Zdejmowanie bezela w Citizenie NY2300
Odpowiedz do tematu

: Zdejmowanie bezela w Citizenie NY2300
Niby nic prostszego - podważyć i pyk, gotowe hmmm
Nawet znalazłem taki filmik (co prawda na nim rolek, ale zasada przecież taka sama)
http://youtu.be/__y-IJt_IOY
czy to naprawdę jest takie proste? Bo podważam, tym i owym, uszy już porysowałem (dobrze że to i tak taki zegar do tyrania jest), a on ani drgnie, a tego rolka na filmie wręcz sam spada :D . A może citki mają jakiś specjalny sposób? w odpowiednim miejscu podważyć, albo na bezelu jakiś tajny szyfr ustawić :facepalm:
A potem jeszcze to samo muszę zrobić majtkowi NY0040, tylko tu juz bym wolał bez strat w postaci porysowanych uszu ;) więc na razie eksperymentuję na tym z tytułu

Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused

"Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
:
na citkach bezele siedza strasznie mocno.
najlepiej podwazac miedzy uszami od gory (na 12) - najpierw zrob szpare czyms waskim (noz), potem podwazaj czyms tepym, zeby nie porysowac - ja uzywam zwykle otwieracza do butelek ze scyzoryka ;)

beceen | ***** ***
:
beceen napisał/a:
na citkach bezele siedza strasznie mocno.
najlepiej podwazac miedzy uszami od gory (na 12) - najpierw zrob szpare czyms waskim (noz), potem podwazaj czyms tepym, zeby nie porysowac - ja uzywam zwykle otwieracza do butelek ze scyzoryka ;)

o to to, ja jeszcze owijam ustrojstwo folią spożywczą do pakowania - tą cienką co się tak sama z siebie klei

Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
:
Ano siedziały mocno, ale ugięły, dzięki pifko

To pacjenci chwilę po operacji

Od razu widać po co to wszystko ;) niecny zamysł jest taki żeby im inserty pomieniać. Zdjęcie tego to pikuś, teraz trzeba będzie to wszystko poskładać hmmm :D

Bezele są niemal identyczne, niemal bo pepsi ma minimalnie (ok. 0,2 mm) mniejszą średnicę zewnętrzną, tudzież jest ciut cieńszy. Czyli czarnego trzeba będzie na siłę, ew. troche podpiłować, a pepsi jakoś podkleić. Zresztą zamysł dotyczył wymiany wkładu w majtku na pepsi, co pójdzie łatwiej, pod warunkiem, że uda mi sie potem bez strat ten bezel założyć.

ale majtki pepsi calkiem fajne :)

beceen | ***** ***
:
Całych bezelów/bezeli hmmm nie da rady, to zupełnie niekompatybilne zegarki som, majtek ma prawie pół milimetra większą średnicę szkiełka i co za tym idzie ten kołnierz co na nim beze siedzi.
Zresztą bezel od majtka jest ładniejszy :)

I tak na razie rzuciłem w kąt, z przeświadczeniem że se dwa zegarki rozpieprzyłem :D
Sam chyba tych bezeli nie założę, muszę do jakiegoś mistrza od horlogerii wpaść... na razie czekam aż mi wena wróci i może jeszcze popróbuję ;)

one na wcisk wchodza, jeno trza uwazac, zeby blaszek nie pogiac jak sie zaklada.
najlepiej odwrocic szklem do stolu (podkladki) i nacisnac cala powierzchnia - tam szklo siedzi minimalnie nizej niz bezel, wiec mozna.

beceen | ***** ***
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum