych są w miejscu, gdzie się je zapina - bardzo cienkie.
Sam zobacz:
Edit: A jak jest za cienki, to też źle, bo wtedy zacisk nie trzyma wystarczająco.
JohnSmith napisał/a: |
zrobię po porostu jedną dziurkę we właściwym miejscu... |
To będzie dobre rozwiązanie
Te paski do zapinek zaciskowych są w miejscu, gdzie się je zapina - bardzo cienkie.
Sam zobacz:
Edit: A jak jest za cienki, to też źle, bo wtedy zacisk nie trzyma wystarczająco.
:
Dzięki za fotki. Pasek ma ok. 3.5 mm w ewentualnym miejscu zacisku.
John Smith
:
To marne szanse, żeby wszedł.
JohnSmith napisał/a: |
Pasek ma ok. 3.5 mm w ewentualnym miejscu zacisku. |
To marne szanse, żeby wszedł.
:
3,5 mm to nie wejdzie na 99,9%.
:
Ostatnio zmieniony przez JohnSmith 2014-07-20, 22:06, w całości zmieniany 2 razy
Zrobię dziurkę. Szczególnie, że "odkryłem" obecność wszytej szlufki, na co wcześniej nie zwróciłem uwagi.
[ Dodano: 2014-07-19, 23:35 ]
Dzięki za pomoc i wyprowadzenie z błędu. Sprawa zakończyła się tak:
[ Dodano: 2014-07-19, 23:45 ]
Dopiszę jeszcze: istnieją zapinki bezdziurkowe typu: Breitling, Cartier, Tag Heuer, Omega i zapewne wiele innych (dostępne bez logo). Zdecydowana większość polega na tym, że dłuższa część paska chowa się pod krótszą. W takim przypadku wszyta szlufka jest przeszkodą.
[ Dodano: 2014-07-19, 23:35 ]
Dzięki za pomoc i wyprowadzenie z błędu. Sprawa zakończyła się tak:
[ Dodano: 2014-07-19, 23:45 ]
Dopiszę jeszcze: istnieją zapinki bezdziurkowe typu: Breitling, Cartier, Tag Heuer, Omega i zapewne wiele innych (dostępne bez logo). Zdecydowana większość polega na tym, że dłuższa część paska chowa się pod krótszą. W takim przypadku wszyta szlufka jest przeszkodą.
Ostatnio zmieniony przez JohnSmith 2014-07-20, 22:06, w całości zmieniany 2 razy
John Smith
:
No i jest imho dobrze ..
:
Dzięki
Tomek napisał/a: |
No i jest imho dobrze .. |
John Smith
:
JohnSmith, jak dla mnie wyglada to tak, jak powinno
Co to w ogóle za pasek i skąd- pewnie krokodyl, handmade
Co to w ogóle za pasek i skąd- pewnie krokodyl, handmade
:
JohnSmith, sliczny pasek!
"Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
:
Podobno aligator, dostałem go w prezencie dość dawno temu, ale nie miałem do czego założyć ze względu na szerokość: 20/18. Niedawno wszedłem w posiadanie Beijing Shi Zun, pasuje jak ulał
[ Dodano: 2014-07-20, 21:03 ]
Dzięki
Odpowiedz do tematu
Machu napisał/a: |
JohnSmith, jak dla mnie wyglada to tak, jak powinno
Co to w ogóle za pasek i skąd- pewnie krokodyl, handmade |
[ Dodano: 2014-07-20, 21:03 ]
Apa13 napisał/a: |
JohnSmith, sliczny pasek! |
John Smith