Odpowiedz do tematu
: Tissot Visodate vs Steinhart Marine II
Do koszuli/garniaka (częściej sama koszula). Pewnie trza będzie kupić nowy, używane trafiają się niezbyt często. Tissocika już miałem, sprzedałem głupi
A może ds1?
Wiem że pomożecie
Do koszuli/garniaka (częściej sama koszula). Pewnie trza będzie kupić nowy, używane trafiają się niezbyt często. Tissocika już miałem, sprzedałem głupi
A może ds1?
Wiem że pomożecie
:
Ostatnio zmieniony przez Maras68 2014-05-26, 08:47, w całości zmieniany 1 raz
Bierz Stenka - to klasa
Tisior jest taki mdły bez wyrazu
Tisior jest taki mdły bez wyrazu
Ostatnio zmieniony przez Maras68 2014-05-26, 08:47, w całości zmieniany 1 raz
:
Ostatnio zmieniony przez Szymon 2014-05-26, 08:50, w całości zmieniany 2 razy
Jak nie przepadam za Tissotem, to chyba Visodate z białą tarczą bedzie bardziej uniwersalny niż Stenek, bo jest (zdaje się ) mniejszy, a na pewno delikatniejszy w swej formie. Stenek jako koszulowiec do takiego Business casual jeszcze ok, ale IMO do bardzo oficjalnych okazji i pełnego garnituru, to już mniej.
DS-1 na pasku tez spokojnie da radę w obu przypadkach.
Nie oddaję głosu, bo patrząc po marce - wolę stenka.
Patrząc po uniwersalności zastosowania - lepszy Tissot/Ds-1
Jeśli rzadko będzie pełny garniak, to bierz Stenka.
DS-1 na pasku tez spokojnie da radę w obu przypadkach.
Nie oddaję głosu, bo patrząc po marce - wolę stenka.
Patrząc po uniwersalności zastosowania - lepszy Tissot/Ds-1
Jeśli rzadko będzie pełny garniak, to bierz Stenka.
Ostatnio zmieniony przez Szymon 2014-05-26, 08:50, w całości zmieniany 2 razy
:
Jak Visodate to tylko czarnuch
Myślałem jeszcze nad jakimś fajnym vintage w tych pieniądzach, ale - pewnie zbyt mały rozmiar bo 39mm musowo musi być oraz częste problemy ze stanem zegarka (każdy vintage który kupiłem miał być cukierkowy, a w praniu wychodziły zawsze problemy).
Chętnie myślałbym też nad jakim bauhausem - jednak czekam na tego z kizi, mam nadzieję że projekt wypali.
Myślałem jeszcze nad jakimś fajnym vintage w tych pieniądzach, ale - pewnie zbyt mały rozmiar bo 39mm musowo musi być oraz częste problemy ze stanem zegarka (każdy vintage który kupiłem miał być cukierkowy, a w praniu wychodziły zawsze problemy).
Chętnie myślałbym też nad jakim bauhausem - jednak czekam na tego z kizi, mam nadzieję że projekt wypali.
:
Stenek, ale uważaj bo duży jest.
Często noszę do koszuli i jest ok. W przypadku garnituru jednak "wyróżnia" się mocno.
Często noszę do koszuli i jest ok. W przypadku garnituru jednak "wyróżnia" się mocno.
:
z tej dwójki zdecydowanie Stenek
Bądź dla siebie latarnią, która oświetla twą drogę i nie poszukuj światła poza sobą
:
I to się nazywa pomóc kumotrowi w dylemacie
Ptaku napisał/a: |
Visodate ale bialy, stenek jest za duzy do garniaka, albo DS-1 |
I to się nazywa pomóc kumotrowi w dylemacie
:
Z tych dwóch zdecydowanie Steinhart szkoda tylko ,że niema daty.
:
A mi się nie widzi żaden z tych
Taki Citizen mi się widzi
Taki Citizen mi się widzi
Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
:
Stenek do garnituru tak se - to kawał kloca jest Najbardziej uniwersalna jest DS-1 ale Tissot też daje radę...
[ Dodano: 2014-05-26, 17:31 ]
Tak na szybciora jak na nadgarstku wyglądają oba
[ Dodano: 2014-05-26, 17:31 ]
Tak na szybciora jak na nadgarstku wyglądają oba
:
Ten Citek co to go kornel91 pokazał A jak nie Citek to Stenek
Co do zawielkości zegarka do garnituru, to powiem, że mi się zdarza Steinharta Pilota 47mm założyć i nie ma wstydu przed Ryśkiem
Co do zawielkości zegarka do garnituru, to powiem, że mi się zdarza Steinharta Pilota 47mm założyć i nie ma wstydu przed Ryśkiem
Pozdrawiam, Wojtek
... Taka jest moja koncepcja, Tak ja to widzę
Oni - wadliwi myśliwi, Ja jestem prawdziwy myśliwy ......
... Taka jest moja koncepcja, Tak ja to widzę
Oni - wadliwi myśliwi, Ja jestem prawdziwy myśliwy ......
:
Jak do gajerka to Tissot, zwłaszcza ciemnego, a jak do koszuli samej to Stenek, zwłaszcza jasnej
:
Odpowiedz do tematu
Oddałem swój głos na Tissot'a z racji tego, że jest zegarkiem markowym.
Te modele występują również z białym cyferblatem i w mojej ocenie taki bardziej pasuje pod "mankiet".
Jednak w cenie nowego Tissot'a można kupić używaną Omegę.
Wyboru Ty dokonujesz.
Te modele występują również z białym cyferblatem i w mojej ocenie taki bardziej pasuje pod "mankiet".
Jednak w cenie nowego Tissot'a można kupić używaną Omegę.
Wyboru Ty dokonujesz.
Normalność, to indywidualne postrzeganie rzeczywistości.