Witam koleżanki i kolegów forumowiczów.
Cóż jakby to powiedzieć - jestem właściwie zielony w temacie zegarków a jest to element męskiej garderoby, który powinien być porządny. Właściwie to chyba jedyny element biżuterii jaki koło spinek można zaakceptować w stylu casual business/ formal (a taki preferuje i też muszę stosować w pracy).
Do rzeczy. Postanowiłem kupić sobie zegarek/zegarki, które mógłbym zakładać zarówno to marynarki sportowej jak i garnituru. Pewnie w dalszej kolejności coś bardziej sportowego, co mógłbym założyć do jeszcze mnie formalnych zastosowań (może jakiś diver).
Na jeden zegarek nie chciałbym przeznaczać nie wiadomo jakich sum myśle o czymś max do 1k przy czym istnieje opcja zakupu w USA więc mamy tutaj dodatkowy bufor.
Czy można Was prosić o jakieś wprowadzenie? Szczególnie w to jakie marki są warte pieniędzy w tym przedziale. Które opłaca się najbardziej? Przyznam się szczerze, że jestem zielony. Wiem, że na początek preferowałbym chronograf (dobrze mówię? zegarek z dodatkowymi blatami).
Bardzo dziękuje za ewentualne rady.
Odpowiedz do tematu
: Newbie potrzebuje wprowadzenia - zegarki do 1000 PLN
:
Co mnie nie zabije, to mnie dopiero wk...i.
:
Kup pan Oposa...
Nie oceniaj człowieka po tym gdzie pije, ale ile może wypić!
:
Sebastian,
Czyli nie tylko mi się wydaje, że te wszystkie tematy zaczynają się w podobny sposób
Czyli nie tylko mi się wydaje, że te wszystkie tematy zaczynają się w podobny sposób
If in doubt, FLAT OUT!!!
:
Przywitanie załatwione:)
Co do tematów to są takie same bo i problem zawsze taki sam - niewiedza. Nie znalazłem na forum do tej pory tematu który zawierałby krótki przewodnik po markach. Czw dolnym budżecie to lepiej tańsze szwajcary czy może takie Seiko. Może ktoś pokusilby sie o takie zestawienie które pózniej zostałoby przypiete, żeby tacy jak ja łatwiej sie mogli odnaleźć. Chyba ze juz jest a ja przegapiłem coś?
Co do tematów to są takie same bo i problem zawsze taki sam - niewiedza. Nie znalazłem na forum do tej pory tematu który zawierałby krótki przewodnik po markach. Czw dolnym budżecie to lepiej tańsze szwajcary czy może takie Seiko. Może ktoś pokusilby sie o takie zestawienie które pózniej zostałoby przypiete, żeby tacy jak ja łatwiej sie mogli odnaleźć. Chyba ze juz jest a ja przegapiłem coś?
:
Big Mak aka million dolar
Ray
SKX007
Seiko Monster
każdy w kilku wersjach kolorystycznych dostępny, na te na pewno warto wydać kasę.
Ray
SKX007
Seiko Monster
każdy w kilku wersjach kolorystycznych dostępny, na te na pewno warto wydać kasę.
:
Moje typy z autopsji:
Precyzyjna Bulwa czyli kwarc z płynącą sekundą:
Orient Wide Date:
Seiko BFS:
Albo z rodzimego podwórka - Batory:
Chociaż jednak lider to miljon dolców:
Pozdrawiam
Eryk
Precyzyjna Bulwa czyli kwarc z płynącą sekundą:
Orient Wide Date:
Seiko BFS:
Albo z rodzimego podwórka - Batory:
Chociaż jednak lider to miljon dolców:
Pozdrawiam
Eryk
We wrażeniu jakie wywieramy na innych, cena zegarka plasuje się tuż poniżej materiału z jakiego zrobione są nasze skarpetki.
:
Może sie doprecyzuje. Szukam raczej jasnego blatu i paska - może być brązowy. Tarcza raczej klasyczna a nie sportowa (diver). A jeszcze podpytam. W tej cenie jakie matki sa warte uwagi? Seiko, orient?
:
TheMisterA, dobrze byłoby jakbys dodał jaki rozmiar i rodzaj mechanizmu (kwarc, mechanik z naciagiem recznym, automat) Cie interesuje
Jak szukasz czegoś ogólnie klasycznego, to obejrzyj mewki:
http://www.czwarty-wymiar.pl/viewtopic.php?t=13447
http://www.czwarty-wymiar.pl/viewtopic.php?t=17046
Jak szukasz czegoś ogólnie klasycznego, to obejrzyj mewki:
http://www.czwarty-wymiar.pl/viewtopic.php?t=13447
http://www.czwarty-wymiar.pl/viewtopic.php?t=17046
:
Ostatnio zmieniony przez Bronek 2014-04-23, 07:11, w całości zmieniany 1 raz
Zajrzyj do podobnego tematu:
http://www.czwarty-wymiar...ghlight=#576588
Ja zdecydowanie stawiam na Mewkę
Machu
http://www.czwarty-wymiar...ghlight=#576588
Ja zdecydowanie stawiam na Mewkę
Machu
Ostatnio zmieniony przez Bronek 2014-04-23, 07:11, w całości zmieniany 1 raz
" Idiotów generalnie jest mało na świecie, ale są tak sprytnie porozstawiani, że co rusz któregoś spotykamy "
:
Rozmiar standardowy rozumiem że to koło 40-42 mm? Mechanizm - zielonego pojęcia nie mam czym efektywnie się różnią . Co do seagulli - to są chińskie zegarki? chciałbym uniknąć kupowania chińskiej produkcji, nawet jeżeli wiem, że jest porównywalna a czasem lepsza (taki rasizm zakupowy).
Tarcza raczej preferowany chronograf z dodatkowymi blatami - po prostu takie mi się podobają.
Tarcza raczej preferowany chronograf z dodatkowymi blatami - po prostu takie mi się podobają.
:
Ostatnio zmieniony przez bert69 2014-04-23, 08:19, w całości zmieniany 1 raz
TheMisterA - może zamiast strzelać pytaniami, spróbuj zagłębić się w lekturę tego forum. Na wszystkie zadane powyżej znajdziesz odpowiedź , czytając odpowiednie wątki
Ostatnio zmieniony przez bert69 2014-04-23, 08:19, w całości zmieniany 1 raz
Pozdrawiam, Wojtek
... Taka jest moja koncepcja, Tak ja to widzę
Oni - wadliwi myśliwi, Ja jestem prawdziwy myśliwy ......
... Taka jest moja koncepcja, Tak ja to widzę
Oni - wadliwi myśliwi, Ja jestem prawdziwy myśliwy ......
:
Chrono do 1k to raczej w kwarcach musisz szukać, no chyba że chińskiego njumana/dajtonę
Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
русский тролль иди нахуй
:
Nie jest to chrono, ale ma dodatkowe tarczki - poza tym jest japoński, czyli nie-chiński , no i jest fajny i tani. Zmienisz na pasek i masz fajne EDC:
orient FM01002W
cena: około 1200zł z szipem.
na pasku:
orient FM01002W
cena: około 1200zł z szipem.
na pasku:
Skate or die!
:
Odpowiedz do tematu
Tu się nie ma co zastanawiać - brać dwa Orienty - BigMako (z postów powyżej) i Wycieczkowicz (jeszcze na piwo starczy... z tysiaka )
Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64
...Ruski trollu - idi na ch.j...