Odpowiedz do tematu
:
nie tylko koronka! a cena???
:
Fakt, z początku to mnie trochę znichęcało do zakupu, ale mimo wszystko FM nie posiada modelu z sekundnikiem "Ferti/Ferti" i dlatego tutaj Żółtym należy się ukłon za pomysłowość
Ostatnio zmieniony przez Swissmaker 2010-07-03, 00:11, w całości zmieniany 1 raz
Kubek napisał/a: |
dostrzegam zbyt wile analogii do produktów Francka Mullera a szczególnie do modelu Long Island Double Second Retrograde |
Fakt, z początku to mnie trochę znichęcało do zakupu, ale mimo wszystko FM nie posiada modelu z sekundnikiem "Ferti/Ferti" i dlatego tutaj Żółtym należy się ukłon za pomysłowość
Ostatnio zmieniony przez Swissmaker 2010-07-03, 00:11, w całości zmieniany 1 raz
Wzorem kilku innych Kumotrów wypisałbym tutaj marki i modele swoich zegarków, ale obawiam się że mogłoby zabraknąć miejsca
:
no jak nie skoro tak - podałem nazwę i stronę. Tylko sekundnik jest oryginalniej oznakowany a indeksy godzinowe są kropka w kropkę takie same (charakterystyczna 4 odwrócona), że nie wspomnę o kopercie która u FM jest ze złota. I naszym małym, pracowitym przyjaciołom nic się nie należy oprócz klapsa i pouczenia
a na marginesie tę koronkę to ja gdzieś już widziałem i to nie raz - ale na pierwszy rzut oka to się kojarzy z kieszonkami omegi przerabianymi na naręczniaki czyli z pasówek
i żeby było jasne - to jest z tymi napisami bardzo ładny zegarek. doskonale się układa i prezentuje tylko, że wykazuje podobieństwo, które mnie osobiście by zniechęcało do jego posiadania.
Ale skoro lubisz i podobuje się - to uzywać i nie mieć wyrzutów sumienia
a na marginesie tę koronkę to ja gdzieś już widziałem i to nie raz - ale na pierwszy rzut oka to się kojarzy z kieszonkami omegi przerabianymi na naręczniaki czyli z pasówek
i żeby było jasne - to jest z tymi napisami bardzo ładny zegarek. doskonale się układa i prezentuje tylko, że wykazuje podobieństwo, które mnie osobiście by zniechęcało do jego posiadania.
Ale skoro lubisz i podobuje się - to uzywać i nie mieć wyrzutów sumienia
:
Odpowiedz do tematu
Rzeczywiście - jest prawie identyczny - oprócz koronki i napisów na tarczy. Co nie zmienia faktu, że mi się podobuje.
Ciekawe czy Franek używa też tego samego mechanizmu
Ciekawe czy Franek używa też tego samego mechanizmu
"Mądremu wystarczą dwa słowa, a głupiemu - to i referatu mało" (pisarz Sofronow).